Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety przeskakujace z utrzymujacych je rodzicow

Polecane posty

Gość gość

Na utrzymanie partnera... Porazka... Co sadzicie?

Gość gość
czemu porażka? nie wierzysz, że on jej nie zostawi? ja mam jedną zasadę: ufam-nie pracuję.

Gość gość
też mysle, że to porażka, nie lubie takich leniwych bab :D

Gość gość
nie jestem leniwa. sprzątam, gotuję, mąż ma zawsze obiad na stole, ciepłą kolację i ciepłą zadbaną cipkę. a co ma Twój? sfrustrowaną pracą zołzę, która się musi wyładowywać na forum:)

Gość gość
i zatkało kakało:) odwalcie się od Żon.

Gość gość
manipulujesz nim

Gość gość
Co zrobisz jak (nie daj Boze) zachoruje, straci prace, zostawi Cie, umrze?!

Gość gość
Znajde innego kasiornego:-)

Teraz to mnie rozwaliłyście :D tzn Ty od wróżbiarstwa :D a co Ty zrobisz jak przydarzy ci się to samo i jeszcze stracisz pracę :D to tak samo prawdopodobne :) albo wystarczy, że zachorujesz...wielu ludzi choruje i już jesteś w takiej samej sytuacji jak te, które nie pracują :) więc na prawdę nie rozumiem jaki sens ma takie wywyższanie się i idealizowanie pracy poza domem

Gość gość
"odwalcie się od Żon", dobre... a cóż to jest za stanowisko "żona", żeby je pisać z dużej litery? żeby nie było, sama jestem żoną. pracującą i to bynajmniej nie jako biurwa. i dobrze mi z tym.

No i dobrze, że Tobie pasuje praca :) mi też pasuje, ale nie uważam żeby to było nie wiem jakie zabezpieczenie na przyszłość bo to, że się straci pracę, albo zdrowie, albo pracę i zdrowie jest jednak o wiele częstsze niż przypadki porzucenia niepracującej żony przez męża

Gość gość
Takim jak autorka żal dupsko ściska .

Gość ojojojjez
oj dziewczynki,na obiadku nie pijedziecie 40 lat oj nie...hehe;) a jak na ryjku beda zmarszczki to i cipka nie pomoze, zaczne sie frustracja,że inne pogodzily dom dzieci meza z ambicjami i nie siedza w domu-bo nie maja do kad pojsc.... maz tez z czasem ma watpliwy szacunek....ma bowiem kolegow z zonami supermenkami, ktore nie rozdrabniaja sie ze jej jedyny sukces dzis to czysty dom.... A SKAD TO WIEM, BO URODZILAM 2 DZIECI,MAMY DUZY DOM ZAWSZE MIALAM CO ROBIC, najmlodsza poszla na studia, czuje sie jak g***o....dno, zazdroszcze kolezankom,ktore ida rano do pracy i maja co opowiadac mezowi...ja zyje tym co uslysze w tvn, mam 45 lat, za mloda na sen, za stara na sex....

Gość gość
no coz jak sie nie ma o czym rozmawiac z mezem to pozniej tak to wyglada:) jesli tematy ograniczaja sie tylko do opowieści o pracy to wspolczuje....z wielu podobnych watkow tutaj mozna wywnioskowac że tutejsze kobiety żyja po to żeby pracować a nie pracuja po to zeby zyc.....smutne

Gość gość
porazka takie baby zalezne od kasy faceta , a jak je zostawi to nie wiedza co robic

Gość Uszka w barszczu
No ja bym się wstydziła takiej niesamodzielności. No ale co kto lubi. Mój mąż ma ciekawą kobietę, z ambicjami. Chętną na seks, zadbaną, cieszącą się życiem, potrafiącą gadać o czymś więcej niż seriale i sprzątanie/dzieci. Obiad też jemy ciepły, kolację zależy. Tylko, że albo idziemy do restauracji albo robimy razem - trochę zmęczeni ale stoimy sobie w kuchni, śmiejemy się i sobie pomagamy rozmawiając. Uwielbiam to i mój mąż też. KingaStefankaFanka - ale jak pracujesz i nawet stracisz pracę to łatwiej coś znajdziesz niż ktoś bez żadnego doświadczenia :) Taka prawda.

Gość Uszka w barszczu
Ciekawa jestem co te kobiety żyjące w domu niby robią czego pracujące nie mogą? Mam pasję, mam czas na książki, mam czas na sport - kwestia organizacji. Nie gadamy tylko o pracy ale z tego co zauważyłam wśród znajomych to te pracujące są lepiej zorganizowane i więcej robią. A te siedzące w domu - marnieją. Smutna prawda, niby więcej czasu ale głównie do marnowania.

Gość gość
dziewczyny, wrazenia i 'inne tematy' s do 10 roku małzeństwa...potem siła rzeczy znamy swoje poglady, upodobania, a nawet jak cos przeczytam to o tym z mezem nie podyskutuje, bo on nie ma na to czasu z********a na nas 2 i dzieci, jego zdrowie podupada, kiedys jedna pensja starczała, teraz trzeba dorabiac żeby zachowac poziom. Tu wypowiadaja sie młode mezatki sadzace,że tak bedzie zwaze, przestrzegam was faceci bluszczy nie lubia, a ich rodzina bedzie po was jechac, wasze dzieci beda sypaly argumentami'a po co mi matura ty wyszlas za mąz i ci sie nie przydala' -w oczach społeczenstwa wyjdzie ze nie bylyscie dosc dobre zeby pracowac, albo za mlodu umialyscie tylko rozkraczyc nogi bo do pracy do biedronki z lenistwa nie szlyscie.Żadna prawiczka, lekarka, pielegniarka nie konczy szkól, żeby siedziec w domu-to jest elita i to wykorzystują. w domu zostaja tylko nieporadne, oszukujace sie, że moga jeszcze wszystko, ja juz nie moge, i o kazda zlotówk prosze meża, bo nie ukrywam,że sprzątac u kogos mi si nie chce. Kiedyś mi powiedział,że z perspektywy czasu widzi błąd ze zostałam w domu-zwiedłam jak kwiat, nie mam tego blasku, kontaktu z ludzmi....ah....

uwazam takie kobiety za niezaradne zyciowo-przyklad-moja kuzynka,do 30 z rodzicami a potem do meza.gdyby cos sie stalo,zeby zostala sama,to poprostu zdechnie.nikt mi nie wmowi,ze pracujac ale mieszkajac u rodzicow,jest sie dojrzalaym.wedlug mnie normalna kolej rzeczy-konczysz 18 lat i sie wyprowadzasz,wtedy dopiero czujesz na wlasnej skorze,co to znaczy podjac samodzielna decyzje i jej konsewencje,i oczywiscie co to znaczy tak naprawde zarobic na chleb. mieszkam w niemczcech,ale rozumiem polska mentalnosc i kult rodziny,mieszkanie z rodzicami ile sie da,oraz zdaje sobie sprawe,ze moj post zostanie zle odebrany:D

Gość informatyk_wlkp
Proste wyliczenie: Mąż: 4000zł na rękę Zona: 1800zł na rękę Wspólnie ogarniają dom, a dziecko wychowuj***abcia, która jeszcze obiad upichci. "Męczą" się tak do wieku przedszkolnego, szkolnego, kiedy to maluch jest pod opieką szkoły i wszystko jest poukładane. Za wypłatę żony 1800zł x 12 mc = 21600 można : wyremontować dom, kupić auto, pojechać 2x w roku na wakacje, cokolwiek. A tak? siedzi babsko przed tv i sie nudzi

Gość gość
kontakt z ludzmi w robocie to koszmar i nic dobrego z tego nie ma

Gość gość
to zawsze tak jest no przecie to wiadomo no :) www.youtube.com/watch?v=hTVVMwrJ-rk

widze,ze niektorzy maja jakas awersje do pracy.tak sie wlasnie konczy brak samodzielnosci,poprostu zaburzony zostal proces socjalizacji,taki czlowiek nie umie wspolgrac ze spoleczenstewem,tak...ale to ludzie z pracy sa przeciez wredni,tak najlepiej sobie wmawiac.

Gość pasożytkaaa
jakie k... 4000 ? Mój zarabia 15 tys. a wam żal d... ściska, ze ktoś się wyśpi i wypocznie jak wy zasuwacie? Co robię cały dzień??? NIC NIE ROBIE. Teraz właśnie pół leże z nowym laptopem na kolanach. Za dwie godziny coś przekąszę, potem wypije piwko. Może poczytam ksiażke lub obejze film. I co lepiej wam? Bo mnie cały czas dobrze. :)

Gość gość
istota pracy jest zawisc nienawisc rywalizacja podkldanie swini, mobbing i molestowanie seksualne ,poniżanie wyzywanie i wyzysk

Gość Matylda z Zielonego Wzgorza
pasozytka to czytaj czytaj te ksiazki moze z ortografii sie podszkolisz

Gość gość
praca to tragiczna koniecznosc

zawisc to jest nawet w rodzinie.jesli chodzi o prace,to jestescie tak traktowani,jak sobie pozwalacie.

Gość gość
osoba na kierowniczym stanowisku poniza i wyzyskuje podwladnych zwlaszcza kobiety -pisalo ze ok. 75 % kobiet w robocie doswiadcza molestowania seksaulnego a wyzysk i dyskryminacja to norma od zawsze

Gość pasożytkaaa
od ortografii to mi wydawnictwo zatrudnia magistra polonistę, hehe robi biedak korekty :)