Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zero cukru

u cioci na imieninach

Polecane posty

20 minut temu, Darmowy wafelka tak napisał:

Ja sobie ubieram 16 fajnie hobby będzie 

Jak mają tylko stać na regale i robić za wystrój to może lepiej jakieś popsute za grosze.

14 minut temu, Margherite napisał:

O jej? Długo ta walka trwała między jednym a drugim? Sorry że pytam. 🙂

Po kilkunastu latach był nawrót choroby, ale pierwsza chemioterapia wyniszczyła jej organizm, wzrok, kości. 

Spokojnie. Już mogę o śmierci rozmawiać swobodnie.  

W grudniu zmarła ciocia  na raka, mama się martwiła, że nie może jechać na pogrzeb swojej ostatniej siostry. Dwa tygodnie później umarła moja kuzynka (córka tej cioci) i niedługo później mama. Na pogrzebie była kuzynka, która rok później umarła i tez na raka. U nas to rodzinne. Niestety u męża to samo. Ojciec, brat i jego żona. 

23 minuty temu, murb napisał:

Czasem śmierć jest rzeczywiście wybawieniem. Ale zawsze jest zaskoczeniem dla tych, którzy zostają. To piękne, że zmarła tam gdzie żyła. 

Wiesz dlaczego? Bo szpitale nie chcą takich pacjentów...

Po diagnozie wypisali mamę z chirurgii i dali skierowanie na operację na onkologię. Po kilku dniach do taty dzwoni lekarz i pyta, czy mama i my jesteśmy świadomi jak zaawansowana jest choroba i wprowadzenie w narkozę to dla niej śmierć. W tym ostatnim dniu pojechaliśmy po nowe plastry z silniejszą dawką i załatwialiśmy dodatkowo pielęgniarkę z hospicjum, wszystko dla złagodzenia bólu. Nie dało się przejść obojętnie obok jej płaczu i próśb o jakiś lek. To był najgorszy dzień, wezwaliśmy pogotowie. Dostała zastrzyk i błagała lekarza o kolejny. Ten jej mówi nie wolno, muszą być przerwy co kilka godzin. Poleciały jej łzy i powiedziała tylko, że chce teraz na chwilę odpocząć, zasnąć. Lekarz poszedł do karetki z bratem, tam drukują na papier rodzaj podanych leków i mówi: przygotujcie się, to potrwa kilka godzin.

Mówił prawdę. Już się z tego snu nie wybudziła. Pierwszy raz w życiu trzymałam rękę umierającej osoby i słyszałam "grzechotkę śmierci". Dobrze, że odeszła wśród bliskich, ale prawda była taka, że ona nas nie rozpoznawała, patrzyła jak na obcych z takim niepokojem w oczach.

Oby mnie jakiś tir bezboleśnie i szybko trzepnął....

• Sad 1

25 minut temu, Baba napisał:

Po kilkunastu latach był nawrót choroby, ale pierwsza chemioterapia wyniszczyła jej organizm, wzrok, kości. 

Spokojnie. Już mogę o śmierci rozmawiać swobodnie.  

W grudniu zmarła ciocia  na raka, mama się martwiła, że nie może jechać na pogrzeb swojej ostatniej siostry. Dwa tygodnie później umarła moja kuzynka (córka tej cioci) i niedługo później mama. Na pogrzebie była kuzynka, która rok później umarła i tez na raka. U nas to rodzinne. Niestety u męża to samo. Ojciec, brat i jego żona. 

😞

43 minuty temu, Danger napisał:

Jak mają tylko stać na regale i robić za wystrój to może lepiej jakieś popsute za grosze.

Nie tylko będzie można kazdom podlaczyc bardzo szybko bo wyprowadze kable i zrobię miejsce

A i tak dam grosze bo kupuje niby popsute od ludzi co się nie znajom ewentualnie sobie naprawiam

Np ps2 fat wymagala wymiany bateryjki bios i dowiedzenia się obsługi modczipa który blokowal free mc boota 

54 minuty temu, Danger napisał:

Raczej bym wolał żeby nie dość że wszystkie były sprawne technicznie to w ładnym stanie wizualnym to jeszcze najlepsze wersje jak mój ngc z cyfrowym wyjsciem obrazu z czasem jeszcze powymieniam ich kluczowe elementy wizualne by wyglądały jeszcze lepiej jak nowe 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się