Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu ktoś, kto samodzielnie nauczył się jakiegoś języka

Polecane posty

Gość gość

Idzie to zrobić? Można samemu nauczyć się języka, bez pomocy nauczyciela, lekcji, kursów? Tylko samemu w domu, przy pomocy książek, internetu, filmów itp? Ale takiego porządnego języka, nie samych podstaw, tylko tak perfekcyjnie.

Gość gość
hmm, no z takimi językami szukać pracy, powodzenia.

Gość gość
Ja umiałam sporo z Hiszpanskiego :) to bardzo prosty język , ale piękny , do tego zawsze podobała mi się ta gestykulacja i żywiołowość :) Kilka lat temu leciał w telewizji serial "Zbuntowani" , wiec podłapałam z tego serialu dużo słówek , słuchałam dużo muzyki Rbd z serialu , bo jak byłam młodsza to byłam wielką fanką tego wszystkiego :D Prowadzilam bloga , wiec pisałam wiele tekstow z ich piosenek , jakies cytaty , ogladalam filmiki bez lektorow itd. itd. Jeśli chcesz się nauczyć jakiegoś jezyka , to zaloz sobie najlepiej jakiś zeszyt , zacznij pisać podstawowe zwroty , słówka Potem słuchaj dużo muzyki , oglądaj jakies filmiki , wywiady , filmy Jak się osłuchasz z językiem i poznasz dużo slowek to będzie ci szło coraz lepiej :)

Gość gość
Dzięki za normalną odpowiedź :) Ja mieszkam przy granicy z Niemcami, dlatego myślę o niemieckim. Trudny język, ale dla mnie najpożyteczniejszy. Siedzę teraz z dzieckiem w domu, za rok, dwa trzeba szukać jakiejś pracy, a Niemczech zarobki wiadomo, że większe, więc chyba się zaprę i wezmę za ten niemiecki. Tylko póki co nie mam kasy ani czasu na kursy, dlatego muszę uczyć się samodzielnie.