Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krnąbrna_Konkubina

planowana cc na zyczenie kto jeszcze

Polecane posty

Gość gość
w Polsce, tym ciemnogrodzie, nie ma cc na życzenie, dlatego ja rodziłam w Niemczech- tam , na szczęście, jest :)

Gość gość
jak to co? 1. nie rodzisz w meczarniach jak przy porodzie naturalnym 2.nie masz popekanej pochwy,o***tu, nie masz szerokiej pochwy 3. nie rodzisz niedotlenionego dziecka, nie robia ci z dziecka kaleki

Gość malgos 75
cc jest nie wskazene.....

Gość bromba81
ja miałam,w Polsce,za darmo

Gość gość
Miałam cc, nie na życzenie a z powodu ułożenia dziecka. Fajne jest to że nie meczysz się w stresie kilka godzin. Niestety później gdy kobiety po porodzie sn wstają ty chodzisz zgieta w pół z rana około 15cm na brzuchu- ból najkoszmarniejszy w życiu brr na samą myśl mi niedobrze.

Gość gość
ja nie wiem jak mozna rodzic naturalnie i to jeszcze bez znieczulenia

Gość malgos 75
nie musze plakac bo rodzilan naturalnie hahahah

Gość gość
cc umozliwia szybko, bezbolesny poród, bez nacinania krocza które jest w gojeniu wrażliwsze i bardziej bolesne niż mniej wrażliwa masa brzucha. Cc to możliwość siadania na tyłku bez kółka i bez bólu całego krocza. Jasne że cc też trochę boli już po wszystkim ale inaczej, dużo lżej już nie mówiąc że nie jestesmy wyczerpane porodem naturalnym trwającym godziny przy czym cc trwa 20 minut włącznie z cięciem i zszyciem.

Gość malgos 75
wyobrazcie sobie jakie jest nieszczesliwe dziecko kiedy nagle bez przygotowania i na sile wyciagniete z cieplego i przytulnego gniazdka , wspolczuje

Gość gość
malgos- jestes uposledzona ?

Gość gość
26.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość # Kobieto chyba nie wiesz co piszesz- operacje powłok brzusznych należą do najboleśniejszych ze względu na przecięcie mięśni brzucha, nie mówiąc o bólu rozciętej i zszywanej macicy.

Gość gość
Mnie po cc praktycznie nic nie bolało, nie chodziłam zgięta w pół , widać każdy przypadek jest inny za to po porodzie sn pierwszego dziecka nie mogłam usiąść , kucnąć i oddać normalnie moczu czy tego drugiego bo czułam pieczenie , szczypanie i ból przy defekacji. Koszmar i ta blizna na kroczu która bolała i ciągnęła. Cc to pestka w porównaniu z porodem sn , dlatego tak dużo kobiet je chwali i chce ponownie.

Gość gość
Ja bylam wyciagana nagle przez cc i nie mam traumy ani nie czuje sie nieszczesiwa...

Gość malgos 75
zgadzam sie moja kolezanka miala wycinane miesniaki ma taka blizne jak po cieciu powiedziala ze nigdy wiecej , poza tym pomyslcie o dziecku .....

Gość gość
mnie tez wyciagano z brzucha mamy i nic nie pamietam:P

Gość gość
A wyobraź sobie jakie jest nieszczęśliwe dziecko niedotlenione, z porażeniem mózgowym.

Tylko biedota powie ze cc jest zla bo was zwyczajnie na nią nie stać zostają porozrywane c****a i rozwody bo mężowie sobie znajda ciaśniejsze trzeba sie umiec ustawić w życiu :D

Gość malgos 75
hahah moze ty nie .....:) to chodzi o przygotowanie dziecka do zycia , napiecie i odruchy ....

Gość gość
no wlasnie idac na cesarke ,myslalam o dziecku:) mialam pewnosc ze lekarze nie zrobia z dziecka kaleki co czesto sie zdarza przy porodzie naturalnym

Gość gość
Operacja powłok brzusznych należy do najboleśniejszych? Dziwne, bo ja po operacji czułam jedynie lekki ból. Cały czas jest się na środkach przeciwbólowych więc nic się praktycznie nie czuje. Miałam też wycinany woreczek żółciowy i też mogłam po operacji biegać bez większego bólu i też przecinano mi brzuch. Moje znajome (dwie) też nie cierpiały po cc w czym jedna miała dwa razy i chwaliła sobie. Straszą że to takie straszne i że się cierpi ci którzy nie mają pojęcia bo nie przeszli żadnej operacji brzusznej.

Gość malgos 75
gosc o 21,40 ja nie mowie o przypadkach naglych i niezaleznych od nas ...mowie o zaplanowanych od kilku miesiecy cc

Gość gość
No nie wiem jak twoje, ale ja miałam 10 pkt w skali apgar i byłam (i jestem do dziś) zdrowa jak ryba, wszystkie odruchy w normie, zero chorób w dzieciństwie. Pewnie cc miało na to zerowy wpływ, ale też nie zaszkodziło...

Gość malgos 75
gosc 21;26 poczytaj o cc a nastepnie napisz cos madrego

Gość bromba81
ktoś tu napisał,że cc to ból najstraszniejszy jaki miał w życiu, pozazdrościć, bo dużo gorsze bóle przez które przechodziłam męki to: zapalenie pęcherza i cewki moczowej, zapalenie ucha, ból dziąsła po chirurgicznym usunięciu zęba natomiast ból po cc i obkurczanie macicy- okropny ale do wytrzymania,natomiast bardzo długo mnie bolało

Gość gość
Cesarka ble- nigdy wiecej.

Gość gość
Ale po co mam czytac, jak po sobie widzę, że negatywnych skutków nie miało.