Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalacie o 20:00 świecę w oknie na znak solidarności z Ukrainą??

Polecane posty

Gość gość
Niech Tusk pali. Połowę rodziny mojej Mamy ukatrupili. Nie poznałam dziadka, bo w dniu imienin przejechali mu po szyi z automatu. Humanitarnie, bo przecież mogli wbić widły w plecy ... :(

Gość gość
A rodzina męża żyje, bo dziadek dostał cynk w przeddzień rzezi na Wołyniu. Lipniki. Nie ma już tej wsi, zaorali ją. Stamtąd pochodzi Hermaszewski, daleki krewny. Nieraz opowiadał. DZiadek uciekł z żoną, dziećmi i szwagierką. Nikt inny z rodziny nie przeżył. Więc mam komu palić świece! :(

Gość Moze posmaruj
Dokladnie, nic nie zapale za te ukrainskie swinie

Gość gość
nikt z dobrobytu nie poszedł walczyć na Majdan,uważam ,że jest to ostrzeżenie i dla naszych niektórych polityków,więc uszanujmy odwagę i determinację Ukraińców!

Gość gość
Skąd u Was ta nienawiść? Moi dziadkowie też pamiętają rzeź wołyńską, ale życzą Ukraińcom jak najlepiej. Jesteście chrześcijanami? To powinniście wiedzieć, że należy wybaczać.

Gość gość
No właśnie. Palmy świece za ofiary zbrodni na Kresach. Niekoniecznie w oknach, niekoniecznie dziś. Zbrodnia ludobójstwa, która nie została nigdy rozliczona.

Tak specjalnie dla tych wyciągających Wołyń - Czy macie pojęcie że kiedyś Kozaczki straszyły niegrzeczne dzieci hetmanem Potockim? Historia polsko-ukraińska miała wiele krwawych stron i chyba już pora zakopać topór wojenny.

Gość Moze posmaruj
Jestem ateistka , nie wybaczam , poza tym mialam przyjemnosc z ukraincami przebywac , no nie sa to zbyt fajne typy , nawet uslyszalam ze polskie bladzie ledwo co z pod buta rosyji wyszli a juz sie stawiaja. . Przebywalam tez z bialorusinami - prosci , szczerzy , nie koniecznie super uczciwi ale swojego by nie ruszyli a ja bylam dla nich swoja a dla ukrainca- bladz

Gość gość
Nie jestem chrześcijanką. Ciesz się, że pamiętają, bo moi nie przeżyli. Mama chowała się w sierocińcu. Nie zapalę im nawet ogarka:(

Gość gość
mnie oni sa obojetni, z niemcami i rosjanami tez mamy trudną historię, jeszcze nawet gorszą, amy tez gnebiliśmy ikraińców wiele stuleci ale było mninęło, majdanu nie popieram bo nie lubie jak ktoś mi podsuwa co mam mysleć a polskojęzyczne media sa bardzo stronnicze widac że gra idzie o dostęp UE i USA do ukraińskich zasobów i rynku, a oni nic z tego nie będa mieli poza tymi co u złobu tak samo jak u nas, ciekawe że te media nie są tak wyrywne w relacjonowaniu spraw palestyńskich albo tybetańczyków, szkoda gadać, brudna polityka i głupi ludzi nic wiecej

Gość Moze posmaruj
Historia to historia nic jej nie zmieni ale nalezalo by pochylic glowe , okazac szacunek i przeprosic a nie sadzic sie i jawnie twierdzic ze nic sie takiego nie stalo

Gość gość
pulchny-Możesz coś więcej napisać na ten temat? Zdaję sobie sprawę z tego, że wina leży po obu stronach i chciałabym się dowiedzieć nieco więcej.

Zacznij od Sienkiewicz ,, Ogniem i mieczem", potem polecam google .

Gość pulchny II
Tak małe dzieci z polskich wsi napadały nocą na spokojnych sąsiadów i za to je upieczono po uprzednim nadzianiu na widły .O zgrozo rodziny owych dzieci jeszcze nie przeprosiły nadziewaczy.

Gość gość
Ale nie chce mi się czytać :P Miałam ''Ogniem i mieczem'' w szkole, ale w zasadzie to tylko film obejrzeliśmy, na którym wszyscy zasypiali i nie mieliśmy z tego sprawdzianu, a w google nie wiem pod jakim hasem szukać.

Gość gość
Oni nam palili jak walczyliśmy za naszą wolność?

Gość gość
nie mam zamiaru zapalać świeczki za zmanipulowany, głupi naród idący na śmierc za żydówkę Tymaszenko

Gość pulchny II
Przepraszam, zapomniałem się. Już zażywam leki i przestaję szaleć.

Gość gość
J**** ukraińskie Ś****wo Amen

Historia powstań kozackich Królewięta Polska szlachecka a Kozacy Na początek

Gość Moze posmaruj
Wyciagasz sprawy z zamierzchlej historii kiedy ludzie dziko zyli i dziko walczyli a my mowimy o przeszlosci dosc bliskiej o tym co sie dzialo zaledwie kilkadziesiat lat temu . Zapewniam ciebie ze ci twoi kochani ukraincy i dzisiaj by ci z checia gardlo poderzneli naiwniaku

Gość gość
Dzięki, pulchny.

Gość Moze posmaruj
A właściwie jak się zastanowię to przecież ma to dużo wspólnego, bo przecież nasze traktowanie Ukraińców ciągnęło się od kilkuset lat, a co za tym idzie-ich niechęć do nas, która w końcu sięgnęła zenitu.

Gość gość
Walczą o to by UE wydymała ich ze wszystkiego . Stracą huty kopalnie i resztki przemysłu. Za to dostaną prawo do pracy na zmywaku i w burdelach Amsterdamu. Oligarchowie sprywatyzują resztki tego czego nie ukradziono jeszcze . O to walczą .

Gość gość
poza tym Niemcy przeprosili i wypłacili odszkodowania, nie ma porównania! Niemcy nie są złymi ludźmi, za to Ukraińcy są i nie żal mi ich, bo to wichryciele, żal mi tylko policjantów co zginęli, nie poszli tam dla przyjemności :(

Gość gość
Na tych UPOińców to moge co najwyzej wyjsc z widlami na przywitanie jak oni na rzezi wolynskiej.

Gość gość
Znasz ćwoku Ukraińców i Niemców, że tak piszesz? A ja znam i jest odwrotnie niż mówisz.

Gość gość
Może posmaruj -spałaś na lekcjach . Kilkaset lat temu NIE BYŁO Ukraińców . Byli chłopi polscy ruscy itp osiedleni na tej dziczy . Nb ich położenie nie było gorsze a wręcz lepsze od tego w centralnej Polsce . Taki Jarema zwalniał od podatków opiekował sie na przednówku i bronił od Tatarów -wszystko po to by nie pouciekali i zagospodarowywali stepy.

Gość baha
Nie mam uprzedzeń narodowych, ani nic przeciw Ukraincom. Ale nie zapaliłam, nie lubię gestów bez pokrycia. A realnie nie robię przecież dla nich nic.