Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawiemamusia

Pierwszy cykl

Polecane posty

Gość gosc781
Będę się tak podpisywac :) jestem gościem z Więc to nasz pierwszy cykl, jutro punkt kulminacyjny i za dwa tygodnie testuję :)

Gość gość
Dwa tygodnie to jeszcze czekania a czekania :) Ja czekam jeszcze jakies 4-5 dni, maks tydzien na test z krwi. Dzisiaj zaobserwowałam, że piersi mam jakieś sine po bokach, wyszł mi takie naczynka krwionośne.

Gość gość
rany , jak Was czytam to mi sie przypomina sytuacja sprzed miesiaca...spoznial mi sie okres 18 dni, bole jajnikow, obrzmiale piersi, widoczne zyłki na piersiach. Kupilam 3 tysty i negatywne...Była tylko róznica emocji moich i Waszych , bo ja juz mam dwie córki i strasznie sie bałam , ze moze byc cos na trzecie ..chyba nigdy nie przeszlam takiego stresu. Ale zyczę wam powodzenia i spenienia w macierzynstwie :)

Gość gośc781
jakbym mogła to bardzo chętnie bym przyspieszyła :D ale co mi z tego jak wyjdzie niewiarygodny,.. :D mi przed każdą @ wychodzą żyły na piersiach. Są bardzo widoczne, grube i jest ich dużo. Zawsze się śmieje, że mam fioletowe cycki :D

Gość klaudynka25
Czesc dziewczyny, poczytuje was wiec chetnie sie dolacze. Moge? :) Leczylam zbyt wysoka prolaktyne ale juz jest ok i zaczynamy sie starac. Tzn moj maz twierdzi ze od wiosny, nie wiem co mu sie w glowie ubzduralo ;) Nie zabezpieczamy sie juz kilka m-cy, ale nie liczylam dni plodnych ani nic podobnego...Cykle mam 22-23 dniowe, wiec bardzo krotkie. Okres powinnam dostac najpozniej w srode, ale jak na razie cisza i nic mnie nie boli, wiec moze sie udalo :) Tez kupilam sobie zapas testow z allegro, jak nie przyjdzie @ to akurat w srode bede mogla sobie zrobic test...

Gość gość
cześć dziewczyny. Też mam 23 lata i też 1 cykl starań. A raczej jazdy do samego końca w dni płodne. ;) też chcielibyśmy by coś wyszło... Ale jak Was czytam to aż mnie troszke mdli. Z jednej strony Was rozumiem też bym chciała ale tak sobie wkręcacie, że aż musialam to napisać. Zeby po 2 tygodniach od stosunku już mieć wszystkie objawy ciąży? :D no błagam! Też marzy mi się , dziewczynka.. Jednak czekam na okres, który powinien być 3-4/02 a póki co sobie nie wkręcam, żeby później się nie rozczarować. I nie piszę tego by Wam dokopać, tylko lepiej się cieszyć niż przykro rozczarować, powodzenia :)

Gość gośc781
Kurde, coś mi się Kafe dziś psuje :/ nie pokazuje mi nowych postów ani wiadomości.. nie wiem czy poprzedni post się dodał więc piszę jeszcze raz: Klaudynka- Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła i daj znac jak tylko się czegoś dowiesz! :) No tak, dwa tygodnie to moim zdaniem też trochę za wcześnie na objawy ciążowe, jednak ciąża to indywidualna sprawa, więc może zdarzają się takie przypadki :D

Gość gość
mi kafe tez sie zawiesza :) nie mam objawów typowo ciążowych, przeciez nie napisałam że mam nudności i ze mi mleko z cycka lec*****sałam o bólu brzucha i śluzie który zazwyczaj u mnie nie występuje choć przyznaje ze z tym testem to przesadzilam hahaha :)

Gość gość
nie no po prostu jak przeczytałam cały temat to myśle sobie no tragedia :D hehe ale jak już wspomniałam rozumiem Was, mam 20 dc a cykle 27-28 dniowe. Obstawiacie jakieś szanse u mnie? całe plodne do końca...

Gość gość
mi pokazuje ze od 15 do 23 mialam dni plodne. z czego 17,18,21 albo 22 i 23 sie bobaskowalismy :P wiec sama nie wiem. Wyobrazam sobie ze mozna sie usmiac czytajac te glupoty hehehe. ale gdzie mozna sie wyzalic i wymarudzic jak nie na kafe.

Gość gość
Witam. 2.5 roku temu urodziłam synka. W ciąży z nim miałam problemy gdyż miałam krwiaka w łożysku wielkośc**pudełka zapałek. Często byłam w szpitalu z powodu krwawienia ale ciąża zakończyła się sukcesem. W listopadzie a dokładnie 23 listopada poroniłam w 5tyg ciąży i było to poronienie zupełne. Ostatnią miesiączkę miałam 27 grudnia 2013r, teraz czekam za kolejną miesiączką a jej nadal brak. Cykle między @ miałam 28-30 dni.Zawsze regularnie. Dziś minął 5 dzień od spodziewanej miesiączki a tu jej brak. Ostatnie 2 dni bolały mnie jajniki tak jak przed @. Temperatury podwyższonej nie mam. Dziś dziwnie mi się zrobiło gdy stałam przy synku, taki lekki zawrót głowy ale zaraz przeszedł. Czy to może być ciąża? Boję się kolejnego rozczarowania bo lekarz kazał odczekać z kolejną ciążą ok 3 miesiące.

Gość gość
po co robicie testy,które robi się najwczęsniej W DNIU SPODZIEWANEJ MIESIACZKI ?:/

Gość staraczka84
a używałyście testów owulacyjnych ??

Gość malinka 8483
to ja chyba też dołączę tym bardziej że to jest mój pierwszy miesiąc takich dobrych starań :) za 4 lub pięć dni miesiączka lub jej brak :)

Gość malinka 8483
ja używałam w tym miesiącu i na podstawie testów owulacyjnych owulacja przepadała na 12 dc przy 28 dniowych cyklach

spróbuje w przyszłym miesiącu takim razie, chhoć nie lubie zbliżen pod przymusem bo owulacja. Sama nie wiem czy z tymi naszymi wygibasami trafilsmy w odpowiedni dzien.

Gość malinka 8483
j też nie lubiłam ale tak zleciało mi dwa lata i nic :( stwierdziłam że należy trochę dopomóc szczęściu mam nadzieję ze się udało :) wcześniej nie miałam też takiego parcia na dziecko hmm myślałam że jak nie ma to nie a jak się zdarzy ..to płakać nie będę i tak zleciały miesiące

Gość malinka 8483
ojj ale wcześniej nie myślałam tyle o dziecku poprostu się nie zabezpieczałam i tyle :) Teraz stwierdziliśmy ..że jednak musimy bardziej myśleć w tą strone i tak wylądowałam z testem w rączkach :) a teraz 3 lub 5 dni dni do okresu i tysiące myśli:) 5000 objawów :P jak to zwykle bywa które i tak nie są normalne

Gość malinka 8483
uciekam do nauki jutro mam testy i szef mnie udusi jeżeli nie zdam a perfidnie mi się nie chce :) chętniej wtuliłabym się w jaska i zmrużyła oczka :)

Gość malinka 8483
dlaczego z waga??

Gość malinka 8483
hmmi lekarz potwierdził tobie że możesz mieć problemy ze względu na wagę ?? kochana waga nie ma mi się wydaję aż takiego znaczenia większy wpływ mają inne czynniki wewnętrzne organizmu :) Ja jestem szczuplutka i nie marwie sie tym

Gość malinka 8483
hihi oj uwiż mi osobie chudej również podobno :P kiedy testujesz ?

Gość malinka 8483
uciekam jutro wejdę :)