Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosalie222

Mogę wyrobić sama bez zgody ojca Polski paszport dla syna obywatelstwo Greckie

Polecane posty

Gość rosalie222
jednak ty niekumata jesteś na potęgę skoro nie zrozumiałaś mojego "przesłania" i powodu pisania o polakach mordercach :) ale niech ci będzie wybaczam

Gość gość
i DLACZEGO przyjechali, to nastepne 100 puktow, ty od tych wiesniar, - nie potrafisz bez obrazania pisac ?

Gość gość
jednak ty niekumata jesteś na potęgę skoro nie zrozumiałaś mojego "przesłania" -- przeslania rob swojemu mezowi, ja chcialam wylacznie odpowiedz na proste pytanie. ps. mam cie zaczac tez obrazac ? to nietrudne.

Gość gość
dlaczego? bo by ich z******** po wojnie domowej przyjechali tutaj był obóz w Zgorzelcu.

Gość gość
a sciagali tylko zagorzalych komunistow greckich, tych wlasnie spotykasz na ulicach. Czas spac. jeszcze raz dobranoc.

Gość gość
ja spotykam ich bachory niewinne urodzone w Pl starzy się od komunizmu nogami odżegnują. dobranoc:) ale fakt yeebać komuchów, to zło!

Gość gość
widze ze teraz z chlopa autorki zrobili przestepce no nie odpuszczą te frustratki do tej wyżej z godziny 00.19 ale ty tępa jesteś. Pytasz się autorki czy jej maz nosi noz bo widziałas czy tam slyszalas jak jeden grek kogos zaatakowal., to ci dziewczyna odpowiedziala pytaniem kretynko i dala do zrozumienia ze nie szufladkuje sie ludzi skoro ty widzialas atakujacego nożem greka i zakładasz ze wszyscy chodza z nożami(STĄD TWOJE PYTANIE O NÓZ) to rosalie zapytala czy skoro widziala polaka mordujacego czlowieka to twoj ojciec tez jest morderca ty po jednym incydencie szufladkujesz grekow to ona zrobila to samo ale tepa jestes i nie zajarzyłaś ja pierd*le

Gość anita tips solara i ahmet
Dziecko uczy się języka słuchając dialogu rodziców. Więc co ty opowiadasz ?Jak by to było takie proste i starczyło by tylko mówić do niego to nauczyłabym syna 5 języków hehe smiech.gif wyorazam sobie ten dialog ahhhhh ufffffffff polisz slut f**k mi ohhhhhhhhoooo takie to sa dialogi polczyn ktore daly splodzic jakiemus obcoi-c*****i ale lofe w kroczach polczyn nie zna granic :D jest mi tak got :D

Gość gość
grecy to jak turki, ta sama mentalnosc

Gość gość
ale wy tepe beneficiary jesteście autorka mieszka w w Grecji ma meza Greka i jak już to dialog miedzy nimi jest w jezyku Greckim a nie w angielskim :-O

Gość gość
10/10!

Gość gość
Glottodydaktyka- czyli nauka o nauczaniu jezykow obcych, mowi ze dziecko jest w stanie rozoznic jezyk mamy i jezyk taty, przy tym nie ma znaczenia w jakim jezyku komunikuja sie mmiedzy soba dorosli ani jaki jest jezyk otoczenia. Idealny uklad to dwoje rodzicow rozmawiajacych konsekwentnie tylko w jednym z dzieckiem. Gorzej jest w przypadku malzenstwa jednej narodowosci mieszkajacego w innym kraku. Wowczas dziecko wwybiera latwizne czyli jezyk bardziej przydatny. Badania prowadzone np. w krajach dawnego ZSRR (najlepszy teren do badan ze wzgledu na wielokulturowosc i narzucony jezyk rosyjski) potwierdzaja obie tezy. Np. Matka Ukrainka, ojciec z Azerbejdzanu a dzieci mowia w 3 jezykach ukrainskim, ruskim i azerbejdzanskim plynnie przechodzac z jednego na drugi.. Ale co ja tam moge wiedziec jestem tylko filologiem ::P A potem bedzie placz jak dzieciaka Grecja nie wyda.

Gość gość
to jak mały dogaduje sie z twoimi rodzicami?

Gość rosalie222
gość 11:18 Chyba Glossodydaktyka :) Z języka greckiego Glossa znaczy Język :) 12:01 Ja od 15 roku życia mieszkam w Grecji. Przyjechałam tu do taty, który wyjechał w latach 90 tych. Odwiedzałam go w wakacje i niemal w każde święta. a w wieku 15 lat osiadłam tu na dobre ;) Tato zapisał mnie do Polskiego liceum ogólnokształcącego a następnie rozpoczęłam studia na greckiej uczelni.Wtedy poznałam swojego męża...Teraz mam 28 lat... W 2009 roku ojciec wrócił do kraju a ja zostałam ;) więc z wnukiem rozmawia po Grecku

Gość gość
po polsku Glotto- to byla moja specjalizacja na studiach

Gość gość
Kochajacy mezus a ty zastanawiasz sie czy nie bedziesz zmuszona spierdlaac od niego :D Naucz bachora po polsku bo jak uciekniesz, szczesliwa ksiezniczko do PL to co ten twoj maly tluscioch zrobi, nie mogac sie nigdzie porozumiec. Aaaa...kochajacy mezulek pewnie nie pozwala uczyc dzieciaka polskiego, co? :D

Gość gość
frustratko wyżej dziecko uczy sie szybko jezyka a najszybciej nauczy sie polskiego mieszkając w Polsce a ile to Polaków wyjezdza do Anglii i dzieciaki bez jezyka do angielskiej szkoły sa zapisywane i radza sobie bo nie maja wyjscia starczy kilka miesiecy i taki mały człowiek gada lepiej niz niejeden dorosły przez 10 lat pobytu na obczyznie :D

Gość gość
Ty frustratko wyzej :D szkoda, ze ty nie umiesz pisac po polsku. Jakies kropki, przecinki, jakas gramatyka....nie wiesz o czym mowie, co? :D Gdzie tam, jak w PGR nauczyli ja krowy doic to juz wszystko, na wiecej sil bida mentalna nie miala :P

Gość gość
nie zmieniaj tematu krowo

Gość gość
Krowy, dziunia to ty masz u tatki w oborze :D

Gość gość
A ta samotna niewyru/chana pi/zda dalej siedzi na tym watku? I co dowiedzialas sie juz gdzie lezy Grecja? ;) Co za tepak. Lepiej idz sie pomasturbuj bo widac ze ci chlopa trzeba. To ze nazwalas swoj wibrator "mezem Finem" to nie znaczy ze on nim jest. A teraz s********j juz sie palcowkowac stara tlusta pi/zdo 🖐️

Gość gość
Ladnie cie wyedukowali w tej twojej polszy :D Wulgaryzmy sypia sie jak z rekawa :O Na wsi to normalka, przy dojeniu krow jezyk literacki niepotrzebny :P Proste toto i chamskie, jak wiekszosc poleczek. Oj, oj, niunia bo zylka z nerwow w grubym dupsku peknie. Ja wiem, u was na wsi jak nie ma "chlopa" :D to taka baba gorsza jest. Ale to tylko u ciebie na wsi dziunia, uspokoj sie, wdech lala i wydech :D "chlopa ci tzreba" :D jakie to wiejskie i prostackie :D

Gość gość
Tak tak tlusta niedo/j***** suko :D Ty innego jezyka nie zrozumiesz. Do wiesniary i prostaczki trzeba sie zwracac tak zeby ona to zrozumiala. Dlatego dostalas to co masz. A teraz idz i wloz sobie tego Fina, wroc, wibratora w pi/zde a nie sleczysz cale dnie samotniku na forum. Hehe przegralas zycie nieudaczniku :D :D

Gość gość
Jakiego fina? :O Ktos wie o czym ona gada? Idz, wez tabletki i wroc bo nie wiem o czym ty dziecko piszesz :O Myslalalm, ze to tylko kretynka a to chora psychicznie jakas.

Gość gość
i jak tam autorko dowiadywałaś się?

Gość rosalie222
Dzwoniłam i ojciec dziecka również musi być obecny