Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krnąbrna_Konkubina

planowana cc na zyczenie kto jeszcze

Polecane posty

Gość malgos 75
a tak poza tym kazda z was jest najlepsza matka pod sloncem i zrobi tak jak uwaza :)

Gość gość
Dajcie spokój z tym przygotowywaniem dziecka do życia, odr****ch , bolesności po cc. Miałam pierwszy poród sn a drugą cc, szczerze? Cierpienia sn nie można w żaden sposób porównać do odczuć po cc, to jest jak cierpienie i jego przeciwieństwo. Pierwsze dziecko trafiło do inkubatora bo było leciutko niedotlenione, drugie po cc odrazu 10 punktów Apgara, Zero stresu , spokojna buzinka która wydaje się myślała że jest jeszcze u mamy w brzuchu. Pierwsze dziecko, żółtaczka, duży spadek wagi, drugie dziecko bez żółtaczki i wszsytko prawidłowo. Wyszłam na 4 dzień po cc do domu z pięknie gojącą się blizną. Nie ma co robić wielkiego halo jak nie ma się pojęcia .

Gość malgos 75
moj maz byl przy porodzie i do tej pory wspomina bardzo pozytywnie ,zblizylo nas ....

Gość gość
Tylko, że ja po cesarce planuję kolejne dziecko, a moja siostra po sn mówi "NIGDY WIĘCEJ TAKIEJ RZEŹNI"!!! Dodam, że siostra młodsza, bardziej wysportowana, porozciągana i teoretycznie przygotowana do porodu w szkole rodzenia.

Gość gość
A mój mąż był przy cesarce.

Gość gość
Nie wiem jak można porównać ból dziąsła po ekstrakcji zęba do bólu po cc- niebo a ziemia. Przez tydzień ledwo chodziłam, jednak mi pielęgniarka na ściąganiu szwów powiedziała że grube ( pisze jak powiedziała) kobiety po cc radza sobie lepiej bo ich mieśnie nie są tak napięte jak u osoby szczupłej, wiec bólu po cc prawie nie czują. Ja jako szczupła kobieta z płaskim brzuchem już po tyg męczyłam się strasznie, szwy ciąneły koszmarnie.

Gość gość
Jak przez otwór pochwy ma przejść często 4 kg cielsko noworodka to można mówić o rzeźni , nie dziwię się więc jak ktoś wogóle porównuje cc do porodu sn to jest niepoczytalny. Cc to łatwizna, brak zmęczenia, drogi rodne nienaruszone i niebolesne, macica i pochwa w swojej pierwotnej pozycji czyli nie obniżone i nie wypadające, hemoroidy nawet jak były to nie wyszły na wierzch.

Gość malgos 75
hahahah moze jestem ale mina meza podczas przecinanai pepowiny bezcenna :)

Gość gość
Konkubins jestes c i o t a nawet nie potrafisz urodzic jak prawdziwa kobieta, widac p**de masz juz rozjechana od ******** dlatego tak cie to boli ze masz paskudna blizne na caly brzuch i p**de do niczego.

Tak jaraj sie tym tylko to ci zostalo a zdj miny męża zrobiłaś do albumu rodzinnego kobieto nie rznij nie wiadomo kogo jestes tępa suka i tyle w temacie

Gość malgos 75
:))) cos w tym jest ,

Urodzić jak prawdziwa kobieta hahaha dla ciebie bycie prswdziws kobieta to porozrywana c**a i jakieś pseudo polozne które traktuja cię jak zwierze?a to masz super extra pojęcia o kobiecości,wspolczuje mężowi hahah

Gość malgos 75
w jakim ty swiecie zyjesz kobieto , nie masz kasy na prywatna polozna to nie zazdrosc innym ze rodza naturalnie w normalych warunkach

Gość gość
Konkubina jak tam, facet ci niedlugo bedzie walil w blizne na brzuchu po dol do niczego :)

Gość malgos 75
jaka porozrywana c..pa ? wez sie lepiej nie odzywaj jak nie masz pojecia o temacie

Gość malgos 75
wez lepiej juz nic nie pisz bo nie masz wiedzy zadnej :) i pewnie nawet nie masz dziecka

Gość gość
Konkubina zalamana ze nie urodzila sn i szuka kto jeszcze po cc,kto mnie podniesie na duchu .

Gość gość
ale jestescie wulgarne. ja rodzilam sn i w sumie miło wspominam.wszystko trwało 3godzinki od 1 skurczu..dojazd do szpitala potem itd. mały zdrowy 10/10. 3tygodnie po porodzie już się bzykałam z mężem.po cc chyba trzeba dluzej czekac? z resztą dyskusja jest jałowa. Bo wiadomo,ze to tylko zalezy kto ma jakies doświadczenia z danym porodem,można źle znieść cc i sn. Ja akurat sn dobrze zniosłam.Godzinę po porodzie śmigałam jak rącza łania :)

Gość gość
Konkubina buhaha jestes zalosna :)

Gość gość
Kronąbrna konkubina, mąż cię dzisiaj nie złapał widzę, nie dźgnął i mścisz się? Przypominasz sobie czasy gdy byłaś zaręczoną konkubiną i jak było super? Hłe hłe hłe, jesteś beznadziejna :)

Gość gość
Ciekawi mnie dlaczego nie chcesz używać swojego starego nicku... Może to ja cię dzisiaj postraszę fejsem za te obelgi na mnie? Do ciebie nie dociera, że nie każdy tu jest ot takim użytkownikiem i można widzieć więcej przy wpisach, M.? Nie masz niestety zmiennego IP :) Jesteś strasznie beznadziejna, J. cię dzisiaj nie wziął w obroty i jesteś smutna? Tak wylewasz swoje frustracje? Idź przytul dziecię :)

Gość gość
Konkubina poszla robic palcowke w szpare brzuszna.

Gość gość
Konkubina się pobała, bo nie chce żebym ją sypnęła, a zaczepia mnie jak cholera.

konkubina jeszcze nie ma męża, przecież pisała że się chajta w czerwcu

Gość gość
Mi zrobili cesarkę po 10 godzinach porodu naturalnego. I jak któraś mówi, że po cesarce to tak strasznie boli, to gada głupoty. W porównaniu do bolesnych skurczy porodowych to pikuś. Przy drugim dziecku jeśli nie będzie wskazań to załatwię sobie sama cesarkę

Gość gość
Lekarze są za porodem naturalnym bo tak jest taniej i nie mają roboty, bo to położna odbiera poród, położne są za porodem naturalnym bo straciły by pracę. To są prawdziwe powody dlaczego cesarskie cięcie nie jest zalecane na życzenie. W tym wszystkim kobieta i jej dziecko jest na końcu. A w razie jak się urodzi dziecko w zamartwicy to już nie ich problem