Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościk

jakie przyprawy dodac zeby zupa miala smak

Polecane posty

Gość gościk

chodzi mi o zupe na kosciach wolowych, poza sola i pieprzem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa na winie
co sie nawinie :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To zależy od warzyw jakie tam dodajesz- inaczej przeciez doprawisz rosól, inaczej krupnik, inaczej barszcz, a inaczej jarzynową... Samo "na kościach wołowych" to za mało żeby doradzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
a co moze sie nawinac:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa na winie
to zalezy co masz w kuchni a uwierz, nawinac sie moze cala masa przypraw niestandardowych und nadajacych niespotykanego smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale jaka zupe robisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
robie azjatycka zupe Pho: kosci wolowe, imbir, anyz, sos rybny, cebula, brazowy cukier, czosnek,sos sojowy, sol, pieprz, trawa cytrynowa. Co jeszcze moza dorzucic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
wymienione rzeczy ida do bulionu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Już wystarczy, bo przesadzisz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
zupe zawsze jadlam w restauracji, ale chcialabym ja w domu przyrzadzic. zapach ma tak samo aromatyczny jak u wietnamczykow, ale smak jest nie taki:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
skopiowalam z neta wywar 1,5 kg kości wołowych ze szpikiem i chrząstkami 0,5 kg karkówki wołowej, podzielonej na 2 części duży kawałek obranego swieżego imbiru (około 10 cm), przeciętego wzdłuż, lekko rozbitego tępą krawędzia noża i lekko przypalonego nad ogniem (podobnie jak cebulka do polskiego rosołu) 2 cebule, obrane i przypalone nad ogniem 2,5 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru 6 całych gwiazdek anyżu, uprażonych na patelni 4 całych ząbków czosnku, lekko uprażonych na patelni 1 łyżka soli noodle i wołowina 300 g cienkiego makaronu ryżowego, przyrządzonego wg opisu na opakowaniu 100 g polędwicy wołowej, lekko zmrożonej, następnie pociętej na bardzo cieńkie plasterki w poprzek włókien przybranie to ważny dodatek do zupy pho pół cebuli, drobno posiekanej 2 szczypiorki, drobno pocięte 1/4 kubka posiekanej kolendry 300g kiełków fasoli mung (świeżych lub z puszki) 6 gałązek tajskiej bazylii 4 tajskie małe papryczki chili 1 cytryna pocięta na ćwiartki świeżo zmielony czarny pieprz"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
ja korzystalam z innego przepisu, ale pomimo wszystko smak jest nie ten.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kostkę rosołową :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
przed chwila dodala wolowa kostke, zobaczymy co z tego wyjdzie:) zupa musi sie jeszcze z godzine pogotowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to zgap cos z tego przepisu dodaj kolendy chili, cebuli, oraz wiecej przypraw tych ktorych Ty juz dodalas 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościk
juz zwiekszylam ilosc przypraw. Smak sie poprawil, ale dalej rozni sie od tego w restauracj:) Moze jeszcze wywar przesiaknie przyprawami. Przynajmniej pachnie aromatycznie w w kuchni:) Mysle, ze jak pozniej polaczy sie zupe z makaronem, swierzymi ziolami i kielkami soi bedzie calkiem dobre.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×