Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej ja sie melduje w dwupaku :-) córcia moja wróciła to wiec popołudnia bede spędzać na placu zabaw :-) a mała dziś dość aktywna jak się przeciąga nawet w nocy dała mi dziś popalić tak się kręciła :-) Ciekawe jak tam inne przyszłe mamusie i jak sie czują nowe mamusie :-)

Witam wszystkich ja dziś w nocy wstałam tylko raz do toalety normalnie extra wyspałam się w końcu :-) naprawde cisza na forum :-) Miłego dnia wszystkim życzę :-)

cześć mamuśki. ja się także melduje. jutro mam wizyte u gin zobaczymy co powie. Strasznie gorąco więc pewnie dlatego taka cisza. Trzymajcie się

Ja wychodze dzis ze szpitala i wracam za 5 dni, no chyba ze cos zacznie sie dziac to wczesniej, a mialam juz nadzieje, ze wyjde stad z Malenstwem ...

Ale te dzieci lipcowe to uparciuchy tak im dobrze w brzuszkach :-) Ciekawe jak to bedzie u mnie jeszcze sie okaze że moja bedzie z sierpnia :-)

Hej ja tez melduje się w dwupaku jeszcze. U nas upał na podwórko wychodze jak tylko muszę. 35 stopni idzie oszalec ja znów dzisiaj na 16 na ktg i wizytę. Muszę zapytać mojej gin bo cos mnie kluje w dole brzucha jak mała się przekręca. Na szczęście synek grzecznie się sam bawi dzisiaj wiec mogę odpocząć. Pozdrawiam wszystkie mamusie i te w dwupaku i rozpakowane. Cos cisza z natka.

Gość jajeczko78
A ja melduje odejście czopa sluzowego. :) w pierwszej ciąży od tego momentu w 2 dni było po wszystkim :D

No proszę czyzby nastepny dzidziuś szykował sie :-) No natka znowu zamilkła może znowu ja lekarz skierował do szpitala jak ostatnio

A ja melduje się po wizycie niestety rozwarcie na 1 cm i jutro do szpitala mam się wstawić do godziny 10 i być może po wszystkich badaniach będę miała wywoływany poród a jak nie to w niedziele juz na pewno. U nas pogoda okropna upał zaczyna mnie denerwowac. Jajeczko mi odpadł czop juz we wtorek i cisza nic się nie dzieje. Bez czopa można nawet dwa tygodnie chodzić. Mam nadzieje ze z natka wszystko w porządku. Pozdrawiam :-).

Gość kataryna999
Ewelina trzymam kciuki za szybkie i szczesliwe rozwiazanie. Pozdrawiam

Gość karolcia2088
Witam u mnie tez upał od rana nic się nie chce a muszę iść do banku masakra. Ja mam wizyte u ginekologa dopiero we wtorek zobaczymy może u mnie coś się pomału dzieje a ja nawet niewiem :-) Ewelina noto jakby co to w niedziele bedziesz tulić córcie :-)

Kataryna dziękuje. Karolcia no oby tak było ze juz będę tulic ja. Juz nie mogę się doczekać. Wczoraj gin powiedziała zęby unikać upałów i nie wychodzić na dwór bo można zaslabnac. Spacerek mówi ze dopiero w godzinach wieczornych robić.

Ja to bym najchętniej pojechała z córcią na plaże ale nie bede ryzykować kawałek mam drogi a taki skwar ze ledwo chodze. Jak bedzie ładnie w niedziele to pojedziemy a tak to córce zostaje wanna z zimną wodą hehe :-) Jeszcze jak na złość zrobiło mi sie cos pod pępkiem i tak strasznie swędzi ale smaruje sudocremem może zniknie dziadostwo :-) coś mi dziś brzuch sie trochę stawia ale nie za mocno Dziś mam w planach zamówić wózek bo mąż już marudzi zeby zdążył dojść :-)

No tak karolcia. Ja juz nie ryzykuje żadnych dłuższych wyjazdów nawet jak jade do sklepu to staram się mieć listę zakupów i robię szybko. Od jutra maz przejmuje pałeczkę i robi zakupy i zajmuje się synkiem jak ja będę w szpitalu. Dzisiaj robię pranie sprzatam. Ostatnie porządki przed narodzinami córki.

Gość gość
witam dziewczyny, czytam was codziennie, czasem też się udzielałam. Termin mam na 24 lipca a wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Powiedział mi, że córeczka jest ułożona główką do dołu jednak główka nie jest wstawiona w kanał rodny tylko wystaje przed kość łonową. Ta kość właśnie przeszkadza jej, żeby się przesunęła. Umówił mnie na kolejną wizytę w środę, dzień przed terminem porodu i powiedział, że jezeli nadal nic się nie zmieni to mnie czym prędzej odeśle na konsultacje do szpitala i prawdopodobnie będę musiała urodzić przez cc i to jak najszybciej, bo jak wiadomo w takich wypadkach cesarkę powinno się wykonać przed rozpoczęciem akcji porodowej. Trochę się załamałam, jak doszłam wczoraj do domu to się rozpłakałam bo liczyłam na to, że jak całą ciążę przechodziłam wzorowo, bez większych dolegliwości to i poród pojdzie szybko a tu niestety :(

Gość spokojnie może jeszcze się wszystko ułoży do środy. Lekarze wiedza co robią. Jeśli będzie CC potrzebne no to trudno. Musisz się z tym pogodzić. Nie wiem co ci doradzic bo ja jestem w innej sytuacji po terminie i poród wywoływany będzie. Na pewno wszystko się ulozy . powodzenia i zdrowia życzę.

Gość gość koniec lipca
Melduje sie nadal w dwupaku. Wczoraj wrocilam ze szpitala - bylam na obserwacji - wszystko ok, rozwarcie na 2 cm, ale nadal brak skurczy :( Wiec czekamy dalej.... a juz myslalam, ze mi podadza oksytocyne i z gorki....

Gość gość koniec lipca
Natka, Ty pewnie juz po - i jutro nam napiszesz, ze juz w domku z maluszkiem jestes :)

Gość natka2233
Bo jestem już po:) Hej dziewczyny 15 lipca o 3 w nocy odeszły mi wody, przed 7 pojawiły się pierwsze skurczyki a o 9.30 maly byl juz na siwecie:) Urodziłąm 2 tygodnie przed terminem, mały dostał 10 pkt, ma 51 cm, 3100 g:) Właśnie wrocilam do domu.

Gość ewelina 26
Natka to gratulacje. Dużo zdrowka zyczymy. Pozdrawiamy ja jutro się melduje w szpitalu. Zobaczymy co mi powiedzą. Miłego wieczorki życzę. :-)

Gość jajeczko78
O 2 w nocy taksowka skurcze co 7 minut. Urodziłam o 5.55 martusia ma 54cm, 3270 waga ;))) Nie obyło się bez oksytocyny, bo skurcze były słabe, ale i tak mega szybko. Ma pewno pomogło wielkie sprzątanie i seksik po południu :D Trzymam kciuki za resztę.

Jajeczko gratulacje zdrowia zyczymy. Kurcze coraz więcej juz mam rozpakowanych. Karolcia a co tam u ciebie?.

Gość kataryna999
Gratuluje mamusia ktore juz urodzily. Ja w poniedzialek mam sie stawic w szptalu bo mam miec cc. Jak wroce to sie odezwe. Trzymajcie za mnie kciuki ja rowniez bede trzymac kciuki za reszte mamusiek w dwupaku. Papa

Gość gość
Gratuluje mamusia juz po i trzymam kciuki za mamusie przed :)

Post wyzej jest moj, zapomnialam o logowaniu :) mam nadzieje, ze u mnie na dniach tez cos sie wydarzy a tymczasem dobrej nocy :)

Gość karolcia2088
O proszę jakie ekspresowe porody zazdroszcze i oczywiscie wielkie gratulacje dla Natki i dla Jajeczka :-) Ja dzis jednak pojechałam na plaże ale dopiero o 17 z męzem i córcią oraz z moim psiurem wróciłam dopiero przed 22 mała mnie dziś kopie aż mnie brzuch boli Ewelina to jutro może być Twój wielki dzien :-) Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane :-)

Albo dzisiaj albo jutro karolcia. Odezwę się do was po wszystkim. Trzymam kciuki za resztę mam w dwupaku oby wasze porody były szybkie. Pozdrawiam właśnie pakuje się do szpitala. Trzymajcie się mocno. Powodzenia. :-)