Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pomoc żywnościowa jest dla MOPSu dochodem

Polecane posty

Gość fyukyf
Ja też przez lata nie korzystałam z MOPSu chociaż mogłam. Dopiero od roku bo już byłam na skraju załamania. Powoli sie zbieram w garść. Na szczęście wśród tylu zawistnych i nieczułych na ludzka krzywdę urzędników znalazło się pare serdecznych osób które mi w końcu pokazały co i jak mam zrobić bo czułam się jakbym miała związane ręce,nie wiedziałam jak z tego dziadostwa wyjść w którym sie znalazłam. Jest ciężko,ale daje rade. A te krowy z MOPSu niech sie wypchają i nażrą tymi kaszami z Unii które pewnie rozdzielają między sobą. Kiedyś widziałam w śmietniku wyrzucone mleko w proszku z MOPSu. Zabrałam je do domu a co mi tam. Wstyd to kraść

Gość domino anno
a ja nigdy nie korzystalam z pomocy opieki bo jestem na tyle uczciwa,ze nie wyciagam łapy jak mi starczy gdy pisalam to oswiadczenie,ze mama zakupuje zywnosc to mila pracownica zasugerowala ze moze jakas pomoc z mopsu,moze obiady dla dziecka w szkole podziekowalam

Gość gosiazmalinką
a co was wszystkie łączy?. To że wymigujecie się od pracy albo dzieckiem albo w ogóle brakiem pracy.

Gość fyukyf
Jestem ciekawa czemu nie moge iść po tą żywność do innego miasta skoro w moim nikt nie chce tego zorganizować?

Gość gość
Co innego znaleźć się w ciężkiej sytuacji, nawet częściowo z własnej winy, a co innego kłamać i wyciągać pieniądze, jat ta co konkubenta nie zgłasza, bo to nie mąż. Sorry, ale dla mnie to zwykłe złodziejstwo jest.

Gość anielaanielka
dlaczego biedny ?bo głupi. Dlaczego głupi? bo biedny

Gość domino anno
pisalam,ze pracuje nie wymiguje sie od pracy na czarno bo takie panstwo chore mamy

Gość domino anno
przyjaciel a nie konkubent:P a pani z mopsu chyba sprawdzac nie bedzie co robimy i czy robimy pod koldra

Gość fyukyf
To nas łączy że państwo ma wywalone na matki z dziećmi. Niby trąbią o programach pomocy dla takich a tak naprawde g***o robią. Jak daje ogłoszenia o prace to 95% dzwoniących oferuje seks. Kiedyś pojechałam umyć 5 okien do innego miasta to dostałam 20 zł za to. W innej firmie mi nie wypłacili bo stanęłam w obronie kilku osób niesłusznie zwolnionych. Inny pan równiez nie zapłacił mi 200 zł za sprzatanie jego zasyfiałego domu. Wszędzie robią nas na szaro. Więc gdzie mamy iść po pomoc? Kazdy ma nas gdzieś

Gość gość
No cóż, dzięki Wam otworzyły mi się oczy. Nie będę tym razem dymu robiła, bo jest już musztarda po obiedzie, ale nastepnym razem żadna siła mnie nie zmusi do podpisywania oświadczenia, w którym jest mowa o jakimś dochodzie, którego fizycznie nie ma!!! Jestem wku/rwio/na!

Gość gość
" my sobie siedzimy w ciepłym domku robimy dzieci i mamy wszystko za darmo wegiel jedzenie doplaty a tu idiotka musisz zapiernicza w pracy zebysmy my o mieli hahahahhahaha" :D Cieply domek masz jak wyzebrasz wegiel z opieki :P A oprocz wegla i zarcia co maja twoj****chory? Bo moje dzieci maja sliczne, wlasne, przestronne pokoje, gadzety, wyjazdy zagraniczne i krajowe, mozliwosc rozwijania swoich pasji, nowiutkie, modne ciuchy, kochajacych rodzicow, zadbana mame, usmiechnietego ojca (nam snu z powiek nie spedza brak kasy i mysl - dadza na wegiel czy nie dadza, bedzie sniadanie jutro czy nie :D:D:D) Ja mam szacunek w spoleczenstwie, takie jak ty przychodza do mnie w uklonach, mnac czapke w reku i ze spuszczona glowa blagaja o pomoc :P Ty jestes zero, ja pani, twoj bachor to smiec, moj - przyszly pan twojego bekarta :D

Gość domino anno
nie daj sie dziewczyno urzedasom tam nie mozna byc potulna owieczka z geba od razu,pewnosc siebie a jak nie to do kierowniczki tym bardziej ze nic nie ukrywasz:(ach szkoda mi sie zrobilo Ciebie:(

Gość fyukyf
Tyle że ja często sie zacinam i mam problemy z wysławianiem się. Musiałabym sie chyba schlać troche żeby zrobić dym w Urzędzie bo tak to jestem cicha szara mysz i na wszystko sie godze. A do pani wyżej która podpisała coś tam,przecież zawsze możesz tam iść i złożyć ponowne oświadczenie w którym piszesz że zmieniasz treść ponieważ została ci ona narzucona przez panią przeprowadzającą wywiad środowiskowy i nie otrzymujesz pieniędzy od rodziny a jedynie ciepły obiad od czasu do czasu i nie jesteś w stanie ocenić gdzie to rodzice kupili i za ile. Skoro w MOPSie wyliczyli mi że na 2 tyg ferii dla dziecka za wyżywienie jest 36 zł to kieruj sie podobnymi kwotami.

Gość gość
Mam iść do działu czynszów z takim ponownym oświadczeniem sprostowującym??? Ja bym jednak nie pisała żadnych kwot, gdyż takiej pomocy od rodziców nie jestem nijak w stanie oszacować. Jeśli zaś zacznę rzucać jakimiś kwotami, to znowu zaliczą nam je na poczet dochodu, a dobrowolna pomoc rodziców (którzy sami ledwo wiążą koniec z końcem) nie jest żadnym dochodem ani niczym stałym, jedynie dobrą wolą tych rodziców!!!

Gość gość
mnie tez dopytują za co żyję skoro nie podaję żadnego dochodu poza zasiłkiem z MOPS wiec odpowiadam tak samo głupio, skoro mops uważa że za to mam wyżyć to tak żyję, kiedyś się wstydziłam iść do mops a teraz jak widzę ze wszyscy dookoła robią mnie w c***a to czemu aj mam być inna? gdybym miała opcje iść do pracy na umowę to co innego a tak to robię na czarno co i tak styka tylko na platności, moze inni maja mniej ale mnie po oplatach z pieniedzy zarobionych zostaje jakies 100-200zl na jedzenie to czmeu mam niekorzystac z mopsu? oczywiscie gdybym podala ze zarabiam na czarno to by mi nikt pomocy nie przyznal bo urzednikom liczy sie kryterium dochdoowe a nie to iel faktycznie ksoztuje mnie mieszkanie energia gaz itd..

Gość gość
Cieply domek masz jak wyzebrasz wegiel z opieki jezyk.gif A oprocz wegla i zarcia co maja twoj****chory? Bo moje dzieci maja sliczne, wlasne, przestronne pokoje, gadzety, wyjazdy zagraniczne i krajowe, mozliwosc rozwijania swoich pasji, nowiutkie, modne ciuchy, kochajacych rodzicow, zadbana mame, usmiechnietego ojca (nam snu z powiek nie spedza brak kasy i mysl - dadza na wegiel czy nie dadza, bedzie sniadanie jutro czy nie smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif ) Ja mam szacunek w spoleczenstwie, takie jak ty przychodza do mnie w uklonach, mnac czapke w reku i ze spuszczona glowa blagaja o pomoc jezyk.gif Ty jestes zero, ja pani, twoj bachor to smiec, moj - przyszly pan twojego bekarta x już bym chyba wolała być biedna niż taka pusta jak autorka tej wypowiedzi. normalnie aż nie chce się komentować, jakim trzeba być człowiekiem żeby tak pogardzać drugim....

Gość gość
Wolisz byc biedna i jestes biedna. Tylko dlaczego takie jak ty, przylaza do mnie i wciaz truja mi d**e, aby im dac? Aby pomoc? Bo dzieci glodne :D A to nie moj problem, niech gloduja. Dlazcego takie jak ty, dostaja piany na pysku, kiedy moje dzieci wracaja z zagraniczych wakacji, opalone, rozesmiane a jej blada bida siedzi na zakurzonym, podworku blokowym :D Dlaczego? Przeciez ty wolisz byc biedna :D

Gość gość
normalnym zerem od jakim :) jak taka po niepełnym podstawowym z nadwagą i rozstępami musi się wyżyć to gdzie jak nie na kafe no chyba nie uwierzy nikt że ma kasę i klasę ktoś kto piszę bękart :~`

Gość gość
i pewnie siedzi w rozciagnietych dresach pochłaniajac kolejna paczke c**sw z biedry :)

Gość gość
dokładnie i czekoladę tonami :)

Gość gość
Wolisz byc biedna i jestes biedna. Tylko dlaczego takie jak ty, przylaza do mnie i wciaz truja mi d**e, aby im dac? Aby pomoc? Bo dzieci glodne smiech.gif A to nie moj problem, niech gloduja. Dlazcego takie jak ty, dostaja piany na pysku, kiedy moje dzieci wracaja z zagraniczych wakacji, opalone, rozesmiane a jej blada bida siedzi na zakurzonym, podworku blokowym smiech.gif Dlaczego? Przeciez ty wolisz byc biedna x akurat ja nie jestem biedna, nie wypowiadałam się wcześniej. weszłam na ten temat z ciekawosci i zszokowały mnie niektóre wypowiedzi, szczególnie twoja. nie będę się z tobą licytować ale jest spora szansa że jestem dużo bogatsza od ciebie ale nigdy w życiu nie przyszło by mi do głowy wyśmiewać się z biedniejszych.

Gość gość
dokładnie dobrze ktoś napisała nie sztuka jest mieć w życiu kasę ale KLASĘ! niektórym się poszczęściło bo mają jedno i drugie, ty do nich na pewno nie nalezysz.

Gość gość
do tej chamskiej suki współczuję twoim dzieciom ale pewnie sa tak samo popaprane jak i ty!

Gość gość
dziewczyny nie wyzywajcie, nie zniżajcie się do poziomu tej "bogaczki" niech jedzie sobie na Seszele, wystawi na słońce swoje sadełko poorane rozstępami i wmawia sobie ze cały świat jej zazdrości :)

Gość gość
Alez sie bida rzuca :D Hahahahaha. Znam takie jak wy, dom mi sprzataja, kiedy ja paznokcie maluje i stare szmaty z pocalowaniem w reke ode mnie biora :D A jak sie prosza o sprzatanie :D Kible pucuja z usmiechem na ustach, ze ich bachor dostanie zryc wieczorem. A jak nie pozowole kibla swojego szorowac to szczenie glodne spac pojdzie. Hahahahahaha :D

Gość gość
Te chwalące się wielkim domem z 20 pokojami sio z mojego wątku. Cieszcie się życiem na wysokim poziomie i oby zawsze Wam tak dobrze w zyciu było! Bo my straciliśmy wszystko niemal z dnia na dzień i niestety musimy korzystać z pomocy MO/PSu.

Gość gość
aaa to już wiem kim jesteście. tymi zajadle gdaczącymi kurami domowymi co to nie pracują bo są Paniami Domu :-D ahahaha

Gość gość
a ty jestes glupia p***a ...

Gość gość
na dodatek światowa, kulturalna, na poziomie..... mopa chyba :-D