Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego najwiekszym marzeniem kobiety jest wyjsc za maz i miec dzieci

Polecane posty

Gość gość
A ja zgodze sie z Nasturcja, bo takich co po porodzie wygladaja jak top modelki to mozna policzyc na palcach jednej reki. I albo sa to bardzo mlode kobiety, albo te ktore maja wyjatkowa dyscypline i czas dla siebie. Poza tym po ciazy czesto slabna wlosy. Kumpeli wypadaly garsciami, a miala 31 lat jak urodzila. Innej zaczely psuc sie zeby, ma dwoje. Jeszcze inna miala traume poporodowa i bardzo dlugo leczyla swoje blizny, wewnetrzne i zewnetrzne. Bo w trakcie porodu ja rozerwalo, a lekarze mieli ja gdzies. Inna utyla 20 kg i potrzebowala 2 lat zeby zrzucic kilogramy, bo zawszly w niej jakies zmiany hormonalne. I tylko dzieki zelaznej dyscyplinie udalo jej sie zrzucic te kilogramy. Ale o tym sie nie mowi

Nasturcja- jak Cie czytam to mi rece opadają. Będąc kobietą nic tylko sobie w łeb strzelić i zostać kucharką, bo innych zawodów dla nas nie ma:):) Aaa, i meża bogatego łapać bo inaczej zginiemy:)

Gość Nasturcja 123
bo ciaza to wiadomo co robi z organizmem - co robi? Ty nie jestes z Poznanie, tylko spoza, przeceiz to widac. Ciaza nic nie robi zlego z orgazniame, znam nascie, bardzie pieknych szczuplych atrakcyjnych kobiet po urodzeniu 2 dzieci, w wieku 36 lat wygladaja jak top modelki. x x Dziecko, masz chyba z 14 góra lat z tego co piszesz, dorosniesz to zrozumiesz pewne sprawy. Ja nie obserwuje w moim otoczeniu, zeby młode kobiety glównie puszczały sie - jak to ładnie piszesz, i nie uczyły. Dziewczynki z reguły sie ucza, i to b chetnie... Wiec nie wiem do jakiej szkoły twoja matka chodziła, ze ma takie obserwacje, ja byłam najpierw w zupełnie normalnej szkole postawowej, wiekszosc dziewczyn sie uczyła dobrze, pozniej chodziłąm do renomowanego liceum i tam juz kazdy zakuwał jak chory, praktycznie nie znam ludzi jakich opisujesz. A co robi ciaza z organizmem to zrozumiesz tez nieco pózniej, kobiety tyja i wiele nie daje rady schudnac, brzuch bez operacji nigdy juz nie wroci do stanu jak sprzed ciazy, poza tym samo zajmowanie sie dzieckiem powoduje, ze wiele przestaje dbac o wygląd. Tak to wygląda z reguły, oczywiscie jest wiele wyjatków, ale nie o wyjatkach mowa, tylko regule.

Gość gość
Znam dużo kobiet po porodzie i wcale nie zbrzydły. Wyglądają tak jak wcześniej.

Gość gość
ale jak się czepiasz wyglądu kobiet po ciazy to każdy człowiek ma problemy, mówie ogólnie że można być ładną faceci tez mają kompleksy i wady wyglądu myślisz że kobieta z problemami w wygladzie to do kosza a facet to facet otóż nie facieci tez łysieją, starzeja się, tatusiowieją , rośnie im brzuch albo maja małego fiuta i maja komleksy więc tak na siłe to każdego mozna sie czepiać - że kobieta po ciązy to juz strasznie a sportsmenki które wyczynowo uprawiaja sport tez mają straszne skutki zdrowotne np zwyrodnienia stóp, nadwyrężone mieśnie , kontuzje które procentują wraz z czasem, które leczą i wydaja mase forsy więc czepianie się że po ciązy to już straszni9e jest nonsensem bo wiadomo że to człowiek

Gość gość
Moja kuzynka która nigdy nie była szczupła po urodzeniu drugiego dziecka zaczęła ćwiczyć i schudła. Ma 33 lata, dwoje dzieci i wygląda lepiej niż kiedykolwiek.

Gość Nasturcja 123
zwolenniczka- to podaj mi przyklad zawodu, w kótrym kobieta moze tak dobrze zarabiac, zeby był ciekawy i ambitny, i zeby nie była dyskryminowana. Wg mnie lekarz, stomatolog i praktycznie nic poza tym. Bo prawnicy juz teraz potrafia zarabiac grosze.

Gość gość
sędzia prokurator nauczyciel tłumacz

Gość gość
Nawet nauczyciele i pracownicy naukowi zarabiaja marnie. Niestety.

Gość Nasturcja 123
więc czepianie się że po ciązy to już straszni9e jest nonsensem bo wiadomo że to człowiek x x tylko nie gadamy teraz ani o facetach, anie o uprawianiu sportu. Ja sie nie czepiam, tylko pisze co zauwazyłam, nie rozumiem co cie tak denerwuje w tym.. Zaraz po ciazy sie serio wygląda strasznie, pewnie nigdy tego widoku nie widziałas, chodzi mi - bez ubrania. Mozna sie popłakac. Ja tez byłam w ciazy, teoretycznie wyglądam ładnie, tzn w ubraniu, ale tak mi lekarz rozciał brzuch tzn od góry w dół, ze mam na cały brzuch ohydna blizne co mi go dzieli na taka jakby druga d**e. Niektóre kobiety maja potworne rozstepy, nawet wiekszosc na brzuchu, ktore juz nie shodza.

Gość gość
A tlumaczy tak jak prawnikow jest jak grzybow po deszczu. Bycie tlumaczem w dzisiejszych czasach niekoniecznie oznacza prestiz i dobre zarobki. Wrecz odwrotnie

Gość gość
nauczyciel zarabiają wcale nie tak mało w dodatku mają masę wolnego

Gość gość
No a ile zarabiaja? Bo widzisz ja skonczylam studia za granica i szukalam sobie pracy w Gdansku i zarobki ktore mi proponowano byly katastrofalne. Za te marne grosze mialam sobie jeszcze wynajac mieszkanie, zyc itp? Za co, z czego

Gość Nasturcja 123
sędzia prokurator nauczyciel tłumacz x x Sedzia to sie moze zgodze, ale ekstremalnie ciezko zostac sedzia, z prokuratorem jest podobnie. Nauczyciel to w moim miescie zarabaia 1400 zł, przynajmniej na poczatku, do tego zeby pracowac w szkole jedyna droga to znajomosci. Tłumacz to chyba nie do konca zawód, bo to moze wykonywac kazdy, co ma okreslone umiejetnosci, chyba ze przysiegły... Wiem ze laski po filologiach sa bez pracy

Gość KotiKoti
"teoretycznie wyglądam ładnie, tzn w ubraniu, ale tak mi lekarz rozciał brzuch tzn od góry w dół, ze mam na cały brzuch ohydna blizne co mi go dzieli na taka jakby druga d**e. Niektóre kobiety maja potworne rozstepy, nawet wiekszosc na brzuchu, ktore juz nie shodza." x x x brzuch przy cesarce sie tnie poziomo, a nie pionowo. Dlaczego masz blizne od gory do dolu? Znam faceta co taka blizne na brzuchu ma, ale on mial wrzody operowane:)

Gość gość
nauczycielka matematyki 37 lat 2800 zł na ręke a praca lekka, łatwa i przyjemna, znam też małżeństwo nauczycieli, żyją jak pączki w maśle

Gość Nasturcja 123
Znam laski co były ambitne, skończyły inzyniera budownictwa, miały siły, chec i zapał. Jedna jezdziła po całym kraju szukajac ofert pracy. nie chcieli jej zatrudnic, bo była kobieta, a oni chieli zeby ten inzynier mial praktyke na budowie w pracy. Laska skończyła pracujac w technikum za 1400 zł. Informatykow kobiet tez nie za chetnie zatrudniaja, bo ten zawód wymaga zeby non- stop przy nim pracowac, i poznawac nowe programy, stale sa nowosci, wiec przerwa na dziecko oznacza ze sie wypada z gry.

Gość gość
babka która uczy angielskiego w gimnazjum choć wcale nie skończyła filologii też sobie tą robotę chwali

Gość Nasturcja 123
brzuch przy cesarce sie tnie poziomo, a nie pionowo. Dlaczego masz blizne od gory do dolu? x Tnie sie róznie, najczesciej poziomo, pionowo sie tnie jak dziecko duze, albo jak sie musza b. spieszyc.

Gość gość
"nauczycielka matematyki 37 lat 2800 zł na ręke a praca lekka, łatwa i przyjemna, znam też małżeństwo nauczycieli, żyją jak pączki w maśle" Ciesze sie, ze jestes zadowolona. Ale ja nie bylabym wstanie wyzyc za 2800, a sama kawalerka w Gdansku to koszt okolo 1500 zl, jak nie wiecej. Do tego dochodzi samochod, wyzywienie, ubranie etc. A meza nie mam;-)

Gość KotiKoti
moz i ciaza niszczy cialo, ale wiek rowniez, Mam 25 lat i zauwazylam, ze skora juz powoli traci swoja jedrnosc. Biust mialam ladniejszy jako nastolatka. Moj facet tez ma troszeczke brzuszek:) Kiedys byl baaaaaaardzo szczuply. Nadal jestem szczupla, ale musze uwazac na jedzenie, nie tak jak kilka lat temu, kiedy bezkarnie moglam codziennie jesc frytki. Czas tez robi swoje.

Gość gość
'Sedzia to sie moze zgodze, ale ekstremalnie ciezko zostac sedzia, z prokuratorem jest podobnie.' no niestety coś za coś ! Jak ci się nie chce pracować to nic nie masz i tyle. Zresztą adwokaci i radcowie też nadal dobrze zarabiają. Znam kilku którzy niedawno otworzyli kancelarie.

Gość KotiKoti
a łechtacha zamieniła mi sie w małego ku/ta/sa ,pewnie ze wzg na wiek, jak bedę miała 30 lat to już będe bezzębna staruszka o lasce

Gość KotiKoti
to na gorze to podszyw

Gość gość
Najlepiej mieć swój dom. Wtedy nie musisz płacić za wynajem jakieś klitki.

Gość REDAKCJAA
ten temat jest nie zgodny z oczekiwaniami moederatorów,zostanie usunięty,redakcjaa

Gość gość
"Sedzia to sie moze zgodze, ale ekstremalnie ciezko zostac sedzia, z prokuratorem jest podobnie.' no niestety coś za coś ! Jak ci się nie chce pracować to nic nie masz i tyle. Zresztą adwokaci i radcowie też nadal dobrze zarabiają. Znam kilku którzy niedawno otworzyli kancelarie" ---------------------------------------------------------------------------------- Zeby zostac sedzia to trzeba oprocz ambicji i zdolnosci miec jeszcze niezle wejscia. Na same aplikacje bez dobrych znajomosci sie nie dostaniesz. Dlatego sa to zawody glownie zarezerowane dla tych osob, ktore maja juz w rodzinie prawnikow.

Gość gość
Hehe to mi najpierw kup ten dom. Bo niestety ja do wszystkiego musze dochodzic sama i nie mam zamoznych rodzicow

Gość Nasturcja 123
Sedzia to sie moze zgodze, ale ekstremalnie ciezko zostac sedzia, z prokuratorem jest podobnie.' no niestety coś za coś ! Jak ci się nie chce pracować to nic nie masz i tyle. x x Mi sie chce pracowac. TYlko nie kazdemu sie uda zostac sedzia, w moich czsach np. na te studia sie dostawaly dzieci prawników, po znajomosci, egzaminy sie pisało ołówkiem, i nie było najmniejszych szans po ich ukończeniu, na aplikacje, bo nie bylo nawet tych egzaminów jakie sa obecnie. Kiedys dostep do prawniczych zawodów był kompletnie zablokowany, teraz jest lepiej. TYlko porównaj sobie, w ilu zawodach dobrze zarabiaja faceci, a w ilu kobiety. Bo tu nie chodzi o pisanie, ze kobieta moze zostac sedzia czy lekarzem. Adwokaci juz teraz ci nowi, nieznani, nieraz nei moga utrzymac kancelarii

Gość gość
Jakie znajomości :D hahahaha