Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pół roczne dziecko nie chce spać jeść

Polecane posty

Gość gość

Mam pół rocznego synka. Mały nie sprawiał większych problemów, ale ks tygodnia jest problem, żeby zjadł mleko,kaszkę, zupkę itp. nie chce spać. Wczoraj zasnął o 20, o 21 obudził się, o 23 zasnął i o 24 obudził się i tak co godzinę-pół godziny do godziny 6. Od godziny 6 do 11 przespał. Jest płaczliwy, marudny. Ma 4 zęby. Może któraś miała podobny problem ?

Gość gość
zeby ida na pewno u mnie bylo to samo

Gość gość
Podaj dziecku na noc np. nurofen, smaruj dziąsła żelem specjalnym, dokładnie zapytaj lekarza

Gość gość
Smaruje mu dziąsła.

Gość gość
Ciągle trzeba go nosić na rękach.

Gość gość
To mówie, podaj nurofen, ale wcześniej skonsultuj się z lekarzem..dlaczego do lekarza nie pójdziesz?

Gość gość
Byłam. Powiedział, że wszystko jej ok i tyle.

Gość gość
Ja mam tak samo jak autorka,. Tez podejrzewam zeby i dałam: viburcol, paracetamol/panadol w czopkach, z masci dentinox i w kroplach kamilie (czy kamile nie pamietam). I NIC. Przynajmniej po 4h w nocy nie spi. Przez to spi w wózku, co mnie doprowadza do szewskiej pasji tzn to bujanie.

Gość gość
On w wózku nie chce spać. W dzień śpi na mnie tak jak teraz i to jest bardzo płytki sen.

Gość gość
miałam tak jak córka miała 3 miesiące. Myślałam chwilami, że oszaleję. Samo przeszło

Gość gość
Zawsze miał dwie normalne drzemki po godzinie, a teraz śpi na mnie tak po 5-15min kilka razy.

Gość gość
Daj mu na noc lek przeciwbólowy, jak poskutkuje to znaczy,że coś go boli, prawdopodobnie idą mu zęby, dlatego nie chce jeść, spać i jest marudny. Lepiej podać jedną dawkę syropu i żeby dziecko sie porządnie wyspało i najadło.

Gość gość
Poddałam mu nurofen o 18, ale nic nie pomogło. Zasnął o 19.30 i o 20 już się obudził, przed chwilą zasnął.