Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

wysokie rachunki za pr膮d co robic???

Polecane posty

Go艣膰 biznesman28
za tysiaka ci zrobie obni偶enie rachunk贸w o jakie艣 50% :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
biznesman a w jaki sposb?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a dajcie jakie艣 rady jak obni偶y膰 zu偶ycie pr膮du

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biznesman28
optymalizacja kosztuje :) dasz tysiaka to ci zrobie albo 50% rocznych oszcz臋dno艣ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A masz dwie taryfy czy jedna??? Przeciez takie decycje jak sie podejmuje, to najpierw sie chyba sprawdza co i jak, kto ci to doradzia艂? Sama tak wymysli艂a艣, tw贸j facet? Sa fora typu muratordom, czy inne, i na nich sa ceny w tabelkach, za r贸zne rodzaje ogrzewania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam jedn膮 taryfe z m臋偶em postanowili艣my 偶e tak b臋dzie najlepiej spodziewali艣my si臋 wi臋kszych rachunk贸w za pr膮d ale nie o tyle w sklepie pracownik doradzi艂 nam 偶e elektryczne ogrzewnaie jest por贸wnywalne w cenie do gazowego a my nie bardzo chcieli艣my gazowe ze wzgl臋du na bezpiecze艅stwo nie wiem co to b臋dzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a macie mozliwosc, zeby ogrzewac tylko na taryfe nocna, i wziac licznik dwutaryfowy? bo tak sie z regu艂y robi, wtedy ten prac na taryfe nocna jest znaacznie nizszy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no ale to przecie偶 na noc wy艂膮czamy grzejniki jak idziemy spac a w dzie艅 tylko chodz膮 wi臋c po co mi taryfa nocna i ogrzewa膰 w nocy a w dzie艅 marzn膮膰 ?;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a w nocy marzniecie? Taryfa nocna tez jest przez dwie godziny w dzien, miedzy 13 a 15, a w nocy miedzy 22 a 6 rano

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobito ludziska daj膮 Ci rady aty ci膮gle nie nie to si臋 zdecyduj...na si艂臋 przedz to jakies rozwi膮zanie albo taryf臋 nocn膮 wez tzn od bodaj偶e 13do 15 i w nocy od 1 do 3 masz taniej ale niejestem pewna no i w tych godz.pierz gotuj itp cho膰 na tym zaoszcz臋dziszb:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
totalna ciapcia z ciebie autorko... jest taki cud jak internet, dostep do informacji... "p wyggolowa艂am ci por贸wnanie cen energii: http://muratordom.pl/instalacje/ogrzewanie-paliwami-stalymi/koszt-ogrzewania-domu-weglem-i-drewnem-bedzie-drozej,28_9385.html masz w tableleczce por贸nanie, zobacz jak droga jest energia elektryczna, i jak ogormne r贸znice miedzy taryfa nocna a dzienna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biznesman28
dok艂adnie to jest taryfa G12W co pisali wy偶ej opr贸cz nocy od 22 do 6 i 13-15 w dzie艅 masz na niskiej taryfie soboty i niedziele i wszystkie dni wolne od pracy(艣wi臋ta) generalnie ok 1/3 dni jest na ni偶szej taryfie + wszystkie noce i mi臋dzy 13-15 pozatym nie tylko liczy sie cena energii ale i przesy艂 tutaj jest olbrzymia r贸偶nica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak masz jedna taryfe to prad kosztuje za 1kwh 0,59, kiedy masz dwie - noca jest to 0,33, a w dzien 0,68... nie s艂ysza艂am jeszcze, zeby ktos kto ma ogrzewanie na prad nie mia艂 licznika dwutaryfowego.. choc i tak drewno op艂aowe to koszt 0,17, a gaz 0, 28.... wegiel kamienny 0,16

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
biznesamn - ty chcia艂es od niej za porade zeby przejsc na dwie taryfy 1000 z艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biznesman28
nawet nei wiesz jakie s膮 je艂opy :) og贸lnie sprzedaje pr膮d do firm i w tym tygodniu jade do go艣cia za tak膮 us艂ug臋 bior臋 od niego 7 ty艣 :) bo zajmuje sie te偶 optymalizacj膮 jak sie nie op艂aca sprzedawa膰 albo kto艣 ma umow臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli zarujesz na ludzkiej g艂upocie? Wystarczy isc do lokalnego operatorta i poprosic o przeliczenie w biurze, czy op艂aca sie inna taryfa, pani zrobi to za darmo. Ja nie mam ogrzewania na prad, ale kiedys poprosi艂am, i wysz艂o ze nawet bez tego ogrzewania op艂aca mi sie taryfa nocna , bo jest roznica 30 z艂.... 0czywiscie jak sie ogrzewa na prad, wtedy nalezy w艂aczac to ogrzewanie tylko i wy艂acznie na taryfe nocna, ale jak dom ciep艂y, to przeciez ogrzewanie nie chodzi chyba ca艂a dobe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biznesman28
w firmach jest nieco inaczej inne stawki itp. pozatym ma艂o kto w firmie ma czas sie tym zaj膮膰, a tam jednak trzeba pooblicza膰 i nikt nie b臋dzie dostosowywa艂 produkcji do taryfy poprostu to taryfe trzeba dobra膰 do produkcji :) pozatym w firmach jes ttaryf do wyboru 3 razy wi臋cej ni偶 domowych i s膮 nieco inne tak偶e kto sie na tym nie zna to nie wie zwyczajnie odrazu wida膰 id膮c i rozmawiaj膮c na ten temat czy kto艣 sie zna czy nie. Wi臋c ja nie uwa偶am, 偶e 偶eruje na ludzkiej niewiedzy z regu艂y poprostu te firmy nic by z tym nie zrobi艂y, a ja i tak pieni膮dze biore za oszcz臋dno艣ci klienta np. z 3 miesi臋cy biore jego faktury por贸wnuje pokazuje mu, 偶e zap艂aci艂 np. 6 ty艣 mniej i wystawiam mu za to fakture, a on ma korzy艣ci przez wiele lat :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ile kosztuje zmiana taryfy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nwm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sunsina
Po pierwsze sprawdzi膰 instalacje, oraz urz膮dzenia jakie u nas chodz膮, czasami stare lod贸wki potrafi膮 generowa膰 takie zu偶ycie, 偶e to szok. Druga sprawa to zmiana dostawy energii. Tani pr膮d ostatnio sta艂 si臋 modny, g艂贸wnie ze wzgl臋du na zmiany w przepisach i uwolnieniu rynku energii. Jak kto艣 ma wysokie rachunki mo偶na spr贸bowa膰 si臋 skontaktowa膰 z moim dostawc膮 http://energia-swietokrzyskie.pl/ i zapyta膰 jakie warunki i koszt z Mwh by艣cie pone艣li. W zasadzie zmiana operatora zawsze si臋 op艂aca bo dostaje si臋 na starcie ni偶sz膮 stawk臋. (Oczywi艣cie m贸wi臋 o firmie o kt贸rej wspomnia艂am i z kt贸ra mam umow臋 za inne r臋czy膰 nie mog臋.)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja skorzysta艂em z oferty Novum, bo prowadzili system sprzeda偶y pakietowej. Mia艂em problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszed艂em "na swoje", ale na podstawie moich rachunk贸w pomogli mi ustali膰 miesi臋czne zu偶ycie pr膮du i u艂atwili mi wyb贸r pakietu. No i ucieszy艂o mnie, 偶e przy ka偶dym pakiecie oferuj膮 36 miesi臋cy gwarancji ceny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e warto rozejrze膰 si臋 za innymi dostawcami pr膮du ni偶 dotychczasowi? S膮 w internecie kalkulatory op艂膮t za pr膮d. Mi wysz艂o, 偶e najlepsza b臋dzie oferta od novum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niez艂y poziom wypowiedzi gratuluj臋. A co ci niby przeszkada w tej firmie - taka jak ka偶da inna. Mama od nich pr膮d i nierozumiem nagonki na nich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Taszkat
Spokojnie spokojnie, nie ma si臋 co denerwowa膰,Novum to firma jak ka偶da inna, jak komu艣 ich oferta pasuje i pozwala zaoszcz臋dzi膰 to niech bierze, jak nie to niech bierze od kogo艣 innego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie tak. Zgadzam si臋 w pe艂ni. Warto rozwa偶y膰 r贸偶ne opcje. Novum jest jedn膮 z nich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale jest bardzo dobr膮 opcj膮. Mog臋 dzi臋ki nim zaoszcz臋dzi膰 naprawd臋 konkretn膮 kas臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepiej zacz膮膰 od zmiany dostawcy pr膮du. Przejrzyjcie r贸偶ne oferty na rynku. Mi najbardziej pasowa艂o Novum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艁o kulwa! Ja mam 1300zl na reke. Jak bym mial za prad ponad 2tys zaplacic i ciul wie ile za gaz + mieszkanie to zdycham z glodu. Od dzis siedze przy swiatle tylko od telewizora. A jak se bede chcial pojasnic w chalupie to swieczki z cmentarza se zalatwie. Niedam tym zlodziejom sie okradac:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zmiana taryfy nic nie kosztuje.pisze sie podanie i przychodza i zakladaja nowy licznik.

Udost臋pnij ten post