Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co czytacie dzieciom na dobranoc podajcie tytuly

Polecane posty

Gość gość

co czytacie dzieciom - chciałabym żeby to była fajna książka a trafiam na same dziwne - albo dziwne opowiadania albo znane bajki ale jakoś tak kiepsko napisane np. scena jak macosze i siostrą kopciuszka gołębie wydłubały oczy.. co wy czytacie dzieciom tak 3 - 4 latkom?

Gość gość
"Milczenie owiec"

Gość gość
Polecam serię książek o Basi.

Gość gość
Jeśli to chłopiec w tym wieku to polecam opowiadania Renaty Piątkowskiej Opwiadania z piaskownicy , Opowiadania dla przedszkolaków, Piegowate opowiadania. Mój syn nie przepadał za bajkami czy baśniami, wolał takie konkretne opowiadania. Polecam eportal czas dzieci" tam można poczytać o książkach, sporo fajnych jest polecanych. No i w księgarni nie kupować na szybko, powoli przeczytać opowiadanie jedno, i dopiero kupic, bo badziewnych książek jest od groma ale jest również sporo dobrych pozycji tylko trzeba umiec wybrać to co zainteresuje Wasze dziecko.

Gość Madeleine76
Nisse går till stranden , bu och be på sjö , Håkan bråkan i tym podobne serie

Gość gość
Czytamy m.in. Książki 'martynka'. Ma takie dwie duże, w każdej chyba po 10 opowiadań, dostała po siostrzenicy więc to stare książki, ale wiem, że są osobno te historię w małych książkach. Lubi też franklina. Ma też książeczkę "odwiedziny u babci- ulica sezamkowa", książki o kucykach pony. Ostatnio czytamy serię 'przyjaciele z lasu'. Wczoraj listonosz przyniósł paczkę z następnymi 2 książkami, mała ucieszna. To tylko co ostatnio ją najbardziej interesuje. Ma różne małe książeczki, wiersze, opowiadania. Pełno tego.

Gość gość
3-4 latkom najlepiej S.Kinga świetny pisarz, bachor się wystraszy po kilku stronach i od razu lulu do wyra wyć wniebogłosy, potem wystarczy go olać, zamknąć w pokoju i masz wieczór wolny

Gość gość
S. Kinga sama sobie na dobranoc czytam:)

Gość gość
Dla przedszkolaka świetna są książki Renaty Piątkowskiej, seria o Tomku, "Opowiadania z piaskownicy" i inne. Składają się z krótkich opowiadanek, nie ma w nich nic dziwnego, są ciepłe, przyjazne i mądre :) Mój młody domaga się co najmniej dwóch bajek przed zaśnięciem :P

Gość gość
Twojemu młodemu zamiast Opowiadań z piaskownicy czytałabym Legendy miejskie w tym obowiązkowo Krwawą Marry. Nie mogłabym się naśmiać z jego reakcji na tę przyjazną i jakże rozwijającą lekturę. Bachory są dosyć zabawne w tej kwestii.

Gość gość
biblia dla najmlodszych z ilustracjami i pytaniami na koniec pamietam jak moi rodzice tez mi ja czytali (mam ten sam egzemplarz) teraz corka ma prawie 6 lat i juz czytamy chyba z 3-4 raz - tak sie spodobala a wczesniej polskie basnie albo basnie braci grimm

Gość gość
Baśnie angielskie, Ferdynand Wspaniały, Król Maciuś I, Hobbit, Pippi Langstrumpf, Dzieci z Bullerbyn, Muminki (wszystkie części), Kubuś Puchatek, Mały Książę i wiele innych.

Gość gość
Kamasutrę

Gość gość
Przeczytałam małym już chyba wszystkie bajki świata, na szczęście powstaje dużo nowych. Są naprawde dobrze napisane. Poza tym wariacje na temat starych też nie są złe, na przykład tutaj: https://apps.facebook.com/poinsecja/ Nie mogę się doczekać jak to się rozwinie.

Gość gość
Nie czytam. Włączam telewizor i bajki na disney channel. Jak jest po 20 to wystarczy kilka minut i dziecko ululane i śpi