Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lollitkkaa

Dlaczego nie mogę zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość lollitkkaa
To za problem, że zachodząc w ciążę mieszkałam w ośrodku, byłam gówniarą i szczerze to nie obchodziły mnie zbytnio wyniki badań. Byłam w Kolonii Szczerbackiej, koło miasta Przysucha, chcecie to sobie sprawdźcie. Tam robiłam badania i naprawdę nie mam tej książeczki. Z rodzicami nie utrzymuję kontaktu. Ku*rwa przestańcie mnie sprawdzać tylko pomóżcie., Nie zdawałam sobie sprawy z tego, jacy ludzie w tych czasach żyją. :/ .

Gość lollitkkaa
Być może tak jest, że rzeczywiście nie jesteśmy dla siebie stworzeni.. Albo może to wrogość śluzu czy coś takiego? Że śluz danej kobiety zatrzymuje plemniki danego partnera, ale innego partnera już nie zatrzyma?

Gość lollitkkaa
A może to być wrogość śluzu czy coś takiego?

Gość gość
No ale jeżeli masz w rodzinie problemy z tarczycą, to wyniki z ostatniej ciąży są bardzo istotne. Nie możesz ich sprawdzić jakoś? Zależy ci w ogóle na diagnozie? Może jak przy pierwszym dziecku nie obchodziły cię wyniki badań, to może nie jesteś gotowa na macierzyństwo? Zajmij się lepiej swoim 2,5latkiem, który ma matkę, której nie interesuje, czy np. nie będzie upośledzone, bo matka nie pamięta, czy w ogóle tarczycę w ciąży badała. Teraz jesteś pełnoletnia więc nie rozumiem, czemu nie masz dostępu do własnej dokumentacji medycznej. Co zrobisz, jak się z dzieckiem pojawią problemy i ktoś zapyta o wyniki z ciąży? Weź dorośnij.

Gość gość
16 latka z brzuchem,mieszkająca w ośrodku - to w rzeczy samej droga pannico PATOLOGIA!

Gość lollitkkaa
On ma regularnie robione badania. W ciąży chyba nie miałam badanej tarczycy. Wtedy byłam inna, nie interesowało mnie to, owszem, bo po prostu byłam jeszcze dzieckiem. Tak, chcę znać wyniki badań. Wtedy myślałam zupełnie inaczej, teraz mam dobrą pracę studiuję i diametralnie się zmieniłam .A błędy popełnia każdy i nie trzeba wytykać od razu palcami, a ludzie tylko to potrafią!

Gość gość
Albo może być problem z zwężającą się macica

Gość lollitkkaa
Czyli?

Zainwestuj koniecznie w endokrynologa i badania hormonów, no i koniecznie niech przebada nasienie Twój partner, bo to, że 6 lat temu było OK to nic nie znaczy, od tego zacznijcie. Nie panikuj przede wszystkim, bo młoda jesteś jeszcze nic straconego.

Gość lollitkkaa
A gdzie się robi te badania? w zwykłym laboratorium?

Gość gość
Nie, w p***********m.

tak w szpitalu, przychodni lub w prywatnym laboratorium ale odwiedź endokrynologa najpierw i on Ci zleci odpowiednie badania na podstawie wywiadu, bo musisz wiedzieć co badać. Może zbada Ci na miejscu tarczycę na usg. Jeżeli chodzi o partnera to po prostu musi zanieść świeże nasienie do badania. U nas w szpitalu przynosi się to rano ale nie wiem ile to kosztuje, wiem, że tak moi znajomi robili parę lat temu jak starali się o dziecko i mówisz tylko, że badanie ogólne nasienia chcesz, na to nie trzeba żadnego skierowania tylko kaska :D

Gość lollitkkaa
Wiem, badanie nasienia kosztuje około 50 złoty.

Gość gość
19 lat i 2,5 roczne dziecko - hmmm daje do myslenia. Założyłaś temat-Idiotki z kafeterii- chyba siebie miałaś na myśli. To ile dziecino miałąś lat jak zaszłaś w ciążę. Matka cię nie upilnowała.

Gość gość
a co to ma do tematu? nie odpowiadasz na pytanie to wypad, a twoje zdanie na temat autorki i jej mamy gó/wno kogo obchodzi

Gość gość
Patologia jest urodzic tak wczesie dziecko czy jest wpadka czy jest kochane zadbane ,ma wszystko czego potrzebuje jest to sytuacja patologiczna.Patologia nie oznacza tylko pijanstwa i alkoholizmu jak juz ktos wczesnie napisal.Sa to sytuacje odrebne od normy.Ale wieksza patologia jest miec juz jedno dziecko w tak mlodym wieku i robic sobie drugie w wieku 19 lat:O to juz mnie przerasta jestes za mloda na takie decyzje.Z jednym Ci sie nie udalo myslisz,ze w wieku 19 lat poznasz odpowiedniego faceta na ojca kolejnego to sie grubo mylisz.Masz jedno z jednym drugie bedziesz miala z innym taka sytuacja jest czesto spotykana itd,ale kiedy ten Cie kopnie w d**e lub dorosniesz i dojdziesz do tego ,ze popelnilas blad to jezeli juz bedziesz chciala trzecie dziecko bedzie ono mialo rowniez innego ojca a taka sytuacja moze byc nazwana patologia.Mozesz uwazac,ze wszystko wiesz radzisz sobie ,ale uwiez,ze jestes jeszcze za glupia nie sprawdzona przez zycie ,zeby taka decyzje podejmowac.Naprawde miej sobie to dziecko ,ale za pare lat jak nie szybciej wspomnij moje slowa.Sa przypadki kiedy sie udaje nie powiem,ale z drugiej strony cale nastoletnie zycie w pieluchach ok mozesz napisac,ze za pare lat bedziesz jeszcze mloda i dzieci juz beda w miare samodzielne i bedziesz mogla zyc dalej pelnia zycia ,ale uwierz,ze wielu rzeczy nie nadrobisz nigdy i nigdy nie bedziesz wiedziala co to jest normalne nastoletnie zycie a nie w sytuacji patologicznej.

Gość gość
to jest straszne ,ze majac 18 lat mialas juz dziecko 1,5 roczne i staralas sie o nastepne :O

Gość gość
19 lat i 2,5 roczne masakra

Gość gość
za książkę trzeba było się brać a nie w sex się bawić....a może w słoneczko.....ręce opadają

Gość gość
18 lat, 1,5 roczne dziecko na utrzymaniu, brak pomocy rodziny, znalazła sobie fagasa z którym nawet ślubu nie wzięła i chce produkować następne dziecko. I uważa, że to dojrzałe postępowanie. Nie wiem, czy śmiać się czy płakać...

Gość gość
nick odpowiedni do wieku-nic dodać nic ująć

Gość gość
Pochodzi z zamożnej rodziny więc uważa, że może wszystko :-o I co zrobisz sobie dziecko z kolejnym, on Cię zostawi a Ty po kilku latach poznasz następnego i z nim będziesz miała kolejnego dzieciaka. Troje dzieci i każde z innym ojcem :D :D :D Patologia :D

Gość pfffffffff
Dajcie dziewczynie spokój. Skąd w ogóle możecie wiedzieć, że nie ma szczęśliwego związku, że nie będzie z nim do końca życia? A to, że ma już jedno dziecko,to co? I gratuluję, że tak dobrze sobie radzi. Widać, że ma poukładane w głowie, po tym, co pisze i jest dojrzała jak na swój wiek. A Wy, którzy ją wyzywacie od patoli itd spójrzcie na siebie, bo jej nie znacie a oczerniacie ją. Ciekawe, która z Was, "porządnych" poradziła by sobie z taką presją w tym wieku. Dziewczyna przyszła tylko zadać pytanie, a zrzuciło się stado zakompleksionych, widocznie zazdroszczących mamusiek (piranii). Spójrzcie na swoje marne życie jędze wredne, bo gdyby Wasze życie było takie suuuuper, to byście teraz nie siedziały przed komputerem i obrażały, tylko byście były z mężęm gdzieś w kinie, ale on ma pewnie Was głęboko w d***e. Jest sobota, a on pewnie telewizor ogląda i woła: stara! podaj piwo! dziec***ewnie z****** na podłodzę leżą, a Wy przed kompem hejtujecie młodą dziewczynę, co sobie radzi w życiu. Porażająca zazdrość starych kwok.

Gość pfffffffff
Dajcie dziewczynie spokój. Skąd w ogóle możecie wiedzieć, że nie ma szczęśliwego związku, że nie będzie z nim do końca życia? A to, że ma już jedno dziecko,to co? I gratuluję, że tak dobrze sobie radzi. Widać, że ma poukładane w głowie, po tym, co pisze i jest dojrzała jak na swój wiek. A Wy, którzy ją wyzywacie od patoli itd spójrzcie na siebie, bo jej nie znacie a oczerniacie ją. Ciekawe, która z Was, "porządnych" poradziła by sobie z taką presją w tym wieku. Dziewczyna przyszła tylko zadać pytanie, a zrzuciło się stado zakompleksionych, widocznie zazdroszczących mamusiek (piranii).

Gość lolitkkkaaaa
Akurat tutaj Was zadziwię - planujemy ślub na kwiecień. A moja sąsiadka ma 4 dzieci, każde z innym MĘŻEM i patologią jej nie nazwę, bo ma na kocie tyle pieniędzy z własnego biznesu co Wy w życiu na oczy nie widziałyście. I nawet alimentów nie bierze. Jest porządna i jej dzieci również. A Wy jesteście ograniczone. Jestem dumna z mojego syna i z tego jak żyję, a to co sobie myślicie mam głęboko w poważaniu. Tępe dzidy, na jedno pytanie nie potrafią normalnie odpowiedzieć. :D . I kończę tą denną dyskusję, bo z ludźmi o nikłym ilorazie inteligencji polemizować nie ma sensu. Dziękuję za normalne porady, na pewno z nich skorzystam.

Gość gość
omg...to musi byc prowokacja. 19 latka i "partner"... a slubu dlaczego niby nie wezmiecie skoro tacy zamozni i ustawieni jestescie? i po 1,5 roku dziecko? to jest prowokacja i to dosc zalosna bo nie wierze, ze ktos moglby byc na tyle elokwentny (z tego co widze po przeczytaniu twoich paru wypowiedzi) a zarazem glupi zeby w wieku 19 lat robic 2 dziecko z 2 facetem a w razie rozstania zostac z 2 dzieci 2 roznych ojcow :D do Heidi Klum to C***ewnie daleko ale dzieciorob z ciebie niezly by byl gdyby to byla prawda :D

Gość lolitkkkaaaa
Debilko to nie jest prowokacja i poczytaj sobie, że ślub planujemy na kwiecień! Poza tym moja elokwencja nie ma nic do pragnienia posiadania drugiego dziecka. Po prostu jestem inteligentna. A jak masz z tym jakiś problem to wyjazd z tematu. Pozdrawiam.

Gość gość
sasiadka taka wspaniala ze alimentow nie bierze? czyli generalnie ma 4 dzieci z 4 roznymi facetami i zaden z nich nie chce nawet z wlasnej woli placic na swoje dzieci? :D bo wiesz, kochajacy rodzic to da nawet jakby sam mial glodowac. Czyli "partnerow" to sobie za dobrze kobita nie dobrala. myslisz ze ci ktos uwierzy w te brednie co tu wypisujesz? haahahhahahaahahahah usmialam sie do lez, popijam winko i gdybym miala popcorn zostalabym na dluzej aby sie jeszcze posmiac :D ale wybiore jednak film na wieczor. to niemozliwe ze ktos moze miec taki tok myslenia jak ty. mam 25 lat i uwierz mi, ze wraz z moim chlopakiem mamy genialne zycie we dwojke bez dzieci i nie wiem jak mozna sie mnozyc od 15 czy 16 roku zycia? buzka bajkopisarko :D :* ludzie nie odpisujcie na to bo to niemozliwe ze ktos ma tak nasrane w glowie i jeszcze nie przyjmuje do wiadomosci zadnej krytyki :D to dzieciak jakis, ktoremu zadaniaz "pszyry" sie nie chce odrabiac.

Gość lolitkkkaaaa
Chcecie to możemy się spotkać i udowodnię, że mówię prawdę. A Wy jesteście po prostu nienormalne, że nie akceptujecie niczego, co jest inne niż stereotyp w Waszych pustych główkach.

Gość gość
lolitka jestes narwanym patolem ktorego facet wywali na zbuty pysk predzej czy pozniej. dziewczyno nadrob braki ze szkoly bo pewnie nawet matury nie masz. a podstawowke skonczylas czy mialas aborcje jedna za druga? jestes debilem, poniewaz: 1. nie wiesz ktory lekarz jest od czego 2. jestes jakas zdrowo szurnieta 3. wpadlas majac 15 lat 4. planujesz kolejnego dzieciaka majac 19 lat 5. myslisz tylko o mnozeniu a moze bys o studiach pomyslala? ale po co - przeciez masz pochwe, mozesz jej uzywac zamiast mozgu 6. zadajesz idiotyczne pytania zamiast po prostu pojsc do lekarza ogolnego/rodzinnego = internisty (bo pewnie nie wiesz jak to sie nazywa) i jemu zadac te pytana oraz poprosic o skierowanie do specjalisty. podsumowujac - jestes po prostu glupia, a z kazdym kolejnym komentarzem to udowadniasz. dbaj o urode, o ile to mozliwe, bo nie mozesz sobie pozwolic na jednoczesne bycie pustakiem i brzydalem.