Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostalo mi 600 zlotych na jedzenie do konca miesiaca dla mnie i meza

Polecane posty

Gość gość
gościu z 12.19 masz racje ale kafetarianki uważają że obiad w któreym nie ma np. 300gram mięcha na osobe to nie obiad. Dziwne że jak ide do restauracji to mięsa mam 150g i sie najadam. ps. też lubie kurczaczka:)

Gość gość
Ale ile mozna przezrec pieniedzy,ja nie rozumiem co nie ktorych tylko by zarli i zarli,owszem posilek wazny by sie najesc,ale nie ciagle obechliwac,a gdzie inne przyjemnosci,a pozniej kwik bo maja nadwage.

Gość Gosciowa22
Hehe, smiac mi sie chce z wypowiedzi w stylu "mamy po 25 lat, jeździmy na wakacje, korzystamy z życia, kosmetyczka czy fryzjer to podstawa, każde z nas ma samochód, mamy motcykl, ładnie wyposażone mieszkanie".... i oczywiscie na koncu pojawia sie zdanie " i do wszystkiego doszliśmy sami" :D :D :D :D * Mozecie mi zdradzic jak to osiagneliscie ? Ciekawi mnie to bardzo ;) ... Widac my jacys strasznie niezaradni zyciowo jestesmy bo dopiero w wieku 40 lat skonczylismy splacac kredyt mieszkaniowy, mamy dobre posady i dopiero teraz mozemy powiedzic ze zyjemy dostatnio i niczego nam nie brakuje ... ;)

Gość gość
Właśnie ja np. dziś zjadłam Miseczke muesli z mlekiem(1,20zł porcja) .Myśle że z 200gram całości.Wypiłam szklanke soku jabłko marchew banan(50gr) Potem jabłko i kawa zbożowa(1,30) na obiad mam spaghetti z mięsa wołowo wieprzowego z marchewką pietruszką bazylią i oregano z własnoręcznie zrobionym sosem pomidorowym(robiłam do butelek latem) plus makaron ciemny pełnoziarnisty(4zł porcja) Zjem może tego miseczke ze 300gram mysle wszystkiego.(bo z 600 gram mięsa zwykle zostaje na drugi dzień na obiad) Potem pomelo z mężem na spółke bo sama nie dam rady(4zł na pół u nas była promocja) Wieczorem 2 kanapki z ciemnego chlebaz serem i papryką plus herbata.(3zł) Waże 56kg przy 165cm wiec mysle ze normalnie, jem tez normalnie. I co mam jeszcze zjesc jak juz nic nie wcisne!! czyli 12,00 zł na dzień moja stawka żywieniowa. Często jem zupy bo lubie wiec jeszcze taniej. No mąż je wieksze porcje to niech i 15zł będzie. to 27 zł średnio na dzień razy 30 daje mniej niż 900zł

Gość gość
nauczcie sie GRAMÓW nie GRAM, tak gotujecie, pichcicie, kupujecie przyrządzacie a tylko wszedzie GRAM I GRAM. jak prosicie o ziemniaki w sklepie, tez mowiecie, poprosze 10 kilogram ziemniakow, czy 10 kilogramów?

Gość gość
Jakim cudem? Nie do końca sami ale większość zarobiliśmy sami(myslę że to pytanie do mnie co mam 50 tysięcy na lokacie i na kontach plus dom) Już mówie. Działke dostaliśmy w prezencie ślubnym Mąż robił w rodzinnym biznesie z którego dochód jest na koniec roku ok 90 tysięcy. Ma 2 braci którzy tez robią i dzielą sie na koniec po 30 tysięcy.Odłożył na dom(4 lata chyba odkładał). Zabrakło na dokonczenie wiec wzieliśmy kredyt. Na lokacie mamy wsadzone z pensji plus biznes(po pracy mąż to robił) Samochód z pensji kupiony plus dołożone z biznesowych. Mamy mały dom -tylko 115m2 więc łatwo było go wykończyc i zbudowac( mąż jest kierownikiem budowy więc sie troche zna i taniej miał materiały dodatkowo). Szanuje pieniądze i zawsze sie zastanawiam co do koszyka włożyc w sklepie.Zwłaszcza jak pomyśle że mąż pracował od 7-17 i po pracy jesszcze ze 2-3h przy biznesie abysmy mieli wszystko. A ja zanim sie urodziło dziecko(teraz dziecko ma 5 miesięcy) też sie przy tym narobiłam(to hodowla pewnych zwierząt futerkowych)Nie robie zakupów w osiedlowym sklepiku gdzie mleko zamiast 2.30 kosztuje 3.60! Ba nawet latam po ciucholandch jak znajde czas a jaknie to na allegro kupuje bo jest taniej. Maż mówi na mnie że jestem troche sknera:P ale wyobrazcie sobie ze mając 67 lat nie macie odłożonych pieniędzy a macie od utrzymania dom samochód itp a emerytura to 1200zł. Wole oszczędzac.

Gość gość
Nie wiem kto kupuje 10 kg ziemniaków w sklepie :D ?!?! Chyba świniopas

Gość Gosciowa22
Moj post dotyczyl osoby o niku "Tedidipaczka". Nie wiem ile Wy macie lat ale ona pisze ze maja 23 i 25 lat ... no to nie wiem ile mieli lat jak zaczeli sie dorabiac ze w tym wieku maja to wszystko o czym pisze... no ale kazdy inaczej rozumie slowa "korzystac z zycia", samochod", ladne mieszkanie" .. :P Wiem ze Ty nie pisalas o tym ze do wszystkiego doszliscie sami ale zdania : "działke dostaliśmy w prezencie ślubnym" i "Mąż robił w rodzinnym biznesie" sa w sprzecznosci ze slowem "sami" ;)

Gość alkocholik
weź długopis i kartkę ;p 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone – zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony – twoje życie jest pełne miłości. Czarny – jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony – twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski – jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń – Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik – grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych odp w ciągu jednej godziny. Wklej je do 10 innych komentarzy spełni się przed twoimi następnymi urodzinam

Gość gość
Masakra.... Chyba sie musisz zastanowić na co kasę przewalasz a nie pisać bzdury jak jesc za tyle kasy. Ja mam 600zł na siebie, męza i dziecko na cały miesiąc. I się nie użalam i nie zastanawiam jak żyć. Uwierz niektórzy mają jeszcze gorzej... A ty masz chyba cos z glową nie tak :/

Gość gość
ale jak mozna żyć cały m-c za 600 zł????? co to za zycie??? a dlaczego macie tak mało kasy??? dlaczego nie pójdziesz do pracy???? kobieto to wegetacja, jedzenie z promocji i ciągłe odmawianie sobie wszystkiego.

Gość gość
Za 600zł przeżyć się nie da. Samo jedzenie na 2 osoby to jakieś licząc najtaniej 900zł

Gość gość
Haha prawdziwne normalne masło nie mixełko kosztuje powyżej 7 zł więc co to za tekst o "maśle" za 3zł?!

Gość gość
Dorobili się SAMI działke dostali posadka w firmie rodzinnej kobieto wy do niczego nie doszliście sami. Sami to byście najpierw musieli z*********ć z 10lat żeby kupić działke budowlana a to jakieś 150.000zł co najmniej, Samemu to się konczy studia i zapierdziela z CV do pracodawcy, a "praca" u rodziców- wybacz ale to przyjemność i bezpieczeństwo że dyrekcja nie zwolni cie niewiadomo kiedy.. ale tak- wy SAMI ;)