Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki jednego dziecka czy przestrzegacie rozkazu dozywotniego celibatu

Polecane posty

Gość gość
Jakie tabsy nowej generqacji?????O czym Ty piszesz??/jak księża moga to popierac skoro papież tego nie popiera. To Ty chodzisz do komunii i zażywasz tabsy????

Gość gość
Nie interesuje mnie co mowi kosciol a tym bardziej jakis zakonnik. To ja decyduje kiedy uprawiam seks i kiedy mam dzieci. Kosciolowi nic do tego

Gość gość
Tak chodzę i rozmawiałam o Tym z moim spowiednikiem. Poza tym Bóg dal człowiekowi wolną wolę, wiesz co to jest? Ludzie są omylni, Papież też, juz JP II o tym mówił. Czy w Piśmie Swietym jest zakaz antykoncepcji. Widzę, że niestety krytykujący katolików mają rację, ze niektórzy są ślepi i zacofani. Myslisz, ze Bóg chcialby skazywać dzieci na biedę u cierpienie? Antykoncepcja nikogo nie krzywdzi, to nie aborcja.

Gość gość
Aaaaaa to teraz juz wiemy ze ty żyjesz w jakiejś sekcie a nie w kosciele katolickim bo wszystko widzisz inaczej. W prawdziwym kosciele gdzie na czele stoi papież, biskupi i księża nie ma tabsów kochanieńka a to o czym ty piszesz to jakies bzdury nie zwiazane z kościołem i wiarą katolicką. Żaden ksiądz ci nie da rozgrzeszenia jak napiszesz ze bierzesz tabsy a jak juz to jest to pseudo ksiądz.

Gość gość
A kto w ogole podczas spowiedzi mowi ze bierze tabsy? albo inaczej kto jeszcze chodzi do spowiedzi? A tym bardziej opowiada o swoim zyciu intymnym? Po co? Moje zycie intymne i wara od niego

Gość gość
Jak to przeczytalam to az oplulam monitor ze smiechu :-D. Buhaha dozytowni celibat? Padlam

Gość gość
Ale to Twoje zdanie, masz do niego prawo. Czy biskupi zabijający setki lat temu katarów mieli racje?, a papież Aleksander VI? Może się mylę, nie wiem, ale myślę, że Bóg chce byśmy byli dla siebie nawzajem dobrzy i pomocni, nie krzywdzili innych. Powiedz mi czy Twoim zdaniem lepszy jest katolik krzywdzący ludzi w imię Boga, czy innowierca czy ateista dobry i pomagający?

Gość gość
No jak ktos jest katolikiem to się spowiada bo tak nakazuje wiara ale to juz inna sprawa.

Gość gość
No owszem można być katolikiem ale tak jak piszesz na papierze a w głębi duszy krzywdzić innych to nie jest miłe Bogu i nie nazywa sie katolicyzmem prawdziwym no ale tak już jest w zyciu. jednak mi chodzi o to ze zaden kapłan katolicki w pełnym tego słowa znaczeniu nie jest za antykoncepcją. Dla nich choćby nie wiem ile się dzieci rodziło i tak nie wolno brac tabsów. tyle.

Gość gość
Warto byłoby znać znaczenie słów, zanim się go użyje...Celibat to bezżenność!

Gość gość
No jasne rozmnazajcie sie jak glosi ten wasz kosciol tylko jak potem zabraknie wam na zycie to idzcie do ksiedza zeby sie dolozyl do utrzymania skoro trzeba sie rozmnazac. Ciekawe co wtedy zrobi kosciol pomoze? Czy oddac troche swoich "swiecidelek"? Jak myslicie?

Gość gość
I dlatego dla mnie to jest chore płodzic dzieci jak króliki a potem nie mieć na buty.

Gość gość
księża nie żyją w dożywotnim celibacie to nam nie mają prawa zakazywać, a kim zresztą oni są, zwykłymi śmiertelnikami, niejednokrotnie gorszymi odemnie aby mi zakazywać

Gość gość
księża nakazują rozmnażać się jak króliki, bo mają z tego pieniądze -chrzty, komunie, śluby, pogrzeby itp. i to te pieniądze są dla księży, idą do prywatnej ich kieszeni, gdzie mają za co później utrzymywać swoje kochanki i swoje dzieci.

Gość gość
Jeśli chodzi o tabletki to Kościołowi nie chodzi o sam fakt antykoncepcji. Dlatego właśnie Kościół dopuszcza stosowanie prezerwatyw- nie ma totalnego zakazu. I nie prawda, ze Kościół jest za tym, by dzieci rodzić na potęgę. Są heretycy, którzy tak głoszą (neoni itp) ale nie sam Kościół! Wręcz przeciwnie- mówią o tym, ze kobiety rodzace rok w rok to jawne zaniedbywanie zdrowia.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość księża nakazują rozmnażać się jak króliki, bo mają z tego pieniądze -chrzty, komunie, śluby, pogrzeby itp. i to te pieniądze są dla księży, idą do prywatnej ich kieszeni, gdzie mają za co później utrzymywać swoje kochanki i swoje dzieci. x najwięcej o danej religii zawsze wiedzą osoby niewierzące ;) Już? Ulżyło Ci?

Gość gość
najwięcej o danej religii zawsze wiedzą osoby niewierzące oczko.gif Już? Ulżyło Ci? co mi ulżyło, napisałam prawdę, masz ostatnio nawet były ekshumowane zwłoki księdza aby zrobić badania DNA, no i co, ksiądz i mia dziecko, prawdopodobnie jeszcze ma dwoje, tylko ich matka nie upomina się o majątek, na moim osiedlu mieszka babsko co ma z księdzem dziecko,

Gość gość
W mojej rodzinie to juz 3 pokolenie jedynakow-taki swiadomy wybor i nikt nigdy nie moze ingerowac w moj wybor...

Gość gość
Hmmmm mnie zawsze zastanawialo jak ktos kto nigdy nie mial zony, dzieci moze mowic na naukach przedmalzenskich jak to malzenstwo ma wygladac. Mowic kiedy mozna a kiedy nie miec dzieci? Dla mnie to malo wiarygodne.

Gość gość
gość Hmmmm mnie zawsze zastanawialo jak ktos kto nigdy nie mial zony, dzieci moze mowic na naukach przedmalzenskich jak to malzenstwo ma wygladac. Mowic kiedy mozna a kiedy nie miec dzieci? Dla mnie to malo wiarygodne. x a ja się zastanawiam co kardiolog może wiedzieć o zawale skoro go nigdy nie miał i jakim prawem gada o rzuceniu palenia skoro sam z pielęgniarkami w przerwie jara szlugi ;) Ksiądz o małżeństwie wie więcej niż statystyczny człowiek, bo jemu się ludzie zwierzają, mówiąc o naprawdę różnych rzeczach- to jest tak samo jak z psychologiem- sa terapie małżeńskie i co może taki psycholog wiedzieć o problemach w związku jeśli ma bajkowe życie, albo co może wiedzieć o naprawianiu małżeństwa skoro jest po rozwodzie?

Gość gość
No i co? Ten ksiądz też był czlowiekiem, a rzeczą ludzką jest grzeszyć. Moim zdaniem bardziej zgrzeszył zostawiając dziecko bez środków do życia niż współżyjąc z kobietą. Celibat wprowadził Papież by zapobiec uszczupleniu majątku kościelnego, to nie zakaz Biblijny. Wlaśnie z takich powodów uważam, że prawdziwy katolik może, a nawet powinien samodzielnie myśleć. Bóg dał nam wolną wolę, księża czy Papież mają wskazywać drogę wierzącym, ale oni też się mylą. Wiara nie zabrania myśleć, bo jeżeli przestajesz to robić to jesteś błądzącym ślepcem.

Gość gość
nie zyje po to aby tylko rodzić i zapieprzać, także durne baby jak chcecie to zapieprzajcie tylko nie narzekajcie, że wam ciężko, to nie dla mnie, do tego winien was jeszcze z rana i na wieczór chłop lać w łeb abyście nie próbowały czasami gęby otworzyć i powiedzieć nie.

Gość gość
gość najwięcej o danej religii zawsze wiedzą osoby niewierzące oczko.gif Już? Ulżyło Ci? co mi ulżyło, napisałam prawdę, masz ostatnio nawet były ekshumowane zwłoki księdza aby zrobić badania DNA, no i co, ksiądz i mia dziecko, prawdopodobnie jeszcze ma dwoje, tylko ich matka nie upomina się o majątek, na moim osiedlu mieszka babsko co ma z księdzem dziecko, x i co ma piernik do wiatraka? Co ma wspólnego nauka Kościoła z tym co ksiądz robi poza kościołem. Co ma Pismo Święte, 10 przykazań itd do tego, że jakiś ksiądz ma dziecko? Zacznijmy od tego, ze ksiądz jest człowiekiem- ma prawo popełniać błędy, nie jest ani aniołem, ani Bogiem, ani nawet zwykłym świętym! Katolika powinno interesować to, co dzieje się w kościele podczas mszy a nie to co ksiądz robi wieczorami (no chyba, że popełnia przestępstwo np.). Lekarzowi tez zaglądasz w talerz czy się zdrowo odżywia i w kieszenie czy nie daj Boże ma papierosy? Gratuluję!

Gość gość
w kościele podczas mszy dzieje sie to co sami księża postanowią, to jest tak samo jak z naszym prawem, jest tak co posłowie ustanowią, a, ze niejednokrotnie sprzeczne to nie ważne, posłowie powiedzieli tak i tak ma być, to samo, księża powiedzą tak i tak ma być, tylko, ze to są postanowienia księży, a nie wola Boga.

Gość gość
Ty naprawdę jesteś nawiedzona :D Nieźle musi Ci się nudzić skoro takie durnoty wymyślasz :D Tylko po co? :D Biedaczka...

Gość gość
do kogo ten ostatni wpis?

Gość gość
Kościół wcale nie głosi ze seks należy uprawiać jedynie w celu prokreacji,nie wiem skąd wywnioskowales te bzdury

Gość gość
do tego gościa co herezje prawi o religii katolickiej nie mając w ogóle pojęcia na ten temat (gość 19:21)

Gość Motyllex
Ja mam 1 dziecko i poniekad sprawe antykoncep z glowy bo staramy sie o drugie i nie mozemy od lat zrobic cZyli jestem rozgrzeszona moge sie kochac kiedy chce;) a tak serio guzik mnie obchodzi co ksiadz ma do powiedzenia w tej sprawie moj maz moje lozko moja sprawa;)

Gość gość
Halo. To nie portal katolicki, ani religijny. Swoją drogą pomysł kretyński, nie wiedziałam że jest tylu kretynów na świecie. Dać ludziom antykoncepcję - jakiś ćwok w sukience powie, że to grzech. Wynaleźć znieczulenie do porodu - jakaś ciemna baba będzie wciskać kit, że "prawdziwa kobieta" rodzi naturalnie i tylko wtedy rodzi z godnością. Jak ja nienawidzę takich osób które w imię zabobonów odrzucają zdobycze cywilizacji. A nie jestem ateistką.