Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam palących w ciąży !!!

Polecane posty

Gość gość
Ojoj jaka nienawiść , palą za swoje , rodzi się zdrowe dziecko więc w czym problem ?

Gość gość
"Ojoj jaka nienawiść , palą za swoje , rodzi się zdrowe dziecko więc w czym problem ?" Niestety ale większość tych dzieci nie jest zdrowa .

Gość gość
niestety ale większość jest zdrowa ;) Znacznie mniejsza czesć dzieci rodzi się chora przez palenie ;)

Gość gość
No jasne palcie , pijcie, ćpajcie niech dziecko wie ze mamusia ma swoje życie i nie zamierza go zmieniać tylko dlatego ze jest w ciąży . . Palenie w ciąży to patologia jak ktos tego nie rozumie to coś z nim nie tak.

Gość gość
Każda paląca ciężarna powinna zdawać sobie sprawę z następujących faktów: Palenie zwiększa ryzyko martwej ciąży. Palenie naraża ciążę na liczne komplikacje, w tym poronienia, przedwczesny poród, łożysko przodujące, odklejanie się łożyska i inne. Palenie w ciąży i po urodzeniu dziecka (to dotyczy też reszty domowników) zwiększa ryzyko tzw. śmierci łóżeczkowej u dziecka. Łożysko kobiety palącej nie dostarcza dziecku odpowiedniej ilości tlenu (mniej aż o 25%!), niezbędnego do właściwego rozwoju i wzrostu. Płód w macicy palącej ciężarnej narażony jest na kontakt z 4000 substancji chemicznych, w tym 40 rakotwórczych, z którymi nie zetknąłby się, gdyby jego matka nie paliła. Dzieci urodzone z „ciąży z dymkiem" są często mniejsze (o 200-300 g) i słabsze od innych noworodków. Dzieci te znacznie częściej cierpią na zaburzenia układu sercowo-naczyniowego, oddechowego oraz przemiany materii. Dziec***alaczek narażone są na liczne wady wrodzone.

Gość gość
No dobra.pala za swoje.ale jezeli dziecko urodzi sie z jakas wada.to wtedy matka lamentuje a dziecko leczone jest za nasze

Gość gość
i Tak w kółko kazdy ma jakieś argumenty .

Gość gość
Tak naprawdę skutki zbieramy po dziś dzień .Czy matka pali czy nie i tak sa wady i problemy z dziećmi skutek Czarnobyla

Gość gość
znajoma mojego brata ma dwójkę dzieci, w obu ciążach paliła papierosy. Dzieci urodziły się zdrowe ale są chorowite, ciągle chorują- nie wiem czy akurat to palenie miało wpływ ale myślę, że lepiej zapobiegać niż leczyć. W dodatku obie mają trudności z zapamiętywaniem i koncentracją, więc to się przekłada na wyniki w nauce. Jeśli mogę zrobić coś dobrego dla mojego dziecko- to robię to i koniec.

Gość gość
no i co koniec tematu bo ta gadką nic nie wskuracie . Niech każdy wkłada nos w swoje sprawy .

Gość gość
j.w zgadzam się

Gość Felicja5
uwaga - czytałam ostatnio że palenie jest czynnikiem zwiększającym ryzyko wystąpienia ADHD u dzieci (o wielu innych zagrożeniach wiedziałam wcześniej).

Gość Wikita2
Naprawdę nie rozumiem palenia papierosów - w ogóle, a już w ciąży o rany! Co za matki!? ADHD u dzieci ma z pewnością wiele podłoży, gdzie to przeczytałaś?

Gość Haniaa334
A ja słyszałam różne opinie na temat ADHD że z niego się wyrasta a inni mówią że nie, jak w końcu jest ?

Gość Felicja5
Wikita2: artykuł "ADHD u dzieci - prawdy i mity" na portalu damaztorebka.pl

Gość bekaZwas
Wy zyjecie w średniowieczu:D?? Nie czytalyscie najnowszych badan?? W ciąży trzeba palić do trzech paczek papierosów dziennie a w zimę do pięciu aby dziecku było w brzuszku cieplutko!!!

Gość Haniaa334
Artykuł i tak nie rozwiał moich obaw co do ADHD, ale zawsze warto się dokształcić.

Gość Maminkaa12
Jeśli masz więcej wątpliwości polecam wizytę u psychologa, tam zaczerpniesz wszystkich informacji na ten temat, artykuł jest bardzo fajny, ale tez bardzo ogólnikowy :)