Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krnąbrna_Konkubina

planowana cc na zyczenie kto jeszcze

Polecane posty

Gość gość
Jak w Szwecji wspomnisz cos o cc to lekarz patrzy jak na transa i zaglada w krocze czy oby napewno jestes kobieta.

Gość gość
Taa idealne jedna z druga z patologi.syf i niewiadomo co w domu ale przeciez urodzila naturalnie i jest super

Gość gość
w szewecji przed porodem lekarz nie patrzy w krocze, tylko położna

Gość gość
Przepraszam dzieci z naturalnych porodow tez sie rodza chore i co

Gość gość
W Szwecji ciaza zajmuje sie lekarz pierwszego kontaktu.

Gość gość
takie cc niedobre, a ja dzięki niemu mam zdrowego synka i wcale nie choruje jest zdrowy jak ryba. Za to znam aż za wiele przypadków dzieci z upośledzeniem umysłowym z powodu urodzenia się w zamartwicy i dzieci z innymi uszkodzeniami spowodowanymi komplikacjami okołoporodowymi wiec nie piszcie tutaj że poród naturalny jest cacy a cc be

Gość gość
to chyba oczywsite że dziecko po cc i sn może się urodzić chore albo zdrowe. Chodzi o pewne zasady. A zasada jest taka że dzieci po CC mają gorszy start w życiu

Gość gość
CC nie ma nic do DNA (jeden z instytutów obalił tą teorię! Co było proste do zrobienia, bo ta teoria nie była potwierdzona w 100% badaniami. To były spekulacj***ardziej) Co do zespołu mokrego płuca- na to narażone sa również dzieci rodzone sn. Ten zespół występuje równiez u dorosłych, młodzieży z wielu przyczyn. Ponad to gdyby natura była taka idealna to by zabiegu odśluzowania nie stosowało się na dzieciach rodzonych sn... ten zabieg ma za zadanie wspomóc właśnie drogi oddechowe żeby nie doszło do zespołu mokrego płuca, i by dziecku łatwiej było wziąć pierwszy oddech. Co do reszty mitów na temat zdrowia dzieci po cc się nie wypowiem, bo ręce opadają... gdyby cc było takie złe i niąsące za sobą plagę chorób, to człowiek w dowodzie osobistym musiałby mieć zaznaczone jak przyszedł na świat a także każdy obywatel z cc musiałby płacić większe składki zdrowotne :D

Gość gość
gorszy start w zyciu? a co dzieci po cc maja na czole wypisane ze sa z cesarki

Gość gość
zespół mokrego płuca zdarza się i u sn i cc, ale dla dzieci u CC jest typowy, zdarza się bardzo często. CC to tylko egoizm matki, nic więcej

Gość gość
Tak sobie tlumacz,pogodaj lepiej z pedriatra.

Gość gość
Gosciu 15.12 egoizm matki? Lepiej zeby dziecko zmarlo podczas porodu ale za to urodzi naturalnie.suuper rozumowanie

Gość gość
umrzeć w czasie porodu przez SN? a skąd taki pomysł? nieraz cc trzeba zrobić, ja piszę o CC NA ŻYCZENIE!!!

Gość gość
Napisalas ogolnie o cc.

[zgłoś do usunięcia] gość zespół mokrego płuca zdarza się i u sn i cc, ale dla dzieci u CC jest typowy, zdarza się bardzo często. CC to tylko egoizm matki, nic więcej x skoro masz taką wiedze to prosze powiedz na ile cięć zdarza się zespół mokrego płuca :) A ile zdarza się dzieci niedotlenionych po porodzie sn :) Porównamy ;)

Gość gość
Jasne wszystkie idealne.matki polki zdrowo odzywiajace sie maja super prace,rodzace naturalnie sa pod kazdym wzgledem idealne.

Gość gość
dla mnie ważna jest opinia lekarza,a nie kafeterii. A każdy mówi że SN jest bezpieczniejsze. Po jaką cholerę narażać dziecko na powikłania CC? i siebie?

Gość gość
ja moge tylko napisac ze miałam cc ( z koniecznosci) i nigdy wiecej bym nie chciała , ból rany był ogromny i długi 2 miesiace czułam po prostu noże nie mogłam chodzic bo to mnie bolało ulge dawalo leżenie a jak tu przy małym dziecku , tego bólu nie moge przyrownac do niczego co mnie spotkało pierwsze wstawanie po cc bylo tak bolesne ze mialam mroczki w oczach , po cc nastąpiły powikłania rana goiła się niezbyt zaczeła robiec i krwawic miałam bardzo złe wyniki krwi przez co trzymali mnie w szpitalu dłuzej ,dostawałam wiele leków zastrzyków itp , cesarka to dla niektórych jak nie wiem henna zabieg i juz opamiętajcie się to jest operacja i to inwazyjna dużo , koleżanka o mało nie zeszła wdałao się zakażenie sepsa .. długa historia , to zawsze ogromne ryzyko , szok dla dziecka rowniez i stres nie mały , nikomu normalnemu nie przyjdzie na mysl dac sie kroic na zyczenie

Gość gość
Jak jedna z druga chca cesarke to wam nic do tego.wy dalej sie tu wymadrzajcie

Gość gość
nie znam dziecka z powikłaniami po cc, za to po naturalnym porodzie tak wiec nie gadaj farmazonów że poród naturalny jest taki bezpieczniejszy dla dziecka. lekarze mówią że poród naturalny jest lepszy bo jest tańszy dla szpitala, a dostają z nfz tyle samo co za cesarkę. Dla nich liczy się kasa nie dobro dziecka i matki

Gość gość
Niektorym to dzisiejsze paczki na mozg padly

Gość gość
jeden koleś napisał że jest wyceniane tyle samo, a powtarzacie jak debilki bez wiedzy i zastanowienia ;/ żenada. Zapewniam że szpital na niczym tak nie zarabia jak na CC, stąd wysyp porodówek wszędzie.

Gość gość
jak kobieta w ciąży pali papierosy i truje swoje dziecko to też nie moja sprawa?

Gość gość
do gościa 27.02.14 ty uważasz że ból po cc był taki duży i nie do zniesienia, a to jest pikuś w porównaniu z bólami porodowymi i nie myśl sobie że po porodzie naturalnym wszystkie od razu chodzą i nic im nie jest. Są takie co przez miesiąc siedzą na kole ratunkowym i chodzą jak kowboj. Ja miałam cc po 10 godzinach porodu naturalnego i wiem że ból po cc jest do zniesienia, a bóle porodowe tak bolą że aż ciężko oddech złapać.

Gość gość
a jak okaże się że jest chore przez cc to wsadzę spowrotem do brzucha, zaszyję i urodzę naturalnie

No mój lekarz mówi wyraźnie, że dla dziecka cc jest bezpieczniejsze. Na pytanie co jest lepsze odpowiedział, ze jako ginekolog położnik musi odpowiedzieć, że sn ale jako mąż i ojciec zdecydowanie obstaje za cc. Wiem, ze nie tylko mój lekarz tak uważa i wiem, ze lekarze prywatnie maja zupełnie inne zdanie na ten temat niż służbowo. Widzę także ile żon lekarzy i lekarek ma cc

Gość gość
Ja mialam cc bo mialam zielone wody plodowe.i co mialam czekac miesiac czasu i kisic dzievko w tych wodach tylko zeby urodzic naturalnie

Gość gość
ale porównanie cesarki do palenia papierosów w ciąży Weź ty się idiootko puknij w ten pusty łeb to usłyszysz jaki jest pusty

Gość gosc z 15 21
rowniez mialam cc po godzinach porodu sn

jestem po cesarce w marcu minie rok , mialam podobnie jak gosc z 15:21 rowniez dlugo bolało , rodzilam sn jakies 6 godzin miałam krzyżowe bóle jak zdecydowali o cc byłam w 7 niebie ulga podczas znieczulenia nie do opisania , z perspektywy czasu mam mieszane uczucia jednoczenie bardziej boje sie sn - niedotlenienie itp , zwlekanie z cc - przyklad blizniat które zmarły , w tym momencie cesarki na życzenie byłyby idelne , z drugiej strony te pwoikłania po cc dla nas matek mogą byc ciężkie