Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od tego jest macierzyński czyli jak postrzega to facet

Polecane posty

ja tam od razu powiedziałam mojemu, że na macierzyńskim za sprzątanie i pranie jego gaci mi nie płacą, więc jak chce mieć w chałupie wszystko ogarnięte to wolną chwilę po pracy ma spędzać z dzieckiem ;) A że sprzątać nie lubi to z dzieckiem się bawi. Trzeba mieć cały czas rękę na pulsie i tłumaczyć jak krowie na rowie, bo jak się odpuści, to będzie jak u autorki. Faceci z założenia uważają, że dom i dziecko to domena kobiet i ich ten problem nie dotyczy.

Gość gość
Dokladnie, ja sobie wypraszam, ale czy chwila zabawy z dzieckiem, czy spacer po pracy (chyba ze maz pracuje do 22:00) to taka kurde ciezka praca? To po jaka chaliere taki czlowiek ojcem zostal? Zeby sie zdjeciem dziecka wsrod znajomych chwalic i dzieckiem na obiedzie u mamusi?

Gość gośćautorka
w sumie tak to właśnie wygląda :(

Gość tytma
Owszem spędza...jak chce coś zrobić zabiera małego i jedzie na wycieczkę czy do rodziny, wychodzi na spacery, bawi się z nim, ale wtedy zwykle ja musze coś zrobić, bo np, z małym nie dam rady.

Gość gość
to powiem jak to mój facet postrzega- on jest 8 h w pracy i dostaje wynagrodzenie, ja w tym czasie jestem w domu i zajmuję się dzieckiem-też 8h, sprzątam, gotuję itp.-dostaję za to wynagrodzenie też. Gdy mąż wraca z pracy, kończy się i moja "paca" i dzieckiem zajmujemy się na zmianę, tak by każdy z nas mógł odpocząć, a wieczorem siedzimy sami we dwoje-zresztą głównie siedzimy w trójkę. Ale ja zanim wzięłam ślub z moim ukochanym to mieszkałam z nim 2 lata, po ślubie mieszkałam z nim kolejne 3 i dopiero pojawiło się dziecko. Gdybym choć przez moment zauważyła jego lenistwo i brak szacunku do mnie to nie zdecydowałabym się na dziecko. Po prostu nie dawaj się tak traktować autorko. Ty w ramach spędzania czasu z dzieckiem,możesz posprzątać, ugotować ale dziecko jest wspólne i każdy się powinien nim zajmować. Nie rozumiem po co faceci chcą dziecko skoro nie chcą się nim zajmować.

mój mąż wyniósł z domu schemat, że kobieta ma wszystko na głowie- więc powiedzmy- z założenia jest już skrzywiony- no, a mój cel- to wciąż go naprostowywać :D Dobrze, że uwielbia gotować ;) to przynajmniej wyręcza mnie w tym. On gotuje, ja sprzątam- ale dziecko też jest jego i to jest też jego obowiązek.

Gość gość
Ostatnio jak wyszlam na drinka do przyjaciol, to mnie spytal znajomy, gdzie jest moj maz. Powiedzialam ze dobrowolnie siedzi z dzieckiem w domu. On na to, ze mam fajnego meza. Ja odpowiadam mu, ze wiem, ale moj maz tez ma swietna zone, bo on tez wychodzi na piwo z przyjaciolmi. Wiec prowadzimy handel zamienny ;) Rzadko mozemy wyjsc we dwojke, ale udaje nam sie raz, dwa razy w miesiacu.

Gość tytma
Co do wychodzenia- owszem mogłabym ale kończy się to tak, że mój mąż rzadko może przezd 19-20 wracam za godzinę i w domu jest jak po tornadzie, dziecko trzeba szykować do spania, zanim ja się wtedy kładę jest 23 a mały budzi się nadal choć ma 1.5 roku a nad ranem śpi z nami- jestem padnięta! Często razem jeżdzimy, ale napwddę brakuje mi spokojnych wyjśc...

Gość gość
Tytma, to wroc o polnocy. Wtedy maz nie bedzie mial innego wyjscia, jak tylko polozyc dziecko spac.

Gość gość
dns>>>>>> to tak jak u mnie :D przy pierwszym dziecku jak i w małżeństwie trzeba się DOTRZEĆ z tematem :D pierwszy miesiąc u nas takie kłotnie odchodziły, że ktoś przechodząc obok drzwi pomyślałby co za patole :D ale teraz po 4 miesiącach potrafimy się świetnie wymieniać obowiązkami zarówno w opiece nad dzieckiem, jak i przy pracach domowych :D

Gość tytma
On go uśpi zrobi co trzeba ale ja wtedy to bym cały dzień spędziła na ogarnięciu domu- bo on na wsyztsko mu pozwala... dosłaownie, nawet po parapetach chodzić.

Gość gość
Tytma, to nie sprzataj. Jezu, dziewczyny, cale zycie chciecie spedzic w ten sposob? Nie wyjde, nie usiade na 5 minut na tylku, spokojnie sie nie wykapie, w ogole nic nie zrobie, bo moj facet to kaleka, ktora sie dzieckiem nie zajmie, a jak sie zajmie to zrobi burdel. Robi burdel i ma wszystko gdzies, bo wie, ze przyjdziesz i sie tym zajmiesz. Moj maz tez tak robil, potrafil do mnie do pracy dzwonic, zeby zapytac, gdzie trzymam pieluchy, bo do tego stopnia nie mial o niczym pojecia. W koncu dostalam takiej k....., ze w domu talerze fruwaly, zapytalam, jakim cudem jest w stanie doope podetrzec bez mojego nadzoru i w koncu sie nauczyl. Teraz pierwszy wstaje rano, zeby dzieciom drugie sniadanie do szkoly zrobic :)

Gość gość
Wpis wyżej - BRAWO!!!

Gość gość
Aż mi się ciśnienie podnosi jak czytam niektóre wpisy. Dziewczyny, jest stare polskie przysłowie: "widziały gały co brały", ale skoro już wybrany, to nie dajcie się zeszmacić, bo później jeszcze dostaniecie tekścik, ze koleżanki w pracy zadbane, szczupłe itd..., a potem narzekanie, że seksu brak...