Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość natka2233
Ale sie z Zuzia wkopalam, teraz patrze a ona rano sie odywala:) hehehe wstyd

Gość gość
A mnie od południa bardziej kłuje w kroczu, bolą krzyże i trochę pachwiny. Ale by było śmiesznie jakbyśmy się wszystkie rozpakowały w jednym dniu skoro mamy podobne objawy :)

Natka no duza mam panienke. Ciekawe jak te dziewczyny z poczatku lipca jak sie maja czy urodzily. No to natka napisz we wtorek ile twoj bobas wazy. Milego wieczorku. Jak cos jutro sie odezwe. Pozdrawiam

1. jamama2............29l...........2 dziecko....... ...07.07.14... .....Kraków 2. Zolam................30 l..........1 dziecko............19.07.14....... Słupca 3. NINA10..............35............dziecko...............8 .07.2014...... 4. Apsik25..............25...........1 dziecko.............01.07.2014 ....Uk 5. Hela83................30............2 dziecko............05.07.2014.....Łódź 6.Sroczka07...........29l...........2 dziekco.............04.07.2014....prawie góry 7.dzikidzik...........27l...........1 dziecko.............06.07.2014....Warszawa 8. Mora102............29l........1dziecko........22.07.2014.... .Krakow 9. Znadzieją296.....20,5l......1 dziecko........25.07.2014.......małopolska 10. ewelina26.......26 .......2 dziecko.....12.07.2014.... okolice Wroclawia dpisac sie dziewczyny....

Gość mamaDWOCHsynkow
i ja sie dopisuje! 25lat, 2 dziecko, termin 21 lipca, lubelskie co do skurczy przepowiadajacych to w pierwszej ciazy mialam je przez 2 tygodnie:) hehe takze ja bym sie nimi nie przejmowala, nie jechala na ktg, tylko sobie czekala az nadejda skurcze wlasciwe, a ich nie da sie pomylic hahaha u mnie cisza i spokoj, w nocy bolalo, do poludnia bolalo a potem pojechalam sobie na zakupy i przeszlo:) jeju, takie teraz promocje, kupilabym sobie kilka rzeczy, a tu nie wiem jak bede wygladac po porodzie i nie chce kupic czegos w czym mi nie bedzie dobrze. o figure sie nie martwie bo przybralam tylko 11 kg ale biodra mam duzo szersze i nie wiem czy mi to zostanie czy nie (wolalbym, zeby mi te biodra zostaly;) i piersi( z rozm. 70B na 70DD)! chociaz mam zamiar karmic piersia i podejrzewam ze piersi co najwyzej to zostana...ale dluzsze a nie wieksze:/

Gość gość
czesc dziewczyny :) Gratulacje dla wszystkich mam. Chcialabym sie was spytac czy jak zaszlyscie w ciaze to nagle przestaly was bolec piersi? Mnie zawsze bolaly dobry tydzien a czasem juz wczesniej a krotko przed @ to czulam sie momentami jakbym miala dwa kamienie przyczepione :) A teraz ani troche nic nie odczuwam raz jestem nadwyraz spokojna a raz to najlepiej przyfasolic mi mlotkiem jak to moj maz mowi :D lekkie bole ale to nie skurcze jak przed @. Pozniej przestaja i tak w kolko.

Gość mamaDWOCHsynkow
no wlasnie chyba nie, przynajmniej z mojego doswiadczenia to piersi na poczatku ciazy bola tak jak na okres, i nie przestaja przez pierwsze miesiace.

Gość karolcia2088
1. jamama2............29l...........2 dziecko....... ...07.07.14... .....Kraków 2. Zolam................30 l..........1 dziecko............19.07.14....... Słupca 3. NINA10..............35............dziecko...............8 .07.2014...... 4. Apsik25..............25...........1 dziecko.............01.07.2014 ....Uk 5. Hela83................30............2 dziecko............05.07.2014.....Łódź 6.Sroczka07...........29l...........2 dziekco.............04.07.2014....prawie góry 7.dzikidzik...........27l...........1dziecko.............06.07.2014....Warszawa 8. Mora102............29l........1dziecko........22.07.2014.... .Krakow 9. Znadzieją296.....20,5l......1 dziecko........25.07.2014.......małopolska 10. ewelina26.......26 .......2 dziecko.....12.07.2014.... okolice Wroclawia 11. karolcia2088....26.......2 dziecko......31.07.2014....Police

U mnie też nic nie ma zadnych skurczy ale mam czas ja wiem co mnie czeka i z jednej strony chciałabym już zobaczyć malenką ale z drugiej mam stracha przed tym co mnie czeka i też mam wielką nadzieję ze tym razem szybciej to się rozwinie:-) Natka dziewczyny maja racje nie przeoczysz bóli porodowych ale te słodkie małe stópki wynagradzają wszystko :-)

Gość kataryna999
Czesc dziewczyny. Ja tez sie dopisuje do was. 2 ciaza dziewczynka termin 28 lipiec. Podrawiam

U mnie dzisiaj jak narazie cisza w nocy troche bolal mnie brzuch ale przeszlo. Pogoda fajna troche sloneczko troche deszczyk i nie za cieplo jest w sam raz na spacerek dluzszy. Pozrawiam

Karolcia jak i inne przyszle mamy doczekacie sie napewno dzidzi. Ja tez cierpliwie czekam juz zajecia znalezc nie moge. Wkolko to samo bym robila. 3 razy dziennie podlogi myje zeby jakies zajecie miec i nie myslec kiedy to sie wkoncu zacznie ten porod. Mala znow od rana sie przeciaga i klocia tez czuje jakies. Ale zero skurczy.

Gość natka2233
Ja tez sie melduje rano. Zaliczyłam juz z rana pobieranie krwi( brrr nie znosze tego) i teraz sobie odpoczywam. Malutki się wierci ładnie a ja chyba musze znalezc sobie jakies zajecie zeby o p*****lach nie myslec itd:) No i zaczne chyba szukac na allegro rzeczy dla malego bo mam tylko ubranka, pieluchy, najpotrzebniejsze kosmetyki i wozek z nosidelkiem. Brakuje łóżeczka, materacyku, pościeli i wielu innych drobiazgow.

Ja to czekam na jakąs chłodniejszą pogode ale sie nie zanosi tak wiec zaraz sie zbieram i ide kupić sobie ostatnie rzeczy do szpitala w sumie w domu mam tylko 1 koszule hehe :-) zalicze apteke przy okazji i tak wogole to musze jakies buty sobie kupić bo w tych moich to mi sie noga nie długo nie zmiesci jak i tak beda puchnać :-) Dziewczyny a gdzie kupywałyscie staniki do karmienia?

Gość natka2233
Ja jeszcze nie kupiłam- przypomnialas mi o nowej rzeczy, o ktorej zapomnialam:) zaraz dopisze do listy:) i tak zreszta dlugiej.

Warto zapytac w butiku takim z biustonoszami nieraz maja tam wlasnie. Ja juz mam wszystko koszule szlafrok biustonosze do karmienia podklady poporodowe majteczki poporodowe klapki itp. Wszystko co do szpitala potrzebne. U nas grzeje od rana juz 25 stopni i oszalec mozna. Ja zaliczylam juz spacer poranny z synkiem oczywiscie chlodny prysznic zaraz po. I teraz ide sprzatac domek.

Gość natka2233
Wy tez dziewczyny tak macie, że budzicie się całe mokre? Kurcze normalnie az wlosy mialam mokre i chyba stad mam te czerwone plamki bo pod biustem wyskoczyly mi dodatkowe. Moze to przez hormony bo u mnie dzisija jest chlodniej.......

Natka ja obudzilam sie w nocy cala mokra ale u nas cieplo bylo. Wentylator nawet nie pomagal. Dzisiaj naszczescie w miare mozliwa ta pogoda.

Gość gość
ja tez sie medluje- wczoraj mnie wszystko bolalo a dzis cisza. na dworze na szczscie chlodniej :)

Ja też budzę sie cała mokra a szczególnie z tylu na karku ale taka pogoda nie wiem dlaczego tak mnie boli caly dół brzucha i krocza jak chodze jak szłam na zakupy to musiałam 2 razy siadac na ławce bo tak mnie bolało jak pójde do lekarza to muszę sie jej zapytać ja to dla małej muszę jeszcze dokupić materac, przewijak, no i wózek

Karolcia ja tez tak nieraz mam. Moja gin twierdzi ze jak mala wstawia sie w kanal rodny to tak moze pobolewac czasami wiesz wkoncu ta glowka musi z tamtad jakos wyjsc i musi przygotowac sobie droge. Wiec ja sie nie dziwie ze mnie tam czasami boli.

Gość natka2233
Kurcze większość jakieś symptomy porodu ma, ale żadna nie rodzi:) musimy być cierpliwe, a tu na złość czas się strasznie ciągnie:)

Natka no dokladnie. Kazdej cos dolega ale dzidzia jakos nie chce wyjsc. Kurcze ja to naprawde nie moge sie doczekac juz.

Ja dla swojej corci mam juz wszystko no prawie bo wozka brakuje i ciagle mam dylemat z jakiej firmy kupic albo jaki kolor. Raz czerwony mi sie podoba raz znow turkusowy. Masakra pozostawie ten wybor mezowi. Niech on sie wykaze.

Gość natka2233
Ale ty masz na jutro termin ewelina? To może dzisija w nocy malutka w koncu sie zbierze do wyjscia:) A co do tych symptomow to pewnie to normalne ze sie pojawiaja wczesniej a my juz bysmy chcialy zeby to oznaczalo ze zaraz urodzimy:) niecierpliwe jestesmy.:)

Natka tak na jutro. Jak nic sie nie ruszy to tydzien moge w domku byc a pozniej juz szpital i oksytocyna.

Gość natka2233
To ja ewelina trzymam mocno kciuki żeby samo ruszyło:)