Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperat89

co mam zrobic?

Polecane posty

Gość gość
d89, pierwsze kroki ku wyjściu z trudnej sytuacji już zrobiłeś - otworzyłeś się na ludzi (jak podkreśla Babcia Janinka) oraz skończyłeś z trawką, dzięki czemu nie będziesz zaciągać nowych długów. Teraz może być już tylko lepiej :)

Gość desperat89
gdyby nie Wy chyba juz bym stal z nimi najarany...dalej nacieraja domofonem, telefonem, wołają....ale tak jak juz mowilem wczesniej po mnie to splywa ;) i chyba pierwszy raz od paru lat czuje ze odnioslem jakis maly sukces;) fajnie sobie przypomniec co to slowo znaczy:)

Gość gość
jesli chcesz moge podpytac mojego szefa o prace dla ciebie ale musialbys zmienic miasto na Torun. o nocleg sie nie martw mysle ze jakis miejsce nawet w magazynku by sie znalazlo. Chyba na poczatek dobre i to?

Gość gość
idz sie nacpac:D

Gość gość
Życzę szybkiego znalezienia pracy! Jakby na razie się nie udało, to może zechcesz rzucić okiem i zapamiętać, a potem trzymaj rękę na pulsie: (odrzuca mi jako spam, więc zamiast linków podaję hasła do wyszukiwarki) wyjazd za praca bony i pozyczka-od-rzadu kosiniak-kamysz bony stazowe nie beda pozyczka rzad ma sposob na bezrobocie wsrod mlodych Zorientuj się u siebie w mieście, bo w niektórych (np. w Nysie, woj.opolskie) już to wprowadzono (u nas skorzystały zdaje się 3 osoby, które dostały bezzwrotnie pieniądze i mogły wyjechać za pracą).

Gość gość
05.02.14 desperat89 gdyby nie Wy chyba juz bym stal z nimi najarany...dalej nacieraja domofonem, telefonem, wołają....ale tak jak juz mowilem wczesniej po mnie to splywa oczko.gif i chyba pierwszy raz od paru lat czuje ze odnioslem jakis maly sukcesoczko.gif fajnie sobie przypomniec co to slowo znaczyusmiech.gif MOIM ZDANIEM TO NIE JEST MAŁY SUKCES, TYLKO NAPRAWDĘ DUŻY :) GRATULUJĘ CI Z CAŁEGO SERDUCHA!

Gość gość
Brachu, gratulejszyn! Jeśli mogę Tobie coś doradzić, to przygotuj sobie w głowie (nawet przećwicz na głos, przed lustrem) co im powiesz, gdy spotkają Cię poza domem. Od siebie proponowałbym, aby to było coś z humorem, ale stanowczego. Nie najeżaj się na nich, żeby nie poczuli się obrażeni albo że się wywyższasz, bo mogliby wpaść w złość i jeszcze częściej Cię nachodzić. Teraz są w szoku, że co jest??... ;) A Ty im odpowiedz z uśmiechem, gdy się napatoczą na ulicy, że sorry, ale np. poznałeś fajną dziewczynę przez Internet, a ona nie toleruje dragów, więc żeby jej nie stracić, musisz być czysty. Albo coś innego zmyśl, byle Ci dali spokój (np. że byłeś u lekarza, bo źle się ostatnio czujesz i masz coś poważnego, więc absolutnie musisz rzucić trawę). Przepraszam, ze c***odpowiadam te kłamstwa, ale wiem po innych, że jak się szczerze powie, ze ma się tego g* dosyć, to kumple od trawki nie przyjmują do wiadomości i dalej trują gitarę.

Gość gość
Hejka :) Mysle, ze dobrze bedzie, jesli podasz tu swojego maila, aby ludzie, ktorzy maja konkretne propozycje pracy, mogli sie z toba skontaktowac na priv. Jesli trzeba, zaloz sobie nowe konto pocztowe, bez nazwiska, na wypadek gdyby Ci trolle robily najazdy - takim po prostu nie odpisuj i finito.

Gość gość
Cieszy mnie, że założyłeś ten temat - niech młodzi widzą, że każdy sposób na wyjście z używek jest dobry, nawet takie SOS na kafe. Życzę Ci wszystkiego dobrego i przede wszystkim siły ducha.

Gość gość
mysle ze bardziej potrzebne mu jest jakies zajecie niz tylko slowa otuchy. Moze jest ktos na forum kto przedstawilby jego sytuacje swojemu szefowi?

Gość desperat89
Hejka usmiech.gif Mysle, ze dobrze bedzie, jesli podasz tu swojego maila, aby ludzie, ktorzy maja konkretne propozycje pracy, mogli sie z toba skontaktowac na priv. Jesli trzeba, zaloz sobie nowe konto pocztowe, bez nazwiska, na wypadek gdyby Ci trolle robily najazdy - takim po prostu nie odpisuj i finito. =========================== karolgdz89@onet.pl z góry dziekuje wam za pomoc:) myslalem ze juz nie ma ludzi dobrej woli na tym swiecie a tu prosze.. mile zaskoczenie

Gość gość
Witaj :) Wiesz, pisz tu od czasu do czasu (jak Ci idzie i w ogóle, odp. na komentarze), żeby topik co jakiś czas wskakiwał na czołówkę spisu na stronie głównej forum - wtedy więcej ludzi będzie tu miało dostęp, a więc będzie większa szansa, że dowie się o Tobie ktoś, kto będzie miał nie tylko dobre chęci, ale pomoże się wymiernie. Ja niestety nie mam takich możliwości, ale bardzo Ci kibicuję!

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość desperat89
Witaj usmiech.gif Wiesz, pisz tu od czasu do czasu (jak Ci idzie i w ogóle, odp. na komentarze), żeby topik co jakiś czas wskakiwał na czołówkę spisu na stronie głównej forum - wtedy więcej ludzi będzie tu miało dostęp, a więc będzie większa szansa, że dowie się o Tobie ktoś, kto będzie miał nie tylko dobre chęci, ale pomoże się wymiernie. Ja niestety nie mam takich możliwości, ale bardzo Ci kibicuję ===================================== przed chwila wrocilem z urzedu pracy:) Wczorajsza noc bez trawki byla ciezka do 3 prawie nie moglem zasnac wiercilem sie z boku na bok, a obudzilem sie taki mokry jakby kto wylal na mnie wiadro wody:D ale nie poddaje sie:)

Gość gość
No i słusznie, nie poddawaj się! :) Twój organizm ma lekkie zd****** że co jest grane, stąd ciężka przeprawa. Ale - jak ktoś wcześniej napisał - pierwsze koty za płoty, wziąłeś byka za rogi i nie popuszczaj, a satysfakcja będzie wielka :) Ja nie za bardzo znam się na używkach, jestem od zawsze czysty, ale z uwagi na Ciebie poczytałem trochę na necie i wiem, że specjaliści doradzają, aby nie walczyć z nałogiem samemu, jeśli się czuje, że może być krucho z samozaparciem. Mam dla Ciebie np. taki link (poniżej), może poczytaj na wypadek, gdyby objawy odstawienia za bardzo dawały Ci w kość: >>> Choć narkotyki są różne, droga wychodzenia z nałogu jest w zasadzie tylko jedna: terapia. Dlatego każdy, kto chce rzucić narkotyki od trawy, przez amfetaminę, a na heroinie kończąc, musi udać się do specjalistów zajmujących się leczeniem uzależnień. narkomania.org.pl/faq-pytania-i-odpowiedzi/chce-sie-leczyc-co-mam-robic narkomania.org.pl/gdzie-szukac-pomocy Żółwik, kolego, i oby tak dalej!

Gość gość
Witaj, ja także chciałabym Cię wesprzeć. Lubisz sport? Poczytaj: http://sport.wp.pl/kat,41500,title,Rzucilem-narkotyki-zaczal-mna-rzadzic-nowy-nalog-cz-1,wid,15131180,wiadomosc.html?ticaid=11227a :) Mój brat odradza siłkę, bo mówi, że niektóre miejsca są ryzykowne, kolesie się wspomagają. Może rower? Pooglądaj na YT Dziarskiego Dziadka ;)

Gość gość
O, sport to dobry pomysl, bo wysilek fizyczny uwalnia w organizmie tzw. hormon szczescia - a z dobrym humorem to czlowiek ma wiekszy zapal i optymizm do zwalaczania przeciwnosci. Mozna cwiczyc w domu z Internetem. Na razie Twoje cialo na pewno bedzie protestowac, bo nie dosc, ze odebrano mu "smakolyk" to jeszcze zapedza sie je do kieratu ;) ale to tylko kwestia czasu. Sprobuj, Karol, moze akurat wciagnie Cie taka aktywnosc fizyczna i wszystko inne bedzie latwiejsze. Powodzenia!

Gość gość
Hahaha, ale my Ciebie tu męczmy, no nie? Sto pomysłów na raz :D Lecz wiesz, jak mowia Skandynawowie - że im więcej sobie człowiek zadaje do wykonania, tym bardziej ze wszystkim daje radę, najgorzej to siedzieć na tylku i popadac w marazm.

Gość desperat89
Witaj, ja także chciałabym Cię wesprzeć. Lubisz sport? ----------------------------------------------------------- czy lubie sport? kiedyś nawet trenowalem;p gralem w pilke i chodzilem na tajski boks:) ale chyba jednak skupie sie na znalezieniu pracy..:)

Gość malinowamalina
koło Opola zaczną rozbudowywać elektrownię , potrzebnych będzie do celowo ok, 1500 nowych pracowników , w miejscowościach wokół elektr..... już powstają hotele pracownicze , poszukaj firm , przeciębiorstw budowlanych w necie które bedą tam wykonawcami i będa zatrudniać jest okazja , zyczę powodzenia

Gość gość
Opole daleko od Grudziądza, od kumpli trawiastych. A jak C****szła wizyta w urzędzie pracy?

Gość gość
Pod Opolem kontrakt realizuje konsorcjum Mostostal Warszawa, Polimex i Alstom - to chyba do nich by trzeba bylo uderzyc. wyborcza.biz/biznes/1,100969,15383445,Opolskie__Region_dlugo_przygotowywal_sie_do_rozbudowy.html

Gość gość
Masz rację, znalezienie pracy to teraz priorytet. Jednak nie zapominaj o sporcie i gdy już będziesz mieć posadę, proponowałbym trenować trochę nawet we własnym zakresie (cokolwiek). Między innymi dlatego, żeby w wolnym od pracy czasie nie kusiło Cię do złego - jak sobie rozsądnie zorganizujesz czas, to ciągot nie będzie. A tak z ciekawości, to piłka kopana?

Gość gość
Trenowales kiedys? Brachu, to ty masz potencjal, slabiaki nie garna sie do sportu, masz wole walki! Wyjdziesz z powrotem na prostą, czuje to.

Gość gość
do góry! do góry!

Gość malinowamalina
aha budowa ma trwać ok 5-6 lat , jakby ci się udało jest okazja zmienić życie , otoczenie , może i jakąś poznasz itd , itd trzymam kciuki

Gość desperat89
a no trenowalem:) i pewnie gdyy nie kontuzja cwiczylym dalej... miedzy innymi chyba przez to wpadlem w nalog... zalamanie takiee.

Gość gość
Zalamanie i pewnie nadmiar czasu, ktory poprzednio przeznaczales na treningi... Ale bylo, minelo, wracasz do normalnego zycia :)

Gość gość
cpun zawsze bedzie cpunem na jaki hu* j mu pomagacie? nie ma normalnych ludzi na tym swiecie? sam sie w to wplatal niech sam teraz z tego wyjdzie! taki mady byl pewnie wiedzial co robi i twierdzil ze to nie jest uzaleznienie a teraz co? a wy jeszcze mu probojecie prace znalesc hehehehe smieszne