Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Ukraina

Polecane posty

Gość gość

chce do Polski? Stranger

Gość gość
Nie , oni nie chcą do Polski .Polska to biedny kraj . Wschodnia Ukraina chce do Rosji , ponieważ tam zarobki sa o wiele większe niż w Pl.

Gość gość
Moja siostra pracuje na obrzeżach Moskwy jako sekretarka(5 h) , na zlotowki ma 4.400

Gość gość
ja sobie pomyślałem wczoraj czy by nie dało się doprowadzić do rozpadu ukrainy i jej części zachodniej przyłączyć do polski. gdybyśmy mieli prawdziwe państwo i dyplomatów to moim zdaniem są na to duże szanse. ale te pętaki które nami rządzą to mogą co najwyżej skakać tak jak im powie merkel z putinem, cholera.

Gość gość
Ukraina nie rozpadnie się . Nie przyłączy się do Unii .

Gość gość
Pelen podziw dla Ukraincow, smiali ,odważni,walcza o swoje ! Prawdziwe BOHATEROWI!

Gość gość
oni przezywaja to co w Polsce za Soilidarnosci kiedys

Gość gość
uzbrojeni bandyci rozpoczęli wojnę z demokratycznie wybranym prezydentem a ty jestś "pełna podziwu". ciekawe że jak u nas spalili ruską budkę i porzucali się trochę z policją kostką brukową to telewizja nie znajdowała słów potępienia. a teraz jakoś ich nie obchodzi ani "pogorszenie stosunków z rosją" ani zamach na demokrację.

Gość gość
"oni przezywaja to co w Polsce za Soilidarnosci kiedys" x solidarność to walczyła o wolne wybory, o legalną opozycję i wolność prasy a to wszystko na ukrainie już jest. opozycja jest w parlamencie, wybory są demokratyczne (ostatnie wygrał janukowycz ale poprzednio rządziła jego "ofiara" czyli pani tymoszenko) i działają wolni dziennikarze i wolne media. więc porównanie zbrojnych band które wywołały wojnę domową strzelając do demokratycznie wybranego prezydenta z solidarnością jest ze wszech miar niestosowne.

Gość gość
a pani tymoszenko która jeszcze niedawno jak miała siedzieć w więzieniu za korupcję to była obłożnie chora i koniecznie trzeba ją było przewieźć do specjalistycznej kliniki w niemczech już cudownie ozdrowiała i chce być prezydentem. naprawdę że są jeszcze durnie którzy się na to nabierają to jest dopiero cud.

Gość gość
To chyba jest skromna kobieta i nie bedzie mieszkac w palacyku jak Timoszenko?

Gość gość
chyba jak janukowycz. i tacy ludzie, którzy janukowycza od tymoszenki nie odróżniają "mają poglądy" i zabierają głos. normalnie żenada. a tak w ogóle to nie widzę powodu żeby prezydent nie miał mieszkać "w pałacyku". nawet powinien, w końcu jest prezydentem państwa więc chyba nie może mieszkać w melinie. no ale jak widać zawiść ludzka nie zna granic.

Gość gość
Nie obrazaj mnie! Prosze. Dzialaczu!

Gość gość
a gdzie ja cię niby obraziłem? stwierdziłem tylko że to żenada wypowiadać się na takie tematy i mylić nazwisko tymoszenki z janukowyczem. stwierdziłem tez ze zawiść ludzka nie zna granic jeżeli ktoś zazdrości że prezydent kraju mieszka w pałacyku bo to jest zupełnie normalne.

Ukraina niech lepiej zostanie tam gdzie jest. Ten naród nigdy nie był przychylny Polakom. Tyle w temacie 🖐️

Gość gość
nie chce

Gość gość
Z tymi palacykami to jest nie tak prosta sprawa! Tak samo jak z kontami za granica! Nie mam zamiaru tu z Toba dyskutowac kolego/anko- towarzyszko/u gratuluje! nigdy nie zdarzylo sie Tobie/Panu "przejezyczenie! Milej dyskusji zycze.

Gość gość
Do Goscia, który tak podziwia demokracje ukrainska:-D W Rosji tez jest "demokracja", tez sa" wolne media "i "praworzadnosc"...faktycznie radze dwa razy pomyslec , zanim się napisze cos głupiego. Nikt nie zazdrości prezydentowi zadnego kraju jego palacow, o ile sa wybudowane z legalnie zdobytych pieniędzy. I jeszcze jedno- radze wrocic w przeszlosc i poczytać, co się mowilo przed przystąpieniem Polski do Unii kilkanaście lat temu- czym straszono: złodziejami samochodow, tania sila robocza i przestępcami. Ludzka pamięć jest wybiorcza i krotka. Wiecej pokory zycze.

Gość gość
wie ktoś od którego roku staraliśmy się o przystąpieniu do UE ?

Gość gość
"Do Goscia, który tak podziwia demokracje ukrainska" x no wiadomo że demokracja to jest wtedy jak rządzą "wasi". czyli jak pani tymoszenko była przy władzy w roku 2010 to na ukrainie owszem "były problemy" ale "była państwem demokratycznym". a jak wybory wygrał janukowycz to już demokracji nie ma, jest reżym. a teraz cudownie ozdrowiała tymoszenko chce być prezydentem wyniesionym do władzy przez "demokratyczne koktajle mołotowa". i znowu "zapanuje demokracja" bo ukraina będzie robiła to co chce pani merkel a nie pan putin. i to jest "prawdziwa demokracja" a inne sa "nieprawdziwe". x naprawdę bezczelność eurokratów przechodzi wszelkie pojęcie.

Gość gość
przypominam że to samo się działo jak w austrii wygrał jorg heider a na węgrzech wikto orban. jak tylko gdzieś pojawia się ktoś kto nie chce skakać jak małpa na każde pierdnięcie brukseli to zaraz machina propagandowa go oskarża o totalitaryzm, "łamanie praw człowieka" i inne "zbrodnie przeciw demokracji". a debile to za każdym razem łykają.

Gość plikmkkm
Ja mam tylko nadzieję że to wielkie poparcie dla majdanu nie odbije nam się czkawka. Polscy politycy teraz na wyścigi jeżdżą do kijowa"przemawiać" wczoraj wieczorem jjakiś z łodzi zaczął przemawiać po angielsku :D

Gość gość
2014-02-23 11:02:21 [zgłoś do usunięcia] gość "Do Goscia, który tak podziwia demokracje ukrainska" x no wiadomo że demokracja to jest wtedy jak rządzą "wasi". czyli jak pani tymoszenko była przy władzy w roku 2010 to na ukrainie owszem "były problemy" ale "była państwem demokratycznym". Gosciu...zylam przez cale dorosle zycie w Demokracjach Socjalistycznych...i naprawdę wole rządzenie Merkel niż Putina. Dystans do polityki i wyborow to podstawa zdrowej psychiki. Zyczę!!! W każdej dziedzinie ekstrema i brak obiektywizmu jesy chory.

Gość gość
twoje uwagi natury ogólnej i filozoficznej naprawdę mnie nie obchodzą. a biorąc pod uwagę że pochodzą od osoby która dopiero co chwaliła rzucanie w prezydenta koktajlami mołotowa, budowanie barykad i strzelanie do odziałów milicji to te uwagi o tym jak to "chora jest ekstrema" są po prostu śmieszne i niewiarygodne.

Gość gość
"i naprawdę wole rządzenie Merkel niż Putina." x no to jedź do niemiec a nie do rosji. ale skoro 45 mln ukraińców wybrało janukowycza a nie powtórnie tymoszenko to wolą widać inaczej. i kilka tysięcy podburzanych fanatyków "unijnych" nie ma prawa narzucać im swojej woli.

Gość gość
a pani merkel też przez całe swoje życie żyła w "demokracjach socjalistycznych" bo nie wiem czy jest ci wiadome że pochodzi z dawnej NRD no a w tej chwili to cała unia europejska jest "demokracją socjalistyczną" tyle że bogatszą niż ta na wschodzie. ale kapitalizmu jaki był w niemczech w latach 60 ubiegłego wieku (i który sprawił że niemcy stały się bogate) to pani merkel nie zaznała nigdy.

Gość gość
Tak jak nie wiesz o czym piszesz , tak samo nie wiesz do KOGO piszesz.:-D nie wszystkie moje uwagi sa pod "gościem", którego cytujesz ( nie pisałam o koktajlach Molotowa) Skoro pozwalasz sobie na rady, gdzie mam wyjechać, to poczytaj mojej: jedz do Rosji, skoro nie pasuje ci E., nie korzystaj z jej przywilejow , cofnij się o 25 lat i bądź pod butem wschodu. albo jesteś małolatem, który nie ma pojęcia o czym pisze, albo sfiksowanym "politykierem", któremu się wydaje, ze zna temat. Moje uwagi były faktycznie ogolne, bo wiem o czym rozmawiam, w przeciwieństwie do ciebie- widze ogolny obraz sytuacji, a nie tylko to, co pokaza w tv. Nie mam zamiaru rozmawiac z kims kto nie dorosl do dyskusji, bo tam, gdzie koncza się argumenty, zaczynasz obrazac. Wiec zegnam ozieble:-D

Gość gość
tak kapitalizm z lat 60 tych w Bundesrepublik byl troche lepszy od socjalizmu kapitalistycznego w dniu dzisiejszym :D

Gość gość
twoje "poglądy" są kalką tego co mówią w telewizji więc nie ośmieszaj się kolejny raz. jedyne przeciw czemu ja prostestuje to przeciw temu żeby wojnę rozpętaną przez uzbrojoną kilkutysięczną bandę przeciw demokratycznie wybranemu przez 45 mln naród prezydentowi nazywać aktem demokracji. to jest skandal żeby się choćby temu przyglądać a co dopiero wspierać, kibicować i pomagać. widać jak europa ma za nic wolę narodów. to było widać gdy ignorowano wyniki referendum w irlandii, holandii, francji w stosunku do wcześniej wspmnianych jorga heidera czy orbana ale nigdy nie doszło do tego aby unia europejska czynnie wspierała zbrojną akcję przeciw demokratycznie wybranym władzom tylko dlatego że jest to w jej interesie.