Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrenia

Czy są tutaj Muzulmanki

Polecane posty

Gość gość
Araby to najgorsze patalachy, kobieta jest nikim!! Znam dziewczyny bylo z ciapatym chyba przez cale życie nigdy tyle nie dostali co przez kilka miesiecy z muzulmanem,przystawil jej nóż do gardla,siedzial nad nią z siekiera,potrafil napluć jej w twarz bo jakiś kolega ja gdzieś niby widzial,mimo ze ona spedzala wieczór w domu, matka jest mila ale jak tam zabiorą c****szport to zobaczysz jaka ma fajna rodzine na prawde.

Gość gość
nie wchodzi w grę, sam na własne oczy widziałem w Kairze studio oferujące usługi obrzezania

Gość gość
wszedzie sie slyszy , ze muzulmanie sa beznadziejnymi mezami nawet Koran nakazuje im bic kobiety a Ty sie zastanawiasz I jeszcze chcesz wyjezdzac do niego :O Jak dla mnie to jestes megalatwowierna :( i jeszcze sie na tym przejedziesz. Na Twoim miejscu urwalabym z nim kontakt.

Gość rrenia
Wiem ,ze to wszystko nie jest ok :( ale cały czas mam różowe okulary nie potrafię się od tego uwolnić tak jak on mnie tak ja uwielbiam go ,świetnie się rozumiemy ale czasami narzuca mi to co on chce ,nie wiem jak to zrobił ale usuwa stopniowo z mojego życia moich przyjaciół i wszystko co tylko stoi mu na drodze.Druga sprawa orfi on sam załatwił nie mówiąc mi o tym,miał mój paszport pod pretekstem rezerwacji wycieczki ale jak się dowiedziałam zdziwiło mnie ale po czasie pogodziłam się i nawet z uśmiechem na to spojrzałam ,wiem jestem głupia,naiwna ale nie potrafię się oderwać za bardzo go uwielbiam :(

Gość gość
niech,jedZie głupia c**a p****** się zajdzie w ciążę wp*****l jej sprawi i tyle będzie prosiła na kolanach o pomoc polskie ambasady!!! niewolnica jesteś już od momentu pójścia z nim do jego domu a jak,się sprzeciwisz pójdziesz do,więzienia za związek bez małżeństwa cudzolostwo!!! a mam cię w słupie każdy ci odradza a ty zakochana w brązowym c***u!!!

Gość rrenia
wiem że jestem głupia i przyznaję się do tego , ale chyba nie myślicie że może od tak sobie zatrzymać mnie tam ? i nie wiem co z hotelem jeśli faktycznie będzie czekał na mnie na lotnisku i uniemożliwi mi zameldowanie się to co wtedy w razie problemu czy będę mogła pójść tam pozniej ,czy raczej już mi przepadnie ?

Gość gość
Za malo masz wrazen w zyciu? Kobieto zabierze c****szport i nic nie zrobisz. Nie bedziesz miala telefonu komurkowego czy pigolek anty. Zajdziesz w ciaze i nawet gdy cudem uda Ci sie z tamtad uciec to dziecka nie zabierzesz ze soba!!! OBUDZ SIE!!! OBUDZ SIE!!! Nawet jesli zaplacilas juz za bilet to pamietaj rzadne pieniadze nie zwroca Ci wilnosci czy normalnego zycia. Odcial Cie od znajomych, bez Twojej zgody zabral paszport, wyrobil jakies dokumenty, nalega na przyjadz do Egiptu i jeszcze nie pozwala Ci rezerwowac hotelu!!! OBUDZ SIE!!! OBUDZ SIE!!! Bo bedzie za pozno!!!! Chcesz przejsc pieklo na wlasne zyczenie??? Rodzina C***ozwala na wyjazd??? PROSZE OPAMIETAJ SIE!!!

Gość gość
zanim wyjdziesz idź na policję powiedz gdzie jedziesz do kogo podaj adres hotelu adres faceta podaj ma policji jego Facebook!!!! i poinformuj jeśli nie odezwiesz się na policję tzn,nie zadzwonisz mają zacząć Cię sZukać DOTARŁO DO CIEBIE KRETYNKO już jesteś stracona pożegnali się z mamą na zawsze

Gość gość
bardzo,mi jest żal twojej rodziny

Gość gość
Ale niektóre wypowiedzi sa chamskie ,

Gość gość
po po dobroci nie dociera!!! co mamy ci gratulowac że będziesz niewolnica!!!! okej gratuluuuuujemy!

Gość gość
chcesz byc niewolnica to jedź:) to zauroczenie szybko Ci minie jak przejrzysz na oczy

Gość rrenia
Dzięki za wszystkie odpowiedzi dziewczyny ,jak pisałam mam straszny mętlik w głowie :( co do jego adresu to nie znam nawet niestety nazwiska bo nie mogłam nigdy zapamiętać .Może ktoś się orientuje jak jest z tym hotelem czy jeśli nie zamelduję się jak reszta ludzi pierwszego dnia to czy on mi przepadnie ? Co do paszportu to schowam przed nim,wezmę numer telefonu rezydenta z biura podróży tak w razie czego

Gość gość
Nie tylko religię brałabym tutaj pod uwagę, ale może przede wszystkim różnice kulturowe. One tez wynikają z religi poniekąd, ale wrzucona w tamto srodowisko nie zaakceptujesz, że zawsze bedziesz z boku męża. Trudno Ci bedzie znieść jego nawyki, wymóg ubioru, zachowania. A tam jemu bedzie więcej wolno. To nie jest tak, że Koran nakazuje bić kobiety, ludzie ogarnijcie się. Ale fakt podporzadkowuje kobietę w pewien sposób. Koran bywa interpretowany w rózny sposób i stąd odłamy bardzo restrykcyjne czy chore. Ponadto wątłe prawo tych państw zezwala na to. W Polsce żyje wiele osób tego wyznania nie słyszałam żeby ktos ukamieniował zonę, spalił ją czy nie mogła pójśc na basen. Ale wyjazd odradzam, będziesz tam obca, zawsze gorsza. A dziecko, gdy się pojawi będzie obywatelem tamtego kraju. Daj spokój...

Gość gość
Jesli sie nie zameldujesz to przepadnie pokoj

Gość Maryna 188
Rrenia,powiedz mu już teraz o hotelu,ze narazie chcesz w nim mieszkać i koniec.zobaczysz jak zareaguje.trzymaj się z kimś z hotelu przy wyjściu z samolotu i niech on tam dopiero ciebie odwiedzi.

Gość gość
No to ladnie - juz sie zachowuje jak kretyn , zazdrosny nie pozwala ci bukowac hoteli tylko samolot cos do podpisania ... wiesz wogole co to jest ot orfi ? ile ja znam juz tych przypadkow takich jak ty podpisuja a nie wiedza co. Chcesz z nim byc to ok ale lepeij w kraju europejskim , bo jak zostaniesz jego zona to on ma pelne prawa do ciebie. A jak bedzie zazdrosny bedzie bil. Wpakowalas sie w niezle gowno !

Gość Maryna 188
Ja bym się nie pakowała w taki związek,a to zawarcie niby małżeństwa jest tylko po to by z czystym sumieniem mógł uprawiać sexowny.zeby sie go rodzina nie czepiala.rozwod,hmm tez on o nim zadecyduje bo podróże papier i adios.

Gość gość
w swoim kraju ma prawa do wszystkiego i nawet do tego aby ciebie tak o zatrzymac ! obudz sie juz teraz bo pozniej bedzie za pozno. Juz nigdy nie zobaczysz matki rodzenistwa nikogo. bedziesz ponizana i gnojona. tego chcesz?

Gość Maryna 188
Orfi Kontrowersyjny temat, ale na prośbę mailową, więc chętnie opowiem, na czym to polega. Popularnie przez "orfi" cudzoziemcy (czyt. nie-Arabowie) rozumieją rodzaj umowy małżeńskiej. Samo słowo "orfi" oznacza jednak tylko tyle co "nieoficjalny dokument", czyli taki, który nie został zarejestrowany w administracji publicznej, a więc nie tylko umowa małżeńska, ale także umowa sprzedaży, własności, itd. Skupiając się jednak na "zuładż orfi" czyli ślubie orfi trzeba sobie uświadomić z czego się wywodzi oraz jakie prawa daje (a konkretnie jakich nie daje...). Orfi to modyfikacja ślubu muzułmańskiego, przy którym wymaga się jedynie, aby mężczyzna i kobieta nazwali się mężem i żoną w obecności 2 świadków. Taka ceremonia poza granicami krajów muzułmańskich często odbywa się w meczecie, nie ma jednakże takiego wymogu, a miejsce to wybiera się raczej ze względu na atmosferę. Jeśli jednak liczymy na atmosferę podobną przy zawieraniu ślubu kościelnego to czeka nas wielkie rozczarowanie. Krótki czas trwania ceremonii, brak odświętnych ubrań (w porównaniu do ślubu katolickiego), formuły wypowiadane w języku arabskim. Wracając do tematu ;) orfi to dokument z parafką prawnika (zazwyczaj, choć niekoniecznie), który podpisuje para zamierzająca się pobrać. Podpisać go można w biurze prawnika albo na kolanie w barze (jak to się często dzieje). Jego celem jest głównie przyzwolenie sobie ze strony muzułmanów na odbywanie stosunków płciowych, a w niektórych miejscach (jak np. Sharm ElSheikh czy Hurghada) potrzebny jest także, aby móc zamieszkać razem. Jednak na podstawie takiego dokumentu nie można zamieszkać razem w hotelu, jedynie w mieszkaniach. Kto korzysta z takiej formy małżeństwa? Na pewno całe rzesze Egipcjan w te sposób "żeniących" się z Europejkami. Arabowie z Zatoki Perskiej żeniący się z Egipcjankami. A coraz częściej także młodzi Egipcjanie w dużych miastach, którzy nie są jeszcze gotowi (np. z powodu sytuacji finansowej) na normalny ślub, a hormony buzują... Brzmi to trochę smutno, ale trudno spodziewać się czego innego w kraju, w którym brak społecznego przyzwolenia na związki przedmałżeńskie. Nie muszę dodawać chyba, że rzadko za orfi idzie oficjalny kontrakt małżeński. Jakie zalety widzą w orfi podpisujący go? Dokument nie jest zarejestrowany nigdzie, a więc de facto małżeństwo nie istnieje w sensie prawnym. Na pewno nie dowie się ze źródeł oficjalnych o nim pierwsza żona. A żeby wziąć rozwód wystarczy dokument podrzeć. Jakie prawa daje orfi? Żadne. Tyle tylko, że pary, które rzeczywiście planują ślub, mogą ten dokument zarejestrować w sądzie w ten sposób uzyskując wszelkie prawa oficjalnego kontraktu ślubnego.

Gość gość
więc mu,napisz jeśli.jesteś kobietą rozsądną!! dojrzałą!! ze chcesz jego pełne nazwisko,dane adres najlepiej kopie dowodu!! inaczej nie wyjeżdżasz kropka zobaczysz co powie Dziewczyno pamiętaj się mówi ci to była żoną muzułmanina!!!

Gość Maryna 188
No to już wiemy dlaczego nie chce żebyś zamieszkała w hotelu,nie pozwala mu na to religia,nie będzie miał sexu....

Gość gość
Dokładnie nie pozwala mu na to religia żeby uprawiać seks hotelu ja mieszkam w austri i tutaj jest emitowany taki program w którym austriaczki zakochują się muzułmaninach onet głupie myślą że oni spędzam z nimi noc w hotelu ale właściciel hotelu mówi że śpią osob nie on innym pokoju oraz innymi dlatego też on chcę żebyś je nie zamawiała hotel pokoje w hotelu chodzimy po prostu o seks jesteś dla niego d***** ladacznica oo nałożnicą poczytaj sobie poczytaj sobie koran score a nie pisze żel kobieta jest polem uprawnym a facetmoże oracz kiedy chcę i jak długo chcę kobieto prosze cie opamiętaj się to nie jest złośliwość i to jest czyste i troski o ciebie

Gość gość
muzułmani nie dziedzicza bo koran jednoznacznie stwierdził ze kobiety to idiotki i dla tego maja zakazy

Gość gość
więc mu,napisz jeśli.jesteś kobietą rozsądną!! dojrzałą!! ze chcesz jego pełne nazwisko,dane adres najlepiej kopie dowodu!! inaczej nie wyjeżdżasz kropka zobaczysz co powie Dziewczyno pamiętaj się mówi ci to była żoną muzułmanina!!! X wow, nie wiedzialam że siedzą tu też byłe żony muzulmaninow:) dlugo bylas jego żona jesli mozna spytac? interesuje sie ich kultura i czytam sporo książek o kobietach zniewolonych przez muzułmanów

Gość gość
Poznałem go 4 lata temu na dyskotece byłem z nimi sumienie cały 4 lata gry za mąż za niego wyszłam 2 lata temu mamy dwuletnią córkę!! Na początku było wszystko fajnie pięknie załatwić dla nas mieszkanie żebyśmy razem mieszka liście do mnie z polski mieszkaliśmy w europie enm pracowałam nie pozwala mi wychodzić samej gry gdy chciałam wyjść na zakupy zanim przekroczyłam próg mieszkanie musiałam do niego szybko zadzwonić że wychodzę był strasznie zazdrosny nawet zabronił mi kontaktów z moją rodziną która mieszkała może 20 minut ode mnie e oprócz tego gdy pojawiła się nasza córka to wszystko było wielką tajemnicą rymy do pierogów i się urodziła szanowny pan zadzwonić do swojej cioci która mieszka niedaleko nas że jestem szpitalu i mamy dziecko do tej pory nie przedstawił mnie swojej rodzinie bo to dla niego chyba jest po prostu wstyd że nie jestem muzułmanką teraz że mamy w lutym rozwód mam go gdzieś nie o nie obyło się również bez policji uderzyć mnie też uderzył! A slub wzielismy tylko dlatego bo on się bał że jego rodzina się go wyprze po dwóch tygodniach po ślubie uderzył mnie co jeszcze tu dodać muzułmanie to jedno wielkie zero.

Gość rrenia
Maryna 188 mówiłam mu już że zarezerwuję hotel ale on tego nie słyszy cały czas powtarza 'bedziesz żyć ze mną nie rezerwuj hotelu 'Zrobię jak piszesz postaram trzymać się kogoś po wyjściu z samolotu ale co będzie dalej nie wiem,wytłumaczę że muszę się zameldować ,tak w sumie to rezydent chyba musi miec wszystkie osoby w autobusie i sprawdza czy są wszyscy

Gość Maryna 188
Do gościa,wyłącz sobie ten słownik żeby poprawiał bo cieżko zrozumieć co piszesz.a ciekawie piszesz wiec szkoda. Ja tez pisze z tabletu i on mi przekręca wyrazy już lepiej pisać bez pl znaków.