Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bo kogo miłuje Pan, tego karze,chłoszcze zaś każdego,

Polecane posty

Gość ateistka1
bóg we mnie wierzy?:-) A kiedy z nim gadałaś? Bo ja mam chyba bana u boga:-) tylko nie przytaczaj tu teskstów z biblii czy innych takich

Gość gość
Prawda jest taka, że Bóg ma cię w nosie.

Gość PrawaeTywae
Nie musiałam z nim gadać :) A wiem to właśnie z Biblii ktora jest podstawa Chrzescijanstwa :) A dlaczego masz u niego bana ?

Gość gość
skończ gadać sama ze sobą bo jesteś żenująca.

Gość PrawaeTywae
Miało być "Która jest podstawa Chrzescijanstwa i Jego Słowem" ale ucieło mi :(

Gość ateistka1
biblia byla napisana ch*j wie ile lat temu. Skoro twierdzisz że bóg istnieje teraz to nie przytaczaj tekstów sprzez tysiąca lat tylko daj mi przykład z teraźniejszości ok?. Skoro istnieje to dał na bana bo ma nas w d***e

Gość PrawaeTywae
No i co że była napisana tyle lat temu? Ale jest aktualna cały czas :) Obejrzyj albo przeczytaj swiadectwa ktorzy doswiadczyli Bozej obecnosci. Ja tez dlugi czas sadzilam ze On sie nami zupelnie nie interesuje, ale otworzylam oczy i zobaczylam ze wiele razy był przy mnie gdy tego nei dostrzegałam.

Gość gość
BANA To już wiem skąd przylazłeś, prawatywek.

Gość gość
Bóg nie jest sadystyczny. Szatan chce zebysmy tak o nim mysleli. To prawda, czasem nas doswiadcza ale tylko dlatego by nas umocnic i do nas dotrzec, czasem nie ma innej metody, niektorzy sa zatwardziali. xxx czasem? znam takich co cale zycie maja przej******* Doswiadcza nas zeby umocnic? Umocnic w czym? Przed nastepna tragedia, ktora zamierza poslac za czas jakis? Noo fajna zabawa, ogladanie cierpiacych malpek i wmawianie im, ze cierpinie to dobro ba mamy sie cieszyc ze znowu zycie nam sie z******* bo to nas umocni, przed nastepnym gownem, oh jaka ulga, nastepnym razem kiedy wyladuje na bruku i facet mnie wykorzysta bede juz silna jak tarzan i zaznam wiecznego szczescia, juz nie moge sie doczekac nastepnego razu i juz wcale sie nie boje:D

Gość gość
Bóg interesuje się nami tylko po to, żeby nas dręczyć. To dla niego najprzyjemniejsza rozrywka, jak wypuszczanie niewolnika między lwy dla starożytnych rzymian. Dlatego najlepiej nie przypominać Bogu o sobie, bo zrobi z nami to co z Hiobem.

Gość PrawaeTywae
A czy nawrocili sie gdy zostali doswiadczeni? A jezeli juz byli wierzacy (swiadomie) to wytrwali w wierze? Jesli nie - to nie wiem o czym mowa :)

Gość PrawaeTywae
Wielu mysli ze przedstawi Bogu swoja liste zyczen, on spelni ich zyczenia jak zlota rybka i poglaszcze po glowce a potem sobie pojda dalej i za 3 lata znowu sobie o Nim przypomna bo beda mieli kolejna zachcianke :)

Gość gość
wmawiajac ze to umocnienie przed nastepnym zlym wydarzeniem to wnioskuje, ze skoro mam byc umocniona tzn, ze bedzie mi to jeszcze potrzebne w przyszlosci = moge byc pewna ze bog posle kolejne bicze na mnie, na ktore mnie teraz przygotowuje czyli jego nekanie nigdy sie nie skonczy

Gość gość
To prawda, np. ja mam całe życie przej***** chociaż nikt mnie nie wykorzystał.

Gość gość
A ja wcale nie chcę żeby spełniał moje życzenia tylko żeby mnie nie przesladował i nie dręczył.

Gość ateistka1
CZYLI NIE MOŻESZ PODAC MI PRZYKŁADU ALBO UDOWODNIC TEGO:-)ale ty nie rozumiesz że ja nie chce czytac co było kiedys tam. Skoro bóg istnieje to powinny byc nowe księgi napisane np biblia. Skoro on jest cały czas to powien dawac nam jakies dowody tak jak ,,zrobil''to kiedys.Chyba ze mu nie zalezy i ma w to w******e:-) A co by było jakby np pismo świete nie przetrwało tyle czasu i do tej pory nikt by nie wiedział że takie cos istnieje?! Sama widzisz że to głupota.

Gość PrawaeTywae
To nie jest umocnieni przed kolejną próą tylko umocnienie w Wierze, jesli mu swiadomie zaufacie i uwierzycie to juz nie bedzie potrzebne próbowanie i doswiadczanie :) Ot caly sekret.

Gość gość
skoro mam teraz dostawac po d***e, zeby tylko po smierci dostac zbawienia i isc do nieba to po cholere w ogole zyjemy i marnujemy czas, po ch*j czekac na zycie pi smierci nie lepiej bylo w ogole sie nie rodzic i byc od razu w niebie?

Gość gość
otóż to, Boskie nękanie Hioba nigdy się nie kończy. Bóg jest nieskończony w swoim sadyzmie, podobnie jak w tolerancji i dawaniu ludzkiego szczęściam złym ludziom.

no ,biedactwa , jacy udręczeni :) wierzycie w ogóle biedactwa w Boga ? czy wierzycie tylko wtedy kiedy chcecie na Niego zgonić swoje błędne decyzje i znaleźć winnego swoich błędów ?

Gość gość
Niesprawiedliwość Boża nie może mnie umocnić w wierze, może tylko tę wiarę załamać i unicestwić. Bóg robi rzeczy absurdalne, jakby był idiotą.

Gość PrawaeTywae
No wlasnie co by bylo GDYBY. Nie wiem co by bylo gdyby i to mnie nie interesuje, bo wiem co jest Gdyby to byly bajki to by nie przetrwaly tyle lat :) Logiczne. A przykald juz ci powiedzialam PRzeczytaj albo obejrzyj swiadectwa osob którym pokazal swoja Moc nie KIEDYS Tylko dzisiaj, wczoraj, rok temu...

czy może biedactwa wydaje wam sie ,ze wiedząc ,ze Bóg jest - już Go znacie ? Że wiecie czego od was chce i co chce dać wam ? w skrócie - wiecie jak Bóg działa ?> :) ale gdize tam , ale za to ile czasu poświęcacie na jęczenie jako to Bóg niedobry .....buuuu

Gość gość
allium jaka ty jesteś durna :D

Gość gość
Ja jestem oswiecona ateistka :) A naprawde nalezalam do sekty neibo

Gość gość
puk

Gość gość
merytoryczny byłem dopóki ty nie przyszłaś i wszystko się do końca zyebało.

Gość gość
To nie jest umocnieni przed kolejną próą tylko umocnienie w Wierze, jesli mu swiadomie zaufacie i uwierzycie to juz nie bedzie potrzebne próbowanie i doswiadczanie usmiech.gif Ot caly sekret. xxx gowno prawda, ludzie, ktorzy sa szczesliwi i wierza w boga ( czyli maja wiare, ktora on niby tak bardzo chce testowac) tez doswiadczaja syfu, wiec sorry ale to jest chore. Bo: albo on stwierdza ze ktos ma juz za dlugo dobrze, wiec musi go ukarac i sciemnia, ze to sprawdzian wiary. Po drugie nie moze tego sprawdzac w inny sposob? Chrzest, modlitwa nie wystarczy, tylko zabijanie zywcem czlowieka?

Gość gość
Poza tym te proby to gowno, to tak jak podchwytyliwe zadanie na tescie. Np bezdomny glodny czlek marzy o jedzeniu. To bog zeby go sprawdzic to nie zesle mu pracy, tylko co? Otwarty sklep a sprzedawca akurat na zapleczu, wiec bezdomny wbiegnie i zaj***e chleb, a potem bedzie dreczony przez boga bo zle zrobil. Przeciez to chore, machanie glodnemu psu kielbasa przed nosem a potem udawane zdziwienie, ze pies mu reke uj***l