Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mi brak weny

Co robicie dziś na obiad?

Polecane posty

Gość juz mi brak weny

Lubię gotować, ale ostatnio dopadła mnie jakaś niemoc i nie mam w ogóle pomysłów na obiady... Co dziś robicie?

Gość gość
Nic ponieważ w weekendy nie jadamy w domu.

Gość gość
Ja kupiłam wczoraj nowosc z kamisa fasolowy kociołek. Zobaczymy co to jest :-)

Gość juz mi brak weny
To może tak sformułuję pytanie - co będziecie jeść - skoro nie każdy będzie gotował :p

Gość gość
Skoro kobieta lubi gotować to nie interesują ją żadne kociołki, pomysły na.. itp. to jest syf..zrobiłam raz coś takiego i nie dało się tego jeść :/ ja dzisiaj mam klasyczne danie, mielone :)

Gość gość
Za to wczoraj był ryż po meksykańsku, polecam :) bardzo dobry..kurde, muszę coś dopisać, bo wiadomość uznawana jest jako spam..jak ja tego nie lubie wrrr

Gość gość
ja mam dziś dzieci sąsiadów na obiadku i będą naleśniki i ogórkowa dla tych co nie lubia na słodko

Gość juz mi brak weny
Właśnie sprawdzałam co to ten kociołek. Zawsze się zastanawiałam kto to kupuje. Bo dużo tych słoików w sklepach i zawsze miałam przed oczami faceta, który jest kawalerem lub żona wyjechała służbowo i to kupuje, ewentualnie nastolatki na biwaku :D No ale co kto lubi - chyba bym się nie odważyła tego próbować. Już bym chyba wolała zrobić tosty.

Gość juz mi brak weny
A jak robisz ryż po meksykańsku? Mam otwartą kukurydzę po wczorajszej sałatce, to może bym akurat wykorzystała? Mniaaam naleśniki - zjadłabym takie z mięsem i surówką z sosem czosnkowym, ale u mnie w domu lubią tylko na słodko :(

Gość gość
Autorko, do nas do domu kiedyś przyniosła ciotka taki pomysł na..sobie myśle..no dobra skoro jest to spróbuje..już jak otworzyłam opadkowanie to wydobył się z tego dziwny zapach nie przypominajcy żadnych przypraw :/ zrobiłam wszystko jak w instrukcji i gdy zaczęłam jeść myślałam, żę zwymiotuje..co za ohyda !! Nigdy nie kupię czegoś takiego bleee nie wiem jak ludzie mogą to kupować jeść, a w dodatku jeszcze dzieciom dawać..no ale skoro nikt nie nauczył podstaw gotowania, to co mają biedule zrobić ? Chociaż z drugiej strony w dzisiejszych czasach jest chyba coś takiego jak internet

Gość gość
mam od wczoraj pulpety z pieczarkami w sosie pomidorowym ,dzisiaj znikną bo to moje dzieciaki lubią .

Gość gość
bigos ;)

Gość gość
Jak do południa nie zmienię zdania to będzie rosół z makaronem.

Gość gość na diecie
Mama taka sama - zazdroszczę kaloryczności :-D, bo ja na diecie: na obiad zjem leczo (cukinia, marchew, cebula, rozgnieciony pomidor) z ryżem basmati (pół torebki); bez mięsa, bo nie mieszam węglowodanów z białkiem... Ale dieta działa, na szczęście :)

Gość gość
fu zupa z serków czyli zupa z tłuszczu i E.

Topione mi się nie chcę w zupie rozpuszczać. Mój ulubiony obiad to pierś kurczaka z pieczarkami zalane kwaśną śmietaną. Pól godziny i jest danie.

Gość gość
zupa z serków - a feeee! Raz poczęstowała mnie tym znajoma z pracy :O Obrzydliwość! Choć nie jestem jakąś eko fanatyczką, bo w pracy nie raz zjem gorący kubek, to smak tej zupy z serków topionych to była tragedia. Co innego prawdziwa zupa serowa - pyyyycha. U nas dziś leniwy dzień, więc będą paluszki rybne i frytki, do tego brokuły, bo nie chce mi się gotować :)

Gość gość
Autorko to ja od ryżu meksykańskiego..napisałam Ci wszystko co po kolei robiłam i wiadomość została uznana jako spam :/ !! Nie wiem dlaczego..nic nie wklejałam z internetu :/ chciałam dobrze..próbowałam zmieniać wiadomość..NIC spam i koniec :/ co za głupie forum, może poszukaj w internecie przepisu

Gość gość
Barszcz ukraiński i jeszcze nie wiem albo spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym albo mielone z ziemniakami albo pulpety. Wczoraj był dorszyk z frytami i kapustą kiszona.

Gość gość
Losos w warzywach

Gość gość
a co ma bieganie do syfu jaki zjesz zupa z serków sztucznych z makaronem k***a kto tak jada .

Gość gość
Dzisiaj robię kopytka do tego polędwiczki wieprzowe z sosem plus buraczki. Tak żeby już jutro nie gotować

Gość juz mi brak weny
Właśnie w necie jest milion przepisów, łącznie z takimi biednymi gdzie jest praktycznie tylko ryż, cebula i pomidor...

Ty gosciu odbij ode mnie oki?:D naucz sie czytac,biegam wiec nie licze kcal to bylo odpowiedzia na post kolezanki,ktora jest na diecie

Gość juz mi brak weny
ja też nie przepadam za zupą z serków topionych. Taka dziwna w smaku. Może zależy od tego jakie te serki się da? Chodzi mi po głowie paella, ryż po meksykańsku lub lazania... Może ktoś coś jeszcze podrzuci innego?

Gość gość
od serkow i dodatkow jedni daja pora inni szcypior wtedy nie jest taka mdla