Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki jednego dziecka czy przestrzegacie rozkazu dozywotniego celibatu

Polecane posty

Gość gość
Kurcze jaki dożywotny celibat :D. Mamy z mężem jedno dziecko i brzydko mówiąc kopulujemy jak króliki bo to lubimy . Mineło pięć lat, zabezpieczamy się i żadnej wpadki nie było.

Gość gość
jesli malzonkowie maja jedno dziecko i wiecej nie chca lub nie powinni miec -to jest rozkaz dozywotniego celibatu za kare- bo seks to ma tylko prokreacji sluzyc

Gość gość
Robienie czegokolwiek w życiu codziennym odnosząc się do religii a nie rozsądku i rozumu to grzech . Grzechem jest blokowanie umysłu i własnej intuicji na rzecz czegoś sztucznie regulowanego. Istnieje coś takiego jak sumienie, świadomość i ponadświadomość i to zostało dane w prezencie każdej osobie by pożytkowała te dobra a chodziła jak otumanione Zombie przez kościół . Nauk można wysłuchać, wyciągnąć coś z tego dla siebie ale nigdy na ślepo .

Gość gość
miało być "a nie chodziła otumaniona..."

Gość gość
a to wszystko ch*j znaczy, bo i tak bachora kochają bardziej od meża, zawsze kogoś znajda do ********* a jak nie, to będe z synkiem flirtowały

Gość gość
kara za jednodzietnośc jest dozywotni celibat

Gość gość
a totalna bezdzietność nagrodą za mądrośc nie pchania się w cholerne związki- instytucje, w których chodzi o dzieci, a nie o wzajemną miłość

Gość gość
seks wolno uprawiac tylko dla prokreacji-kazda przyjemnosc jest zla

Gość gość
racja

Gość gość
seks wolno robic tylko dla prokreacji

Gość gość
w zyciu nie mozna miec zadnej przyjemnosci

Gość gość
Ja się śmieję na maksa z katolicyzmu, tych "naturalnych i po bożemu metod planowania rodziny" i z katolików, którzy nie raz mnie tu jechali, że ateizm to pustactwo, zło i pseudo nowoczesność, a sami się nie stosują do zasad swojego kościoła - czyli - bzykają się przed ślubem, używają antykoncepcji, etc. no matki polki - katolki nie mam racji? stosujecie się? to morda w kubeł i wara od innych wyznań i ateistów :D nara

Gość gość
seks jest zly , wolno go uprawiac tylko dla prokreacji a jak jest tylko jedno dziecko i nie chce sie wiecej -to kara jest dozywotni celibat

Gość gość
Ja się śmieję na maksa z katolicyzmu, tych "naturalnych i po bożemu metod planowania rodziny" i z katolików, którzy nie raz mnie tu jechali, że ateizm to pustactwo, zło i pseudo nowoczesność, a sami się nie stosują do zasad swojego kościoła - czyli - bzykają się przed ślubem, używają antykoncepcji, etc. no matki polki - katolki nie mam racji? stosujecie się? to morda w kubeł i wara od innych wyznań i ateistów nara x a powiedz mi jedno,masz chcrzest?ślub kościelny?pochowałaś matke lub kogos z rodziny na cmentazru katolckim?wypisałaś się oficjalnie z kościoła?jezeli nie masz nic wspolnego z katolickim wyznaniem masz w pełni prawo do takiej opinii jeżeli nie to jesteś hipokrytką

Gość gość
chrzest i komunię mam, bo nie miałam na to wplywu do bierzmowania już mnie nie mogli zaciągnąć, a po studiach wystąpiłam z kościoła przez akt apostazji, było trochę zachodu z tym ale dałam radę i nie roxumiem co ma pogrzeb bliskiej osoby do rzeczy, oczywiście, że rodziców pochowam w obrządku katolickim, bo ONI są katolikami i taka jest ich wola, co ma moje odejście od kościoła do tej sprawy?

Gość gość
jak sie ma tylko jedno dziecko to musi byc dzywotni celibat

Gość gość
nie wolno praktykowac seksu dla przyjemnosci

Gość gość
bo za to jest kara

Gość gość
to oczywiste

Gość gość
seks to musi byc tylko dla prokreacji

Gość gość
tylko prokreacja sie liczy

Gość gość
i zero przyjemnosci

Gość gość
seks to ma byc ugór

Gość hhhahahahahhaaaha
czyli wg tego zakonnika mozna wspolzyc kilka razy w z yciu w celu prokreacji

Gość gość
tak, seks tylko dla prokreacji a jesli malzonkowie po doczekaniu sie jednego dziecka nie chca( co jest wielka zbrodnią) lub nie moga miec wiecej dzieci to musza zyc w dozywotnim celibacie

Gość gość
musza zyc w celibacie- haha to sa zarty jakies? a kto mi karze? kto niby ma cos do powiedzenia w tej kwestii? ksieza pedofile? lecz sie

Gość gość
ale tak bylo w tym wywiadzie jasno powiedzian e-jak malzonkowie maja jedno dziecko a na drugie sie nie zanosi -to musi byc dozywotni celibat , nawet metody naturalne sa tu zakazane

Gość gość
seks wolno uprawiac tylko dla prokreacji

Gość gość
a kto tak powiedzial? co to znaczy "wolno"? musialabym byc cofnieta w rozwoju zeby sluchac takich bzdur 🖐️ bzykam sie kiedy chce i kiedy mam na to ochote, a o tym ile bede miec dzieci bede decydowac ja z mezem a nie jekies zjeby co pieniadze im z nieba leca i nic nie wiedza o prawdziwym zyciu

Gość gość
ale taka jest ideologia seks wolno praktykowac tylko dla prokreacji