Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiku mikuuu

Czy polecacie wakacje w Egipcie

Polecane posty

Gość fiku mikuuu

Proszę o plusy i minusy :)

Gość gość
lubisz rozstrój żołądka i zatrucia pokarmowe to proszę :D

Dla osób o słabym żołądku polecam nifuroksazyd,poradzi sobie z najgorszą zemstą:).

Ewentualnie możecie polecić miejsca, w których byliście i które są warte polecenia :) Aczkolwiek od razu mówię, że nie stać mnie na luksusy.

Gość komandosniechorwacki
tam nikt do

Turcja nie jest droga,a jest tam pięknie jednak nie ma rafy koralowej i raczej odpada w okresie zimowym.

Gość gość
Zalezy na co się nastawiasz. Jeżeli tylko na plazowanie, ewentualnie baseny w resortach, to wybierz jakiś dobry hotel z kilkoma restauracjami. Jeżeli chcesz naprawdę zobaczyć Egipt, to musisz się zapisac na kilka wycieczek- bo trochę by było głupio być w Egipcie a nie zobaczyć Karnaku, Gizy, Luxoru.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie polecam. Latem moze byc za goraco dla kogos z europy zwlaszcza o jasnej karnacji. Sytuacja polityczna jest niepewna i moze byc niebezpiecznie zwlaszcza dla kobiety Jedzenie w obecnych warunkach moze byc niestrawne wrecz szkodliwe dla Europejczyka.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zalezy co chcesz zobaczyc , na co sie najbardziej nastawiasz i ile masz zaqmiar w to winwestowac/wydac

Gość smerfnalaseczka23
Nie polecam bo zaraz po przylocie dostaniesz pewnie sra czki od jakiejś ameby,poza tym jakie tam są zarazki blee:)

Nastawiam się na sycenie oczu, widokami, architekturą i obcą kulturą. Nie lubię bezczynnie leżakować (znaczy trochę to i owszem, ale nie przez większość wyjazdu). Nie wiem ile mam zamiar zainwestować, nie zależy mi na dobrych hotelach, bo zamierzam tam tylko spać a czas spędzać gdzie indziej :)

Gość gość
Bez przesady!!! Zdarzaja się niestrawności, ale nie jest to epidemia. Do Egiptu nie jeździ się w okresie lipiec-sierpień, bo jest naprawdę goraco. Egipt to państwo policyjne, wiec nie chodzi się samopas po miastach, a turyści sa dosyć dobrze chronieni. No, przynajmniej byli, jak tam jezdzilam.:-)

Gość pismakniepismienny
byłem tylko w Egipcie,nie znam się

Gość Zuzanna Amelia ææ
syn fubu - byles na Sycylii ?

Zuza myślę, że spodobalyby mi sie Hiszpania/Portugalia ale biura podrózy nie oferują fajnych wycieczek w te rejony :(

Gość Zuzanna Amelia ææ
Do Hiszpanii i Portugalii mozesz pojechac na wlasna reke. Biura podrozy oferuja fajne wycieczki do Egiptu bo teraz jest tam taka sytuacja ze nikt nie chce jechac. Niektore towarzystwa zlikwidowaly swoje placowki w tym kraju. To mowi samo za siebie.

Gość gość
To zarezerwuj oddzielnie hotel i loty,bierz przewodnik i sama sobie zorganizuj wycieczkę :)

Gość gość
Poza hotelami bród i syf . Nawet jak jesteś nieładna to i tak będą sie lepić do ciebie obleśni tubylcy. Na bazarach każdy za punkt honoru będzie miał orżnąć cie na zakupach. I tyle .

Gość gość
Zuzanno,a które towarzystwa zlikwidowały swoje biura???

Gość Zuzanna Amelia ææ
Oszukac innowierce to dobry uczynek i protekcja u Allacha.

Gość gość
Ja lecę 7 lutego do Egiptu ,jestem z Wrocławia kto się też wybiera?

Gość gość
właśnie taki jest Egipt i warto go zobaczyć.

Gość gość
Witam Byłem w wielu krajach bo lubie zwiedzać i odpoczywać z dala od polaczkowa. W Egipcie polecam hotel w Sharmie Rehana sharm resort pełen wypas. Nie zatrujesz sie tam coca cola z butelki tak samo z piwem alkohole nie rozwadniane jedzenie smaczne duzo basenow, animacje, dyskoteki etc. Polecam jazde na quadach reszta jak ogladanie rafy lodzia to szkoda kasy lepiej maske kupic i samemu nurkowac.

Gość gość
Rehana pomimo 4 gwiazdek hotel ma bardzo dobrą opinię,kiedyś się tam wybiorę .