Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

babcia powiedziala ze da nam 5 tys a dala 800zl

Polecane posty

Gość gość

glupio mi pisac ale babcia strasznie namawiala nas na slub,. mowila ze nam pomoze przy zakupie mieszkania i przy jego urzadzania a na samo wesele da nam na przyslowiowy metr mieszkania czyli ok 5tys. byl slub , wesele ,.. otwieramy od babci koperte a tam 800zl. nie chodzi o to ze malo czy cos, ale po co obiecala skoro nie spelnila obietnicy?

Gość gość
wiesz, mój dziadek zawsze tak robił - obiecał że kupi mi samochód i kupił, ale dał sąsiadowi, obiecał że jak skoszę tu trawę to mi da 100zł, a nie dał nic... zawsze mnie oszukiwał..... i zawsze to była dla mnie krępująca sytuacja, upominanie się... zazwyczaj odchodziłam smutna z opuszczoną głową...co zrobić... a dziadek ma pieniądze, ma bardzo wysoką emeryturę i sporo oszczędności.. ale nie... lepiej obiecać i takiego wała pokazać.. przykre

Gość gość
pozostał niesmak ja bym to babce wypomniała

Gość gość
Ale po co tutaj o tym piszesz i w ten sposób pokazujesz ze tylko n atej kasie Ci zalezalo,najpierw powinnas isc pogadać z babcia czemu tak zrobila,wysluchaj jej argumentow a dopiero później napisac,ale nie bo przecież jaka pokrzywdzona jesteś,oj biedna kasy nie dostala.....

Gość gość
o qrde straszne hehhehehhe głupie puste panny młode tylko kasa kasa kasa

Gość gość
glupio ze ze strony babci, przecież autorka sama nie upominała się o tą kasę, tylko babcia dobrowolnie sama od siebie miala jej dac 5 tys, wiec co po niej jedziecie...po co babka zawracala dziewczynie glowe skoro nic z tego, nie cierpie takiego rzucania słów na wiatr. gdyby nie ta chora obietnica to autorka pewnei bylaby zadowolonaz tych 800zł, a ta kto narobila sobie niepotrzebnych planów i nadziei.

Gość gość
wiecie ,tu nie chodzi o piniądze tylko o fakt ,o zachowanie babci

Gość gość
to suka

Gość gość
//moze zapomniała ,moze nie miała .Wiek tez tu ma znaczenie.Ja bym nie pytała ,głupio jakos tak nie sadzicie?

Gość autorkan tematu
doklanie jak mowi moja poprzedniczka. nie upominalam sie o nic, babcia sama zaczynala temat i mowila ze mlodym trzeba pomagac , ze dostaniemy od niej 5 tys w prezencie na wesele, a pozniej jeszcze na urzadzenie mieszkania. gdyby nic nie mowila to nie byloby tego niesmaku. na urzadzenie mieszkania dostalismy od niej ...100zl.

Gość gość
Nawet jeśli obiecała, babcia nie ma obowiązku ci nic dawać, powinniście sobie sami zarobić skoro jesteście na tyle dorośli żeby brać ślub

Gość autorkan tematu
zapomniec raczej nie zapomniala.. a miec miala bo na pieniadze to ona nigdy nie narzekala.

Gość gość
To teraz ty powiedz jej że jak umrze to pójdziesz na jej pogrzeb, a tak na prawdę nie pójdziesz.

Gość autorkan tematu
ale glupota, jesli obiecala to nie miala obowiazku, a jesli ty obiecasz komus ze np zaopiekujesz sie psem na wyjazd na wakacje a pozniej stwierdzisz ze jednak nie to chyba nie jest w porzadku, bo ktos sobie cos planuje i bierze pod uwage obietnice

Gość gość
babcia mojego S. namawiala go na zrobienie prawka na C i E, on nie mial kasy, ona przekonywala go, ze zaplaci (wtedy to byl koszt 2000 zl) on zaczal je robic, a ona dala 500zl i powiedziala, ze są juz kwita :D

Gość gość
Babcie tak zawsze pieprzą z tym ślubem bo je pali pod skórą że młodzi żyją w grzechu i wstyd przed sąsiadkami, a potem jak już ślub wezmą to niech se robią co chcą.

Gość gość
W sedno.

Gość gość
ale tragedia babcia kasy nie dała, o matko popłacz się. miałaby potrzebę/ nadmiar pieniędzy to by dała. nie wiem co to za żerowanie na starszych ludziach. Powinnaś się cieszyć,że dostałaś cokolwiek! Że babcia żyje,miała okazję być na weselu. Moi dziadkowie zawsze chętnie obdzielają pieniędzmi, ale mi jest głupio od nich przyjmować. A co dopiero jeszcze mówić, że za mało! JAk każde 100 zł dla ludzi, którzy zawsze oszczędzają to dużo...

Gość gość
Ok ale po co mowila że da 5 tys?

Gość gość
Moja ukochana babcia obiecała że swoje mieszkanie przepisze na mnie ja je chciałam kupić NIE ZA DARMO!!!. Ja miałam wyłożyć pieniądze ona miała je tylko zapisać na MNIE. Obiecanki,cacanki :( przychodzę do niej już z pieniędzmi a ta z mordą że czycham na jej mieszkanie jej cały dobytek tyle mi nagadała ze rozstalysmy się w wielkim żalu. Babcia po roku zmarła a ja się z nią nie pogodziłam :(

Gość gość
może myśli, ze cennik jest jak za jej czasów;d może nie miała kasy i przy okazji wam cos sypnie

Gość gość
Śmiać mi się chce jak czytam wypociny typu " babcia nie ma obowiązku nic dać" Owszem nie ma ale jeśli babcia obiecałaby mi taką gotówkę namawiając na wesele to bym się wkurzyła. Przecież młodzi mogli to wesele zrobić właśnie dlatego, że szanowna babcia obiecała pomoc. I zostali z niczym. Jeśli ktoś mnie namawia np na zakup mieszkania i obieca pomoc a po podpisaniu umowy zostawia mnie z przysłowiową ręką w nocniku to jak ja mam się czuć? Zanim napiszecie, że autorka żeruje na babci i wymusza jakaś kasę puknijcie się w te wasze łby i nauczcie czytać ze zrozumieniem. Autorko ja na twoim miejscu porozmawiała bym z babcią czemu tak postąpiła i jeśli okazało by się że powód jest zgoła błahy ( babcia wcale nie zamierzała dotrzymać słowa) oddałabym jej kopertę i powiedziała, że jałmużny nie potrzebuje.

Gość gość
Z tym mieszkaniem to założę się, że znalazł się jakiś "życzliwy" któremu się babcia zwierzyła i ten zasiał w niej ziarno niepewności mówiąc: nie bądź głupia, papier wezmo i cie potem z mieszkania wyrzuco!

Gość gość
ta, pewnie rozmawiac z babcia dlaczego dala tyle a nie wiecej...zenada...

Wstydź się autorko :o Ty ślub brałaś by kasę dostać od babci ? Bo tak to z boku wygląda! Oj,gdyby babcia przeczytała ten wpis to by jeszcze po głowie Ciebie laską zdzieliła.

Gość gość
nie,dla mnie z boku tak NIE wyglada :O moge sie w calosci podpisac z gosciem z 2014-02-22 14:32:50. ciezko stwierdzic czy tu jest malo osob, ktore nie rozumie, czy po prostu wiekszosc i tak nie chce rozumiec nie interesuje ich to, a wchodza tylko by kogos zgnoic :O

Gość gość
te pochlebne dla autorki opinie to piszą chyba tylko pustaki też liczące tylko na kasę.

Gość gość
wziac slub dla 5 tys ,to juz nic dosac

Gość gość
Trzeba bylo powiedziec zeby przed slubem dala, bo potrzebujecie na zaliczki, wtedy by nie bylo problemu. Nie dalaby to wiedzielibyscie na czym stoicie, jesli naprawde wam zalezalo na tych pieniadzach.

Gość gość
haha, ale idiotka, ślub wzięła, bo ją babcia wkręciła:D no sorry, ale jak się slub bierze dla babci, to czego się spodziewać.. zagroź tej cwanej babuni, że jak nie da na te metry, to bierzesz rozwód i może przechytrzysz cwaniarę:D