Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam ćwiczyć SKALPEL Ewa Chodakowska ktoś ćwiczył rezultaty

Polecane posty

Gość gość

??? :)

Gość gość
Zaczynalam cwiczyc z Ewka 8 m-cy temu, cwicze do chwili obecnej. Efekty? jak dla mnie powalające - 10kg, z rozmiaru 42 do 38, przy umiarkowanej diecie. Zaczynalam od skalpela, potem killer. Teraz cwicze na zmiane z Ewka + brzuszki Mel B, a drugi dzien trening z Jillian Michaels. Cwicze 6 dni w tyg, jeden dzien - niedziela odpoczynek.

Gość MamaCóreczki
A ktoś osiągnął takie spektakularne efekty WYŁĄCZNIE po Skalpelu??

Gość gość
Ja ćwiczyłam 2 tyg codziennie i poszło 3 kg bez diety. Ale się okazało że jestem w ciązy i lekarz zabronił mi. Po porodzie na pewno wroce

Gość gość
no to pisze ze spadek z 42 do 38 rozmiaru i - 10 to bylo po skalperze i killerze. Dopiero teraz dołaczylam (od okolo misiąca) inne cwiczenia.

Gość ogryzekogryzek
uważajcie na te ćwiczenia bo nie każdy je może wykonywać, są różne przeciwwskazania, niedawno spotkałam się w przychodni z panią co po Chodakowskiej mało się nie przekręciła

Gość gość
a od czego tu sie mozna przekręcic? Wiekszosc cwiczen moze doprowadzic np do kontuzji kolan, barkow itp ale to niezaleznie czy sa to cwiczenia Ewki czy inne. Dlatego wazna jest rozgrzewka i dokladnosc w wykonywaniu cwiczen.

Gość ogryzekogryzek
od tego się możesz przekręcić że jak masz problemy z kręgosłupem to nie można sobie ćwiczyć ot tak, nie wszyscy wiedzą że mają nie halo kręgosłup a sami sobie dobierają ćwiczenia, które zamiast pomagać szkodzą

Gość gość
e tam gadanie najlepiej lezec na kanapie i pasc d**e. Jak we wszystkim trzeba zachowac umiar.

Gość gość
Kilkakrotnie spotkałam się z opinią, że ćwiczenia Chodakowskiej wcale nie są takie rewelacyjne. prowadząca powinna zwrócić uwagę na pułapki w ich trakcie, a ona tego nie robi. Sama nie ćwiczyłam, kiedyś obejrzałam i wydały mi się dość proste, choć pewnie wcale takie nie są. Ale może przed wiosną czas się zmobilizować i zacząć ćwiczyć.

Gość gość
Ją schudlam 15kg w dwa mce ale mieszkałem jej treningi. Tylko jej. Każda aktywność jest ok. Teraz jestem w ciąży i sporo przytyje bo wszyscy umnie mają z tym problem ale zaraz po porodzie zaczynam. Co do kontuzji przed każdym treningiem jest info żeby skonsultować się z lekarzem to po pierwsze. A po drugie trzeba się skupić żeby robić ćw DOKŁADNIE a nie szybko i byle jak

Gość symfonitex
ja sie zbieram juz od jakiegos czasu ale jakos nie mam motywacji. zostało mi jeszcze do zrzucenia 5 kg po porodzie i chcialabym jeszcze kolejne 5.

Gość gość
Konsultacja z lekarzem nie uchroni przed kontuzją, skąd taki pomysł? Lekarz jedynie może stwierdzić czy są przeciwskazania.

Gość a jakie ma teraz
Skad wziac cwiczenia? Chetnie sprobuje. Chce wrocic do formy sprzed porodu,a nawet wiecej zrzucic;) podobnie jak kolezanka wyzej. 5 nadwyzki i 5 dodatkowo :)

Ja zaczęłam ćwiczyć 01.06.2014 roku Skalpel z Ewą Chodakowską część 2. Ćwiczyłam z przerwami co 1 - 2 dni. A jakie są efekty? Schudłam w udach 4 cm oraz w tali 1 cm. A ćwiczę od niecałych 2 tygodni. Zmieniłam dietę. 4 posiłki w ciągu dnia, dużo owoców i warzyw oraz ograniczyłam słodycze. Jem słodkie codziennie, ale mniej. Efekty są powalające, choć nie przechodzę całego skalpela:)

Gość gość
ja tez jak na razie na skalpelu. Cwicze 5 razy/tyg i nie jem slodyczy. Zaczelam niecale 3 tyg temu. Jak na razie 4 kilo w dol, co do obwodu ud i talii to nie wiem bo sie nie mierzylam ale moge juz sie spiac w spodnie w ktorych chodzilam przed ciaza (jeszcze miesiac temu nawet na lezaco z wciagnietym brzuchem nie moglam ich dopiac) wiec jakies cm na pewno zlecialy. Moja kondycja byla zerowa i dopiero po tyg moglam zrobic caly skalpel bez oszukiwania :) Ale do tej pory jak cwicze leje sie ze mnie i kilka razy musze wziac lyka wody- no coz, tak to jest jak sie ma zerowa kondycje. Zostalo jeszcze 6 kilo... Powodzenia!!!

Gość gość
Ja zapuszczona mama dwojki dzieci , tak bez bicia przyznaje sie ze moze nie schudlam duzo bo cwicze 3 tygodnie ( okolo 1 kg) ale moj brzuch sie napial juz tak nie wisi , i poprawila mi sie postawa , nie mowiac juz o tym ze czuje sie bardzo dobrze w wlasnej skorze choc jeszcze nie jest idealna , i chyba oto chodzi by pokochac siebie...wtedy patrzymy na innych inaczej.... A co do stwierdzen ze po cwiczeniach Ewci Chodakowskiej babka malo sie nie przekrecila to po 1. Ewa wspomina ze jzeli sa jakies dolegliwosci to przestac i udac sie do lekarza..wiadomo nie kazdy ma zdrowie... 2. Wykonujmy dobrze cwiczenia...a nie odrazu forsujemy cialo , przeciez chodzi i wykonanie a ilosc przyjdzie czasem , kiedy bedzie masze cialo naprawde na to gotowe Pozdrowionka ;)