Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otyle kobiety nie powinny byc matkami

Polecane posty

Gość gość
A nie sądzisz że stan przedrzucawkowy był spowodowany otyłością? i co z tym robisz? dalej w p ieprzasz jak świnia? no gratuluję. dobrze ktoś napisał grubaski jak ćpunki - jedno i to samo

Gość gość
przyjdzie nowy kreator mody i powie, ze grube jest piekne i wszyscy, jak posluszne barany, beda uwazali,ze tak jest. Wystarczy popatrzec, jakie byly normy BMI ( czy jak to wtedy zwali) jeszcze 40 -50 lat temu.

Gość gość
akurat grube Arabki maja najwiecej dzieci.

Gość gość
tak jasne, to może niech kobiety w ciąży piją i ćpają bo alkoholiczki i narkomanki też mają często dużo dzieci? KAŻDY LEKARZ WAM POWIE, że nie zdrowo jest mieć nadwagę i że jest to groźne i dla potencjalnej matki i dla dziecka, więc nie chrzańcie bzdur aby usprawiedliwić swoją słabość.

Gość gość
i tu nie chodzi o trochę krąglejsze kształty tylko o grubaski, okropne, spasione, o kilku podbródkach co in ciągle lata szczęka, bo non stop jedzą.

Otyłość jest poważnym stanem chorobowym, a w żadnej chorobie zagrażającej życiu matki i płodu nie powinno się zachodzić w ciążę. Trzeba najpierw doprowadzić się do stanu prawidłowego. Tak byłoby najlepiej. Powinno się kłaść nacisk na to tak jak na odstawienie papierosów, alkoholu i innych używek w czasie starań o dziecko. Chyba, że przytrafi się wpadka - no to po zawodach wtedy :) Nie bagatelizowałabym otyłości, to jest poważna choroba sprzyjająca co najmniej kilkunastu innym poważnym schorzeniom.

Gość gość
gościu z 17:35 napisałam wcześniej, miałam mega doła, tak to jest moje uzależnienie-zażeram stres i próbuje z tym skończyć, jak przy następnym stresie się to zdarzy pójdę do specjalisty i on mi pomoże, jeśli sama sobie z tym nie poradzę, Pisałam wcześniej, że ćwiczę, co prawda od kilku dni, ale PODOBA mi się to, czuję się po ćwiczeniach pozytywnie naładowana, dziś mój mąż dłużej pracuje, więc czekam z niecierpliwością tutaj, aż on wróci, abym mogła sobie poćwiczyć. daga jaga idąc twoim tokiem myślenia 80% kobiet nie mogło by zajść w ciąże, bo ma: padaczkę, problemy z ciśnieniem, problemy z tarczycą, tężyczkę, problemy z sercem, tarczyce i wiele wiele innych.

Gość gość
jakoś nie wierzę, że wytrwasz w tej diecie i pójdziesz do lekarza w razie czego. Bo Twoje nastawienie jest takie że otyłość to nie jakaś poważna choroba :( ZROZUM JESTEŚ CHORA, A TWOJA CHOROBA JEST ŚMIERTELNA! Kobieto ważysz prawie 100kg! Nie wyobrażam sobie tego, to tak jakbym wzięła drugą siebie na plecy. Jezu w jakim stanie są Twoje stawy, kości, mięśnie. Zal mi Ciebie, bo wiem że to choroba. im szybciej ty to zrozumiesz tym szybciej sobie pomożesz. do lekarza idź już teraz i to najlepiej co najmniej do kilku - do psychologa, ale jakiegoś dobrego zajmującego się zaburzeniami odżywiania, do dietetyka, który pozwoli Ci opracować diete która nie obciąży organizmu, do gastrologa niech zbada Twój niebotycznie rozciągnięty żołądek.

17:50 Ja nikogo nie oceniam, ani nie mam zamiaru obrażać, a przy tarczycy moja droga to też trzeba się leczyć nie wolno dopuszczać do skrajnych wyników tsh, inne schorzenia też należy leczyć co w tym dziwnego? Należy olewać choroby Twoim zdaniem?

Gość gość
sąd dane statystyczne, że 80 % choruje na jakieś poważne choroby zagrażające życiu? te grubasy to już same nie wiedzą co wymyślić żeby swoje obżarstwo usprawiedliwić. porównać wadę serca do łakomstwa. ja p*******e

Gość gość
Wiecie co, ja mam niedoczynnosc tarczycy i mam nadwage. Ale urodzilam dwoje zdrowych dzieci. Co ciekawe, w obu ciazach przytylam po 3kg, w efekcie po porodzie bylam okolo 10kg lzejsza niz przed ciaza. A nie stosowalam zadnych diet, jadlam normalnie, moze troszke wiecej niz przed ciaza, ale bez obzerania sie. Musze isc do dobrego lekarza, bo mam wrazenie ze mam zle ustawione hormony, w ciazy moj organizm funkcjonuje lepiej niz normalnie, to troche dziwne.

Gość gość
Dla oburzonego KASZALOTA http://pl.wikipedia.org/wiki/Oty%C5%82o%C5%9B%C4%87 OTYŁOŚĆ TO POWAŻNA CHOROBA ale Ty sobie wmawiaj, ze inne kobiety też chorują i jest OK. Daga Jaga ma rację jak masz cukrzycę, chorą tarczycę to bierzesz leki czemu więc otyłość można olewać w staraniach o dziecko?

Gość gość
niskie też nie powinny, wzrost w jakimś stopniu dziedziczny więc to krzywda dla dziecka

Gość gość
To zbadaj dziecko - zwłaszcza jeśli to córka, bo też może mieć niedoczynność tarczycy - tak, takie małe dziecko! zrób badania krwi, bo niedoczynność tarczycy u dzieci może powodować niedorozwój - i to nie jest złośliwe.

Gość gość
a czy niski wzrost to choroba? NIe to cecha, a nie choroba, a otyłość to choroba! weźcie się tłuściochy opamiętajcie!

Gość gość
18:02 ale my tu mówimy o amerykańskich potworach. Nadwaga to nie otyłość!!! to są dwa różne stany

Gość gość
Wiecie co, ja mam niedoczynnosc tarczycy i mam nadwage. Ale urodzilam dwoje zdrowych dzieci. Co ciekawe, w obu ciazach przytylam po 3kg, w efekcie po porodzie bylam okolo 10kg lzejsza niz przed ciaza. A nie stosowalam zadnych diet, jadlam normalnie, moze troszke wiecej niz przed ciaza, ale bez obzerania sie. Musze isc do dobrego lekarza, bo mam wrazenie ze mam zle ustawione hormony, w ciazy moj organizm funkcjonuje lepiej niz normalnie, to troche dziwne. --------------------------------------------- Trochę to dziwne że masz niedoczynność i nadwage bo jak u mnie stwierdzono niedoczynność i zastosowano lek to ja strasznie schudłam i lekarz powiedział ze to normalne.

Gość gość
Pisałam wyżej, ja nigdzie nie napisałam, że tego się nie leczy. To się leczy. Ale pomóc można osobie która ZDAJE SOBIE SPRAWĘ ZE SWOJEGO UZALEŻNIENIA, tj w przypadku alkoholu, narkotyków, hazardu. I nie potrzeba tu specjalistów. Jako nastolatka traktowałam to jako wakacje, jeździłam do sanatorium właśnie na otyłość. Wiem jak jeść, co jeść oraz co robić aby to zwalczyć. Fakt podjęłam walkę kilka dni temu, przez rok ciągle myśląc "jutro". Widzisz, ja do 50 kg powinnam dojść za ok. 4-5 lat, dlaczego? Bo ZDROWO jest chudnąć 2 kg na miesiąc. Tak właśnie mówił mi dietetyk i jeszcze inni specjaliści. Ja schudłam przez miesiąc 15 kg, potem jeszcze z 10 kg i co z tego? szybko się złamałam bo waga po 3 miesiącach stała w miejscu przez 2 miesiące. Obecnie jestem dorosłą kobietą, wiem co mnie czeka oraz wiem co robię. Mówicie "choroba" nie mając pojęcia o czym mówicie :] Nawet ostatnio rozmawiałam z lekarzem i mówił "proszę pamiętać najlepiej 1kg-1 miesiąc, bo nie sztuką jest zrzucić w 3 miesiące wszystko, skóra zostaje obwisła i szybko waga wraca'.

Gość gość
NIe wiem czy jestem amerykanskim potworem. Waze 94kg po porodzie...

Ludzie przestancie bronic otylych kobiet bo to glupota i robienie im krzywdy. :( Nikt mi nie wmowi, ze otyla kobieta jest szczesliwa :D To tak jakby singielka powiedziala, ze uwielbia swoja samotnosc a prawda jaka jest kazdy wie. Ja po 2 ciazach tez bylam "przy kosci";) ale od ponad 2 lat regularnie cwicze, dbam o diete i juz schudlam prawie 20(!!!) kg i chce wiecej. Da sie? Da sie! Tylko trzeba chciec a nie objadac sie bez opamietania , dojadac po dziecku zapychac sie slodyczami i innnym swinstwem. A juz najbardziej wkurzaja mnie takie babsztyle ktore sa grube jak beka, jedza na potege ale narzekaja jakie sa grube. Zamiast zmienic cos - zaczac diete , cwiczyc- to nie , tylko narzekanie , jaka ja jestem gruba.

Gość gość
skoro schudlas 20 kg i naal masz nadwage to mialas otylosc conajmniej II stopnia a nie bylas przy kosci. 20kg 2 lata ci schodzilo i jeszcze sie wypowiadasz jakbys byla okazem smuklosci.

bo jestem okazem smuklosci :) kazdy mnie pyta co robie , ze tak chudne wiec cos w tym jest.

Gość gość
zero tolerancji dla innych zero szacunku jesteś jak ten hitler jak nie gorzej. ciekawe co byście powiedziały jak by tak was wyśmiewali, bo za chude bo za krzywe bo włosy nie te, bo modne brunetki a nie blodynki. nauczcie się tolerancji i szacunku dla drugiego człowieka a potem bierzcie się za dzieci. jaki wy im przykład dacie jak tak się zachowujecie

Gość gość
jogodo na którymś topiku się wypowiadałaś że teraz ważysz 90 kg, więc nie chrzań głupot.

Gość otyłość to choroba
Ale kto ci każe chudnąć w 3 miesiące? dziewczyny dobrze piszą otyłość to choroba. nie chodzi o 5 kg nadwagi, chodzi o otyłość. no sorry ale żeby ważyć 97kg i nie mieć otyłości musiałabyś mieć 180cm wzrostu - i wtedy byłabyś na granicy otyłości i nadwagi, ale już 1 cm wzrostu mniej i masz otyłość. Także TAK jesteś potworem, co gorsza sama siebie tak urządziłaś. tak należy chudnąć powoli, ale nie należy zaczynać od jutra i wybierać się następnym razem do lekarza. tu i teraz weź grubą doopę i idź do lekarza. a nie za tydzień, jutro czy za miesiąc. Brak tolerancji? hitler? cóż to nie brak tolerancji. możnaby powiedzieć co nas obchodzą inni? ale jak ktoś zasłabnie na ulicy to nigdy nie przechodzę obok, nawet jak jest to bezdomny pijaczyna, bo to też człowiek i odrobina empatii wymaga aby się nad nim pochylić i wezwać pomoc. to samo dotyczy osoby otyłej, która nie widzi w tym nic złego. próbuję dobić się do jej zatłuszczonego mózgu i wytłumaczyć, że sama się zabija. i nie robię tego tylko w internecie. w normalnym życiu też potrafię komuś powiedzieć, że trzeba coś ze sobą zrobić, jak ktoś pali to namawiam do rzucenia. tak to wiele osób krzyczy że taka znieczulica jest, a jak ktoś chce pomóc komuś, potrząsnąć, żeby zobaczył swój problem to go od hitlerów wyzywają :O

Gość gość
Czyli według wad ile kobieta maksymalnie moze ważyć aby mogła zajsc w ciąże?

Gość gosc 1
Wiecie co? Jesteście okrutne. Otyłość to choroba to fakt, ale to w jaki sposób o tym piszecie jest po prostu nie do pomyslenia. Takie mądre niby jestescie i uważacie że aby być grubym to trzeba wpieprzać nie wiadomo ile. A prawda jest taka, że otyłość prawie zawsze nie jest skutkiem obżarstwa tylko chorób, wydatków, zdarzeń losowych. I czlowiek potem sie orientuje ze wazy 100kg. I piszecie co za problem schudnąć. A schudłyście kiedyś 50kg? Nie, więc nie macie prawa się wypowiadac na ten temat. Sama się teraz odchudzam bo moja otyłość jest skutkiem wypadku, ale jak czytam takie rzeczy to mi sie odechciewa wszystkiego. Wszystkie byscie mnie skatalogowały jako osobę obżerająca się a wcale tak nie jest.

Gość gość
"jgoda369 Ludzie przestancie bronic otylych kobiet bo to glupota i robienie im krzywdy. smutas.gif Nikt mi nie wmowi, ze otyla kobieta jest szczesliwa smiech.gif To tak jakby singielka powiedziala, ze uwielbia swoja samotnosc a prawda jaka jest kazdy wie. " No patrz taka "mondra " jesteś a sama spasłaś jak świnia heheheh Zreszta schudłaś tylko dlatego bo twoje mąż (alkoholik hahaha ) powiedział ci ze brzydzi sie takiej grubej żonki heheh

Gość gość
Patrząc w ten sposób nie powinny mieć również dzieci kobiety palące papierosy, odżywiające się niezdrowo, nieuprawiające sportu itd, bo wszystkie one są narażone na zwiększone ryzyko przedwczesnej śmierci. Oczywiście do tego trzeba dołączyć jeszcze ojców i liczba ludzi zmaleje o połowę. A co z kobietami, które roztyły się w czasie ciąży? Odebrać dzieci i oddać do domu dziecka?

Gość gość
Nie, chodzi o kobiety, które przed zajściem w ciążę były już otyłe. OTYŁE powtarzam, a nie "puszyste" czy tam z nadwagą.