Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UK karmienie rocznych dzieci w McDonaldzie, jedzeniem z puszki, gotowcami..

Polecane posty

Gość gość
gość (ten od jajek a wlaściwie ta) ;) ja wolę nie myśleć o tym, że teraz nawet warzywa ze wsi są gorsze niz 20 lat temu bo ziemia, woda, powietrze - jakbym się nad tym grubiej zastanowiła, to by chyba nic nie jadła nawet wody nie piła, no chyba że dwukrotnie gotowaną ;) a co do soków - ma wyciskarkę ale używam rzadko, raz dwa na meisiąc. soki kupujemy te prawdziwe np tropicana lub innocent. ale czasem też kupię córce kubusia, ribenę czy nawet dam jej pół szklanki fanty (raz na miesiac czy coś) z cukrem i słodzkiem!! i żyje i zęby ma super zdrowe, a sporo ma już stałych też.

Gość gość
A ja dzis uslyszalam od angielki takie slowa,a czemu chleb i wedline kupujesz w polskim sklepie?Odpowiadam,bo mi bardziej smakuje,ona,jest lepszy?Ja mowie -dla mnie tak ale ja jestem na tych smakach wychowana,a ona do mnie-a obiad,ja na to ze obiady jemy tylko polskie,nie z polproduktow tylko od podstaw gotowane a ona do mnie ze po mnie widac Polska kuchnie,fakt przybrało mi sie pare kilo ale nie od polskiej kuchni a od słodyczy.Co wy na to?Ja w Polsce bylam chuda jak patyk,w Anglii przybrałam ma wadze wiec czego sie kobita czepia,ręce mi opadły i stwierdzilam---NIGDY NIE KŁÓC SIE Z GLUPKIEM,SPROWADZI CIE NA SWOJ POZIOM I POKONA WŁASNA BRONIĄ ,odpuscilam ale swoje wiem,zle karmią dzieci!

Gość gość
mi polski chleb nie smakuje. SAMA PIEKĘ. no nie codziennie. ale z 3 razy w tygodniu, pszenno-żytni ze słonecznikiem. proste , pycha, zdrowe

Gość gość
Polska wedlina ci smakuje? Kupilam kilka razy i po dwoch dniach ta wedlina smierdziala gnojem. Doslownie gnojem :O Byla oslizgla i walilo tak, ze cala lodowke musialm myc. Wole kupic surowy schab czy karkowe, upic albo ugotowac i miec na chleb. Do poprzedniczki - jak pieczesz chleb? Tez sie za to chce zabrac bo kupny jest do niczego :O

Gość TereskaNiebieska
Wystarczy posluchac reklamy Nutelli : "wszystko czego twoje dziecko potrzebuje aby dobrze rozpoczac dzien" :O ... masakra :O Wciskaja kin na kazdym kroku i niektorzy, poddatni na manipulacje niestety na to sie lapia... no bo przeciez w TV nie moga klamac :O Monsanto dba o nas jak ojciec najlepszy, hehe :D :D :D Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac ... * Warzywa i owoce organic przede wszystkim o wiele szybciej sie psuja :P : zwykle pomidory i 2 tygodnie moga w domu lezec a te organic w 3 dni trzeba zjesc bo sie zepsuja ... juz po samym tym widac ze o wiele mniej w nich chemii i roznych ulepszaczy. Ja osobiscie nie latam po rolnikach i nie wizytuje wszystkich sklepow i straganow w okolicy, ale jak tylko moge to kupuje organic.. niestety wszystiego sie nie da. Mnie juz za bardzo nie zalezy, mam to szczescie ze wychowalam sie w Polsce, za komuny, kiedy prawie niczego nie bylo a to co bylo bylo przynajmniej zdrowe i "nasze" ;) :) Zalezy mi jednak na zdrwiu corki... jej organizm dopiero sie rozwija, nie chce go od pierwszych lat zycia szpikowac chemia wiec, w miare mozliwosci, zwracam uwage na to co daje jej do jedzenia i do picia.

Gość gość
Gdy poznalam mojego meza Szkota i zostalam zaproszona do jego domu na obiad to balam sie, ze beda niesmiertelne fish & chips albo jakies gotowce z mikrofalowki :D Jakze sie pomylilam...Teraz to juz moja tesciowa i powiem wam, ze gotuje fantastycznie. Robi wszystko od podstaw, zawsze jest wlasnorecznie zrobiony deser nawet lody robi sama : O Mi by sie nie chcialo :P Gdy wrocilam do pracy to wiedzialam, ze Mala bedzie dobrze karmiona... Gdy zapraszaja nas na obiad to wiem, ze wyjde obzarta jak prosiak... Niestety wiem, ze sporo ludzi w UK nie wiedza jak sie dobrze odzywiac...Mnie tez rozwalaja te kilkumiesieczne dzieci z frytka/chipsami w lapce :/

Gość gość
Gosc 23:37 co sie tak burzysz skoro kobieta powiedziala ci swieta prawde? ;) skoro jestes tlustym prosiakiem to nie oczekuj ze ktos bedzie ci walil komplementy. Lepiej idz zezryj troche słodyczy na pocieszenie ;)

narzekacie na anglikow, a z tego co widze to same macie nikle pojecie o zdrowym odzywianiu, stwierdzic mozna chociazby po pytaniach 'czy ziemniak zalicza sie do porcji warzyw' lub czy soki kubusie sa zdrowe :D :D hipokrytki.

a i jeszcze ta co daje polska kielbase do full english...ty to juz lepiej zamknij paszcze kobieto i sie nie osmieszaj..

Gość gość
Dobra dobra Modliszko, skoncz p******ic i zapieprzaj na sniadanie do McDonalda. Tak po angielsku ;) :D

Gość gość
stwierdzic mozna chociazby po pytaniach 'czy ziemniak zalicza sie do porcji warzyw'------------- Jakbys Anglika zapytala sie czy ziemniak zalicza sie do porcji warzyw to by powiedzial : A co to jest porcja warzyw? :D

Gość gość
To prawda co Autorka topiku nawypisywala, mieszkam w UK od jakiegos czasu I wszyscy moi znajomi z dziecmi karmia je tonami slodyczy, nugetsami I frytkami, prawie codziennie. "Zdrowy obiad" to paluszki rybne, mash potatoes I groszek gotowany z cukrem, sola I maslem. Przez pierwsze dwa miasiace tez jadlam to co oni, zeby nie wybrzydzac, ze jem tylko polskie. Przytylam 5kg, mialam wieczna zgage I mdlosci.Szybko wrocilam do zdrowych nawykow, ale po zdrowe jedzenie musze ponaginac kawal drogi.

Gość gość
A co to dla was znaczy 'zdrowy obiad'? Polski? Bo jesli chodzi o polskie obiady to zapewniam was ze kolo zdrowych to one nawet nie staly :D

Gość gość
No wlasnie , jakie to zdrowe Polskie jedzenie> Schabowy z kapusta i ziemniakami? Smazowy kurczak w panierce? Pierogi z wybielanej maki?

Gość gość
Polskie jedzenie jest niezwykle tuczace, tluste i ciezkostrawne. I ta wszechobecna mąka wszedzie... ludzie wam sie wydaje ze jak robicie obiad od podstaw to jest jakis zdrowszy? No nie bo tak samo napychacie sie kartoflami z zasmażką jak Anglicy fish and chips z octem. Najzdrowsze jedzenie, niskokaloryczne i nietuczace to japonskie. A nasze to bomba kaloryczna!

Gość TereskaNiebieska
A moze by tak troche wyposrodkowac ;), i wziac z kazdej kuchni kilka rzeczy i samemu ulozyc sobie zdrowa diete ...? Przeciez w kazdej kuchni sa rzeczy zdrowie i mniej zdrowe :P Dla mnie wzorem jest kuchnia srodziemnomorska : salatki, duuuzo warzyw, oliwki i oliwa z oliwek... Do tego dobre mieso, DOBRE czyli nie wszechobecny w Pl kurczak na hormonach :O (przewija sie w 80 procentach przepisow) tylko na przyklad cielecina, wolowina albo jagniecina, od czasu do czasu jakas ryba (sola, dorsz.. ) i macie zdrowy obiad :) Dolozcie do tego wode niegazowana, owoce w dowolnych ilosciach i przetwory mleczne typu jogurt albo ser i macie zdrowa diete :) Z drugiej strony nie mozna tez przesadzac, ziemniaki sa do jedzenia, nawet w postaci frytek, jak sie zje fast food raz na rok to tez sie nic nie stanie, wszystko dla ludzi ;) Moja corka ma 5 lat ... i w Macu tez byla... trzy razy ... pierwszy raz jak miala 15 miesiecy, przy okazji podrozy po Europie kiedy nie mielismy czasu na szukanie porzadnej knajpki zeby zjesc obiad. Nie zabilo jej to ;) i chyba zadnego nieodwracalnego uszczerbku na zdrowiu przez to miec nie bedzie.;)

Gość gość
Taaa a wez znajdz w Polsce cielęcine! Nigdzie nie ma.

Gość gość
Oczywiscie, ze cos niezdrowego raz na jakis czas nie zabije :) Trzeba miec jednak swiadomosc, jak wyglada zdrowe jedzenie, to ze zrobimy krokiety od podstaw nie znaczy, ze sa zdrowe. A w polskim menu jest niestety malo dobrego jedzenia ( nie mowie smacznego).

Gość gość
Ej no nie piszcie że nie da się znaleźć dobrego jedzenia bo się da... Ja jakoś znalazłam zdrowe mięsko, warzywa dla moich zwierzaków... Teoretycznie jest to mięso "dla psów" ale ma certyfikaty że bez hormonów, a zwierzęta były karmione naturalną paszą itp. Także jest pewnie lepsze niż 90% mięsa które jedzą ludzie. I też nie rozumiem jak można w dziecko ładować żarcie ze słoików czy jeszcze gorzej z kfc, to tak samo złe jak gotowa karma dla psa... I jeszcze woda mineralna z butelki - sodoma i gomora, 10000 razy lepszą wodę można uzyskać samemu :) Wystarczy przegotowaną wodę zamrozić a potem rozmrozić i już mamy wodę strukturalną :)

Gość gość
Wiele słoiczkow dla dzieci jest z wyrobow eko z kontrolowanych upraw

Gość TereskaNiebieska
Tiaaaa, tylko ciekwe czy w jaki sposob pozbedziesz sie z tej przegotowanej wody azotanow i innych srodkow chemicznyc :P... ? Ich zawartosc w wodzie kranowej jest kilkukrotnie wyzsza niz w wodzie butelkowej (inne normy) :P I nieporownuj jedzenia ze sloiczkow do KFC :O bo jedno z drogimnie ma NIC wspolnego... nie mowie o JAKOSCI bo tu zdania sa podzielone ;), ale sloiczki dla dzieci musza przestrzegac normy i ich sklad, pod wzgledem ilosc****szczegolnych skladnikow odzywczych, odpowiada potrzebom dziecka.... Sprawa jest prosta : zeby zdrowo jesc potrzeba dwoch rzeczy : zdrowych skladnikow i odpowiedniego skomponowania diety.