Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki jednego dziecka czy przestrzegacie rozkazu dozywotniego celibatu

Polecane posty

Gość gość
Przeciez wszyscy wiemy, ze Kosciol ze zdrowym rozsadkiem nie ma nic wspolnego, wiec po co tu jeszcze ta dyskusja wisi?

Gość gość
nawet w nedzy

Gość gość
jest terror propagandy wielodzietnosci do granic mozliwosci

Gość gość
straszna ciemnota jest

Gość gość
wiekszosc kobiet ma niewolnicza mentalnosc wiec tego slucha

Gość gość
albo jednodzietnosc i dozywotni celibat albo rodzenie jak kombinat

Gość gość
nie ma innego wyboru

Gość gość
sredniowiecze wiecznie zywe

Gość gość
ale baby s a glupie

Gość gość
racja

Gość gość
Religie w większości były propagowane przez mężczyzn, dlatego kobiety były tłamszone przez setki lat. Miały rodzić dzieci i siedzieć cicho. Dlaczego np. w Biblii mężczyźni mieli po kilka żon, a kobieta nie miała kilku mężów? Mało tego, były kamienowane za najdrobniejsze podejrzenie zdrady. Dlaczego w islamie to kobieta musi się zakrywać, wstydzić swego ciała, a mężczyźnie wszystko wolno? Kobiety, dalej zamierzacie słuchać księży, zakonników i wszelkiej maści głosicieli bogów-takich czy innych- którzy zaglądają Wam do łóżka? Czasy się zmieniają, na szczęście, ale widzę, że mentalność niektórych ciężko zmienić.

Gość gość
racja -ogromna wiekszosc kobiet to debilki o niewolniczej mentalnosci ,sa posluszne tzw autorytetom na wlasna szkode i przez to zyja w biedzie wielodzietnosci i chorobach bezrobociu patologii przemocy

Gość gość
z tz wautorytety nie sypia kasa - jak wielorodka umiera przy nastym porodzie to nie ma chetnych wsrod nakazywaczy rozmnazania do pomocy

Gość gość
tylko kaza rodzic jak kroliki

Gość zarabiam 10 tys
Ja uprawiałem seks 7 razy w 2013r., bo tylko w tym czasie żona miała owulację- niestety strzelałem ślepakami :(. Zobaczymy jak będzie w 2014.

Gość gość
seks wolno uprawiac tylko dla prokreacji

Gość gość
Ja przestrzegam. Urodziłam dokładnie 9miesięcy temu i w ciągu tego czasu ani razu nie spałam ze swoim Franiem :-)

Gość gość
bo seks wolno uprawiac tylko dla prokreacji jesli jest tylko jedno dziecko , to celibat musi byc na zawsze a jesli drugie jest planowane za iles tam lat -to do tego czasu celibat-np planuje sie dziecko za 5 lat -to celibat do tego czasu 5 lat

Gość gość
ale jest rozkaz terror presja i propganda zeby kobiety rodzily co rok lub nawet jesli mieszkaja w 10 metrowej kawalerce

Gość gość
tak jest od zawsze

Gość gość
co za swiat ze nie wolno planowac liczby dzieci czasu ich przyjscia na swiat bo tzw autorytety zakazuja

Gość gość
No jasne to lepiej sie bzykac jak króliki płodzic dzieci a potem nie mieć co do garnka włożyć.

Gość gość
ale taki jest rozkaz od zawsze bo tzw autorytety glosza ze do wychowania dzieci nie potrzeba kasy tylko powietrza i trzeba je rodzic jak kombinat

Gość gość
dozywotni celibat to kara za jednodzietnosc

Gość gość
Kościół katolicki nie zabrania seksu dla przyjemności, poczytajcie Biblię, a Ty z tymi autorytetami już skończ, co chwila temat zakładasz. Ja jestem katoliczką, ale nikt mi dzieci rodzić co roku nie karze. A co do antykoncepcji to porozmawiajcie z normalnymi duchownymi, a nie rodem z Torunia.

Gość gość
Ale normalni duchowni nie sa zwolennikami antykoncepcji farmakologicznej tylko kalendarzyka a weź się kochaj po d taki? Dla mnie to chore.

Gość gość
Jakis nawidzony ten ksiadz czy tez zakonnik :/ Jedno dziecko rodzisz,potem reszta zycia w celibacie???!!! Kto takie p*****ly gada???!!! A czy oni do ku***y nędzy zywią te dzieci??? Czy którykolwiek ksiądz daje z własnej kieszeni kasę dla rodzin wielodzietnych???!!! Czy opłacają dzieciom wakacje,czy kupują im ciuchy,buty???!!! Zwykłe pierdo****e!!!!

Gość gość
To w takim razie nie rozmawiałaś z normalnym, rozsądnym księdzem, a szkoda.

Gość gość
To Ty rozmawiałąś nie z księdzem katolickim a pseudo księdzem bo zaden ksiądz katolicki ci nie pozwoli brać tabsy. Nie wiem jakiej jesteś wiary ale nie katolickiej na pewno.

Gość gość
To się mylisz. Jestem katoliczką, skończyłam UKSW. Nawet nie wiesz ilu księży popiera antykoncepcję, tylko, ze wprost tego nie powiedzą. Nawet Twoja reakcja świadczy, że mam rację. Porozmawiaj czy to prywatnie czy podczas spowiedzi z księdzem czy lepiej zapobiegać czy skazać dziecko na biedę. Oczywiście nie chodzi o spiralę czy tabletki po, ale nowej generacji tabsy czy metody mechaniczne jak najbardziej. Chyba, że Ty z okolic wielodzietni.org jestes to rzeczywiście nie zrozumiesz, oni nawet npr uważają za grzech.