Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dziecko męża i idę na własny ślub

Polecane posty

Gość gość

w pięknej białej sukni i ślicznym długim welonie do ziemi ! Wyglądam cudownie ajjj będzie się działo, a wszystkim zagorzałym dziewicą i katolicką mówię papa :)

Gość gość
jutro !!!!

Gość gość
a wy mi zazdrościcie że naciagnełam narzeczonego siostry na ślub

Gość gość
idz się lecz

Gość gość
a mi sie podobaja sluby na których jest kilkuletnie dziecko pary :)a jeszcze jak przyniesie rodzicom obraczki to juz w ogóle bomba :)

Gość gość
Idź się lecz i naucz się pisać.

Gość gość
mam nadzieję, że powiedziałaś gościom, żeby zamiast kwiatów kupili Wam słowniki j. polskiego

Gość gość
a czemu mam się leczyć ? :) Mam piękną córeczkę, którą obdarzył Nas sam Bóg, mam wspaniałego męża - ślub cywilny, a jutro Nasz piękny dzień przed ołtarzem, przed Bogiem. Czy może być coś piękniejszego ? To, że ubieram piękną białą suknię i welon do ziemi, to tylko strój :) piękny, podniosły strój :)

Gość gość
no, tak zgubiłam jedną literkę i już nie znam j. polskiego :) trochę to żałosne, bo niektóre z Was w ogóle nie używają polskich znaków :) Także przykładem nie świecicie :) ps. miało być katoliczką, jeżeli ktoś z Was ma spać spokojnie tej nocy :)

Gość gość
Nie zgubiłaś literki. "wszystkim zagorzałym dziewicOM, katoliczkOM" Zainwestuj jednak w słownik i to jak najszybciej.

Gość gość
no tak masz rację, to chyba z tej ekscytacji przed ślubnej :) wybaczcie :)

Gość gość
Niektóre z nas w ogóle nie używajom polskich znaków :D żeby taka jak ty mogła przyciąć różnym katoliczkĄ i dziewicĄ :P

Gość gość
:) autorka powinna chyba pójść do szkoły a nie rodzić dziecko i brać ślub albo zaczyna od końca

Gość gość
oo jaaa każdemu może się zdarzyć coś źle napisać, ale się przecież nie o tym wątek !!!! wychodzę za mąż !!!

Gość gość
czym się szczycisz grzesznico??????????tym że masz dziecko a ubierasz białą suknie i welon gdzie to pewne symbole zarezerwowane dla kobiet czystych nie mających jeszcze potomstwa ! grzesznica i nie nazywaj siebie katoliczką !

Gość gość
rozumiem, że Ty nie grzeszyłaś i do ołtarza szłaś z mężczyzną z którym nigdy nie spałaś ? :) Nawet jeżeli jesteś takim ewenementem to ja osobiście nie znam dziewczyny, która byłaby dziewicom i szła "czysta" do ołtarza :) A to, że Bóg obdarzył Nas pięknym dzieciątkiem to sama przyjemność :) Natomiast suknię i welon uważam za piękną tradycję, elegancki strój :) Dzisiaj nie ma już kochana dziewic przy ołtarzach, którym to kiedyś było zarezerwowane, dzisiaj każda idzie do ołtarza jak jej się podoba i jak sama sobie wymarzyła, bo to jej dzień!

Gość gość
dziewczyno nie ośmieszaj się trzeba było brać ślub w sukni przed porodem a nie teraz jaka porażka współczuje Ci,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gość gość
a po co miałam brać ślub w ciąży ? Bezsensu ! woleliśmy spokojnie poczekać do narodzin :)

Gość tralalalalalatralala
jesteś pusta to tyle

Gość gość
Ty bardziej tralalla

Gość gość
mając dziecko zrezygnuj z welonu

Gość gość
ja dawałam zawsze w kakao to byłam dziewicą

Gość gość
nie posikaj się

Gość gość
GRATULACJE ! :) I nie przejmuj się tymi dewotkami tu ;)

Gość gość
a niby dlaczego mam rezygnować z welonu ? Ty chyba za bardzo nie wiesz co symbolizuje welon chyba ? Poczytaj sobie może troszeczkę a Cię oświeci, że welon ZAWSZE był zakładany po to, aby uchronić Pannę młodą przed mocami demona i przysporzyć jej wiele szczęścia. AMEN katoliczki biała suknia była symbolem dziewictwa, którego i tak kobiety stojące dziś przed otłarzem nie mają !

Gość gość
dziękuje gościu powyżej :) napijemy się za Toje zdrowie !

Gość gość
"która byłaby dziewicom i szła "czysta" do ołtarza" Autorka pogrąża się z każdą wypowiedzią coraz bardziej otóż : 1)zagorzałym dziewicOM, katoliczkOM (ponieważ to jest liczba mnoga) 2) jeśli piszemy w liczbie poj. w kontekście - nie znam kobiety, która byłaby dziewicĄ jest zakończenie Ą To tak dla poduczenia przed ślubem i żebyś swoje dziecko mogła wychować i uczyć języka ojczystego :)

Gość gość
a ja na ślubie miałam mały numerk ze świadkiem - taka jestem nowoczesna i wyzwolona

Gość gość
ja tez dam numerki dla świadków żeby ładnie satli w szeregu

Gość gość
niektórych do slubu niosą