Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bo kogo miłuje Pan, tego karze,chłoszcze zaś każdego,

Polecane posty

Gość stara modelka bez związku
"Bo kogo miłuje Pan, tego karze" . Miłuje Pan każdego człowieka bo z miłości nas Stworzył. Podlegamy wszyscy Jego karze tak jak wszyscy na ziemi podlegamy naturze. Natura nas karmi ale sprzeciwiając się jej prawom sami sprowadzamy na siebie kare. Np. wkładając rękę do ognia - szybka kara albo odroczona w czasie np. złe odżywianie wieloletnie i choroba ciała czy otyłość jako konsekwencje tego zachowania.

"Chłoszcze zaś każdego kogo za syna przyjmuje" . Kiedy jesteśmy Jego synami? Wtedy kiedy się nawrócimy i uznamy Boga za naszego ojca. Bóg przyjmując nas na powrót do siebie traktuje nas jak ojciec swoje dzieci, który karci je by nas nauczyć jaką drogą iść. W naszym odczuciu to jest "chłosta" ale nasz Stwórca nasz Ojciec wie lepiej co jest dobre dla Jego dzieci by oczyścić nasze dusze np. poprzez chorobe. Oczywiście nas to uwiera ale Bóg zrobi wszystko byśmy mieli wieczne życie z Nim bo dał nam wieczne dusze. Wierzę Bogu naszemu Niebieskiemu Ojcu, że wie co dla mnie jest lepsze w konsekwencji wieczności o której my ludzie tak często zapominamy.

Gość gość
Allium ty naprawdę jesteś tępa. Bóg który kocha ale chłoszcze jest tak jak ten ojciec który kocha ale bije. Zrób czasem ten wysiłek i pomyśl, to naprawdę nie boli.

Gość gość
A dlaczego Bóg nie oczyszcza przez chorobę księży, którzy mają grzechy nieczyste i do tego codziennie popełniają świętokradztwo?

Gość gość
Mnie choroba w niczym nie pomaga tylko pozbawia wiary. Dopóki będę chorować będę przeklinać Boga codziennie. Przerzucam moje choroby na was, którzy mi je wymadlacie.

Cyt.: " ....Bóg który kocha ale chłoszcze jest tak jak ten ojciec który kocha ale bije...." . "Chłosta" w tym znaczeniu nie jest dosłowna. Bóg nie weźmie Cie przez kolano i nie spierze Ci tyłka. On Cię fizcznie paluszkiem nie dotknie. Ale zrobi wszystko by Twoje życie pokazało Ci to co źle robisz. Nie raz właśnie przez "chłostę" od życia tj. nieszczęścia, chorobę itd.

Gość gość
przerzucasz choroby na innych. Jak będziesz tak usilnie życzyć żeby kogoś bolała głowa to rozboli ale Ciebie.

Cyt.: " A dlaczego Bóg nie oczyszcza przez chorobę księży, którzy mają grzechy nieczyste i do tego codziennie popełniają świętokradztwo?" . Dlatego, że póki żyją mają codziennie szanse na nawrócenie taj jak my? Ponad to my też mamy obowiązek jako wspólnota modlić się za kapłanów. Lubimy wytykac palcami. Ale księza są tez z krwi i kości i podatni jak kazdy inny inny na pokusy. Co ich oczywiście z grzechów nie tłumaczy tak samo jak nas. Oni będą bardziej surowi karani bo są duchownymi i ich grzechy mają inny ciężar jakościowy.

Gość gość
Nie lubię wytykać palcami, mów za siebie. A wspominam o tym bo niektórzy księża się sami takimi rzeczami publicznie przechwalają więc trudno o tym nie wiedzieć i nie zadawać sobie pytania, jakim prawem ja się zadręczam z powodu najmniejszego grzechu a oni mogą robić takie rzeczy. To się nazywa ZGORSZENIE. Tyle się mówi, że księża to tylko ludzie. A my jesteśmy chyba nadludźmi, skoro mamy być święci i jeszcze się za nich modlić. Niechże oni wreszcie zaczną wymagać od siebie a nie zachowują się jak dzieci, które uważają że im wszystko wolno.

Gość gość
Mnie juz coś dolega i jeśli ty mi to wymadlasz to niech to wróci do ciebie i obyś miał z powodu choroby tyle nieszczęść co ja. Wtedy można by uwierzyć że Bóg jest sprawiedliwy.

Gość gość
W ogóle to zabawny nick sobie ksiądz wymyślił, pewnie chciałby ksiądz poczuć jak to jest byc kobietą, modelką, prawda?

Gość gość
Poza tym, pytanie nie brzmiało "czy księża też są z krwi i kości" tylko dlaczego wcale nie cierpią, podczas gdy ludzie o wiele mniej grzeszący muszą dźwigać krzyże ponad ich siły. Że się usprawiedliwiacie i zawsze macie dla siebie zgrabne wytłumaczenie to wiem doskonale.

Gość gość
Odkąd mam pewność, że Boga biblijnego nie ma, czuję się pewnie na tym świecie, mam jasność, lekkość i świadomość istnienia. Nie lękam się życia, nie lękam się śmierci. Będzie, co będzie, tak jak ma być. Dziękuję za dar życia, doceniam piękno świata, nie lekceważę jego okrucieństw, ale staram się robić dobro i nie oczekuję za to nagrody w postaci życia wiecznego... jeżeli będzie, OK, jeżeli nie - trudno, widocznie tak ma być. Nie zapomnę mojej Babci, która wierząc i żyjąc pokornie przez całe ciężkie życie, umierała w przerażeniu, że Bóg ją może odtrącić. Bóg biblijny to nie miłość, to strach. Bez sensu.

Gość gość
19.02.14 [zgłoś do usunięcia] stara modelka bez związku Cyt.: " ....Bóg który kocha ale chłoszcze jest tak jak ten ojciec który kocha ale bije...." . "Chłosta" w tym znaczeniu nie jest dosłowna. Bóg nie weźmie Cie przez kolano i nie spierze Ci tyłka. On Cię fizcznie paluszkiem nie dotknie. Ale zrobi wszystko by Twoje życie pokazało Ci to co źle robisz. Nie raz właśnie przez "chłostę" od życia tj. nieszczęścia, chorobę itd x Jesteś tępa i nic nie rozumiesz. Właśnie przez to porównanie obrazuję ci jak beznadziejnie antropomorficzny jest twój Bóg,który przexywa taką samą satysfakcję zsyłając na nas nieszczęścia, choroby itd., jak dewiant bijący swoje dziecko. Bóg sprawia sobie przyjemność zadawania bólu dla samej sadystycznej przyjemności, wszak jesteśmy stworzeni na jego obraz albo na odwrót. Współczuję ci twojej głupoty która zmusiła mnie do tych wyjaśnień. I właśnie nie robię nic złego a ty gooowno o mnie wiesz tak samo jak gooowno masz we łbie.

Gość powyższy z 04:24 Piszesz: Cyt.: "Bóg sprawia sobie przyjemność zadawania bólu dla samej sadystycznej przyjemności, wszak jesteśmy stworzeni na jego obraz albo na odwrót" ... Bóg nie sprawia sobie przyjemności tym, że sami ludzie ludzie sami poddają się "chłoście" nie stosując się do Jego przykazań. Stworzył nas z miłość i do miłości i dlatego właśnie bo stworzył nas na swój "obraz i podobieństwo". Bóg nigdy nie chce skrzywdzić człowieka bo za bardzo go Kocha. Działanie złego sam człowiek na siebie ściąga wierząc m.innymi w to, że to Bóg nas karze bo tak mu się podoba. Każde cierpienie jest po coś. Albo za karę za swoje przewinienia albo za nawrócenie innych - np. świętych. Swojego Syna nam "podarował" na odkupienie naszych win. Właśnie z miłości do nas. Jaka jest największa forma miłości? Kiedy ktoś swoje życie odda za przyjaciela swego. Bóg to dla nas zrobił z miłości dla każdego człowieka. Ale człowiek w swej pysze i dumie odtrąca ten Dar Miłości.

Gość gość
--

gość z 20.02.14 Piszesz: Cyt.: "W ogóle to zabawny nick sobie ksiądz wymyślił, pewnie chciałby ksiądz poczuć jak to jest byc kobietą, modelką, prawda?" ... Nie :D Nie jestem księdzem ;) Nawróciłam się ponad rok temu czytając"Dzienniczki Św. Faustyny", "Ostrzeżenia z zaświatów" oraz współczesne objawienia Marii z na:ostrzezenia.pl...i poukładało mi się w głowie :) Wcześniej kilkanaście lat szukałam w różnych innych ścieżkach duchowych swojego "szczęścia" a znalazłam je w Słowach Biblii. Powrót do kościoła katolickiego dał mi to czego szukałam radość i pokój serca i wiarę w życie wieczne. Czego Wam również życzę :)

Gość gość
oC_h_r_y_s_t_u_so Królem oC_h_r_y_s_t_u_so Panem oC_h_r_y_s_t_u_so oZ_b_a_w_c_ąo Mym !!!