Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila111

Przyszłe mamy z Podlasia :) 2014

Polecane posty

Gość Mon27
hehe no to niezle rozwiazanie :) chyba musze o czyms takim pomyslec,

Gość Mon27
a o ktorej byla msza? dopiero 8 :) ja jeszcze w szlafroczku. Lila a moze dzis uda sie nam spotkac? ja koncze szkole rodzenia o 13 i bede w okolicach alfy, czy sie nie wybierasz do centrum?

Gość Mon27
Nie kupilam jeszcze zadnej butelki, myslicie ze jest to konieczne juz teraz? tak myslalam ze jesli okaze sie ze potrzebny laktator to kupie wtedy razem w zestawie

Gość lila111
msza byla na 7 rano :-) wiesz ja mam chyba duzo ubran bo mam po swoim malym ale i dokupilam nie moglam sie oprzec :-)

Gość Mon27
a no tak Lila, przeciez Ty masz:) ciagle zapominam

Gość CIĘŻARÓWKA_86
czesc :) wszystkiego dobrego kobietki :)

Gość CIĘŻARÓWKA_86
ja spioszków nie kupowałam, nie wiem czy w ogóle będę z czegoś takiego korzystać,,,, Mon27.. podobno lepiej kupić na 62 i ewentualnie na początek podwinąć, podobno szybko dzidzie nabierają na wadze na początku,,, a poza tym nie wiadomo jaki bobas się urodzi.. :)

Gość CIĘŻARÓWKA_86
ja mam jedną butelkę w razie czego :), zawsze można dokupić,, lila111..wracając do Twojej wizyty to ten nasz pan doktor to dość konkretny jest :)

Gość Mon27
ja spioszki nazywam na te wszystkie poczatkowe ubranka :)

Gość CIĘŻARÓWKA_86
:)

Gość CIĘŻARÓWKA_86
Mon27... a jak nie na Parkowej, to gdzie byś chciała rodzić?

Gość Mon27
No tak Warszawska wzielam pod uwage, bo w usk to za duzo ludzi na sali poporodowej. Za duzo czasu na myslenie jest, i tak czlowiek wymysla

Gość CIĘŻARÓWKA_86
w usk podobno najlepszy sprzęt mają, ale tak, sale nawet 8 osobowe z łazienką na drugim końcu oddziału....

Gość Mon27
Nom to mowi samo za siebie ...

Gość CIĘŻARÓWKA_86
Mon27.. a poza parkową to do jakiego ginekologa chodzisz?

Gość Mon27
To nie w Białymstoku, to raczej nie znasz :)

Gość lila111
aj..... pisalam z tableta i nie chcialo mi sie wysylac :) wiec przeszlam na laptop :) ale maz zrobil sniadanie wiec trzeba bylo zjesc :) mniam mniam ..... A wiec tak co do spotkania to ja dzis nie mam jak bo przyjechala mlodsza siostra i musze ja wykorzystac i bedziemy myly okna znaczy ona a ja nadzoruje hihihihi :) U brania ja mam rozne a najwiecej mam body na krotki rekaw z 30 szt :) mam spioszki pajacyki polspiochy pare kaftanikow a i sporo bluz i sweterkow i spodni :) naprawde mam tego .... oj... Ja przez ten okres co nie odpadl pepek czyli okolo tyg nakladalam pajasyki spioszki zeby gumka nie uciskala w pepek :)

Gość CIĘŻARÓWKA_86
myślałam, że może do jakiegoś który pracuje w szpitalu... wiele osób chodzi prywatnie a na poród umawia się państwowo do szpitala gdzie pracuje lekarz :). stad moje pytanie

Gość lila111
Co do butelki ja mam jedna kupilam lepsza antykolkowa z toomme toppee ( nie wiem czy dobrze napisalam ) a na parkowej dawali jakoas zwykla przy wypisie :)

Gość lila111
witaj ciezaroweczka :) A no wlasnie wczoraj lekarz powiedzial ze on prowadzi ciazy mnogie na parkowej tylko juz rodzic u nich nie mozna no wiecie juz jest wieksze ryzyko powiklan ale powiedzial ze kobiety do niego przychodza na wizyty cala ciaze ale on ma znajomych lekarzy i w szpitalu zalatwia im cc

Gość CIĘŻARÓWKA_86
lila111... To Ty świętujesz dziś na całego... Rano msza, śniadanie przygotowane przez męża i jeszcze siostra pomoże umyć okna :) lila111.. a ostatnio słyszałam , że są jakieś pampersy z otworem na ten kikut. czy zwykłe pampersy temu nie podołają?

Gość CIĘŻARÓWKA_86
co do ciąż mnogich to chyba też rozwiązania są zwykle wcześniej a oni przecież przyjmują tylko donoszone,,, lila111 tak jak mówisz nie mogą sobie pozwolić na ryzyko

Gość lila111
A wracajac do ubran to ja mam i mniejsze 56 i nawet pare 50 ale wiem ze jak maly bedzie wazyl 3800 g to one napewno beda za male ale te takie malutkie to kupilam na szmatach. A te maluszki oddam dla siostry corki bo ma 3 latka to bedzie miala w co lale ubierac :)

Gość lila111
wiesz co ciezaroweczka wiem ze sa ale jak urodzilam Ksawerego to nie slyszalam o nich wiec uzywalam pampersa i zawijalam troszke tu przy pepuszku pampersa i nie przeszkachalo to :)

Gość CIĘŻARÓWKA_86
lila111... ale Cię teraz wymęczę ;), a co z laktatorem?

Gość CIĘŻARÓWKA_86
w takim razie ja sobie daruję te pampersy z tym specjalnym otworem, kilka dni to jakoś damy radę,, ja też mam kilka małych ubranek, zakupiłam na samym początku ciąży, myślałam im mniejsze tym lepsze :)

Gość Mon27
ja mam jeszcze malo po 3 spiszki, kaftaniki i body :p czekam az ktos cos z rodziny podrzuci po swoich brzdacach ale cos im sie nie spieszy :) to chyba jeszcze cos dokupie zeby miec spokojna glowe

Gość lila111
ja laktaror mialam reczny i mi byl ok na poczatku sie przydal strasznie bo nie wiedzialm ile mam pokarmu i czy maly cos tam zjada wiec powiem wam ze z tym mlekiem jest ciezko ale naprawde trzeba miec cierpliwosc bo ja pamietam ze jak przyjechalam z kliniki to zaczelam odciagac i odciagac i lecialo po kropelce doslownie a po 1-2 h odciagania mialam z 10-15 ml wiec to jest bardzo ,malo ale z dnia na dzien bylo coraz wiecej az ten pokarm zaczas sie na tyle produkowac ze juz potem nie odciagalam tylko cyce dawalam i oczywiscie jak przez te pierwsze dni odciagalam pokarm to malego tez przystawialam do cycy

Gość lila111
JAk moge wam doradzic to nie kupujcie ze duzo pampersow w roz. 1 bo ja z synem mialam 3 paczki badz 4 i naprawde wystarczylo potem juz 2 bo one sa od 3-6 kg wiec spokojnie byly dobre a moge wam powiedziec ze dziecko szybko przybiera na wadze ja ostatnio gdzies wyszperalam ze moj maly przez pierwsze 6 tyg przytyl 1.5 kg wiec chyba duzo :)

Gość lila111
Moj maly przedchwila wstal :) pospal sobie wiec ide go ogarne :) ja tu klokam a siostra okno myje :)