Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje wypalanie nadżerki w luxMedzie

Polecane posty

Gość gość

dzisiaj byłam u ginekologa z infelkcją pochwy. Dostałam globułki i za mieisąć mam pójsć na cytologię i z wynikiem do pani doktor. Tą nadżerkę mam pond 3 lata. Pani doktor powiedziała że musimy się zastanowić nad wymrażaniem bo jest dość duża. I powiedzcie mi ile takie badanie kosztuje w luxmedzie lub w prywatnym gabinecie ? Ta pani przyjmuje tylko w luxmedzie a jej mąż ma prywatny gabinet. więc jedno albo drugie by mi ten zabieg przeprowadzało. Na nfz nie mogę pójść bo w tej nie znam żadnego dobrego gina i mam uraz do tych z nfz i jak wygląda taki zabieg ? jak z koleją ciążą ? o to wszystko oczywiście zapytam doktor ale na wizycie z cyytologią

Gość gość
też jestem zainteresowana :)

Gość gość
szkoda tylko że nikt nie odpisał

Gość gość
ja wymrażałam na nfz. Najgorsze jest włożenie rozszerzadła, reszta nie boli.

Gość gość
ja robiłam w prywatnym gabinecie i płaciłam jakieś 120-150zł za normalną wizyte plus za lek ok110zł, ale to było pare lat temu w stolicy. później z zajściem w ciąże nie miałam problemów, ale właśnie w czasie ciązy odnowiła mi sie ta nadżerka i pewnie niedługo będe musiała ją znowu skontrolować...ech..

Gość gość
Dziewczyny! Nie dajcie się naciągnąć! Już od kilku lat w medycynie wiadomo, że nadżerki często mylone są z ektopią! Zróbcie cytologię. Jeśli jest ok, to nie ruszajcie i powtarzajcie tylko wymazy cytologiczne. Jeśli wyjdzie nieprawidłowy wynik, to najpierw umówcie się na kolposkopię - pod dużym powiększeniem (przy pomocy kolposkopu) lekarz ginekolog ogląda szyjkę macicy po uprzednim wybarwieniu jej. Jeśli zauważy podejrzane zmiany - pobiera wycinki w znieczuleniu. Za 2-3 tygodnie macie wynik badania histopatologicznego i wiadomo co dalej. Jeśli ok, to nic bądź leczenie globulkami; jeśli nie ok to konizacja szyjki macicy. EDUKUJCIE się i nie dajcie się zrobić w bambuko! Bo takie wypalanie/wymrażanie powoduje, ze warstwa przejściowa chowa się w głąb kanału szyjki macicy i pierwszych nieprawidłowości na szyjce maiccy nie widać już gołym okiem. Dla tych ze Śląska polecam szpital wojewódzki w Tychach. Zabieg na NFZ. Czas oczekiwania krótki. Potrzebne skierowanie od ginekologa i wcześniej trzeba się zapisać na oddział ginekologiczny do kolposkopii :) Ale jak pisałam czeka się max 3 tygodnie :) Pobyt jednodniowy, więc nie ma się nad czym zastanawiać! "Najczęściej rozpoznawaną zmianą w obrębie szyjki macicy jest nadżerka rzekoma (ektopia)..." http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1650040,1,nadzerka-8211-co-to-takiego,index.html