Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja wywieszę

1 marca Narodowy Dzień Żołnierzy Wyklętych wywieszamy flagi.

Polecane posty

Gość ja wywieszę

Kto jest prawdziwym Polakiem, niech wywiesi jutro naszą flagę narodową :) Wróćmy do korzeni, do tradycji. Podziękujmy tym niewymagającym gestem naszym bohaterom, zamordowanym przez sowieckich okupantów i zdrajców Naszej Ojczyzny za cenę, jaką musieli zapłacić Generał Nil, Rotmistrz Pilecki, Inka, Łupaszka i inni. Dziś patriotyzm niewiele kosztuje. Wtedy płaciło się życiem. Szapo ba!!!! Bardzo proszę, miej ODWAGĘ !!!!!!!!!!!!

Gość ja wywieszę
Podnoszę.

Gość gość
mieszkam na odludziu, mojej flagi nit nie zobaczy, czy to się też będzie liczyło?

Gość ja wywieszę
Ależ oczywiście!!!! :) W końcu to właściwie nasz obowiązek jako polaków, niezależnie od tego, czy ktoś to zobaczy czy nie! Jeśli zobaczy, i weźmie przykład- to zaliczasz dobry uczynek z bonusem :)

Gość ja wywieszę
Dla zainteresowanych tematem polecam filmy dostepne na youtube: * Ja jedna zgine- Inka 1946 * Smierc Rotmistrza Pileckiego (mocny!) O tym, jak nowa władza po 1945 roku rozprawila sie z prawdziwymi patriotami, ktorzy nie godzili sie najpierw na okupacje niemiecka, a potem sowiecką. Dzis Ci oprawcy dostaja sowite wynagrodzenia, emerytury, jest zakaz rozliczania ich z tej dzialalnosci- nakaz PATRZENIA W PRZESZLOSC. Ich nofiary natomiast leza w nieznanych, zbiorowych mogilach. To dla nich. Udowodnijmy, ze nie zapomnielismy o nich.

Gość ja wywieszę
* nakaz patrzenia w przyszlosc, zakaz patrzenia w przeszlość.

Gość gość
flagi dla morderców wyklętych? Którzy wsie otaczali i palili, bo tam nie mieszkali "prawdziwi Polacy"? Chyba kpisz!

Gość ja wywieszę
Jakie wsie palili? ktore i dlaczego? Prosze o konkrety. To stek bzdur powielany przez ludzi, nie majacych ambicji by konfrontowac to co uslysza od bylych UBekow, PZPRowcow, ktorzy do dzis nie zostali rozliczeni za swoje zbrodnie z rzeczywista prawda historyczna.

Gość gość
Gosciu z 16.41 nie dzień Armii Ludowej i Gwardii Ludowej tylko Żołnierzy Wykletych

Gość ja wywieszę
Można tę flagę już teraz- powoli się ściemnia, nie trzeba będzie się fatygować rano, tylko spokojnie pospać, a obowiązek obywatelski zostanie spełniony. Ci którzy dziś zobaczą flagi wguglują datę, i może dacie komuś dobry przykład, skłaniając do naśladowania i być może zagłębienia się w temat.

Gość gość
s/p/i/e/r/d/a/l/a/j z tymi prawicowymi bzdurami, palancie

Gość ja wywieszę
Zal mi takich jak Ty, powyzej. Musisz byc bardzo miałki. Tacy ludzie jak Ty do niczego w zyciu nie dojda, nie beda cieszyc sie szacunkiem, beda zawsze nieszczesliwi, bo zdani sa na towarzystwo podobnych sobie, czyli miernot i prostaków. "Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka. Bo im szersza strona mego ducha żyje życiem zbiorowym narodu, tym jest mi ono droższe, tym większą ma ono dla mnie cenę i tym silniejszą czuję potrzebę dbania o jego całość i rozwój. Z drugiej strony, im wyższy jest stopień mego rozwoju moralnego, tym więcej nakazuje mi w tym względzie sama miłość własna. To slowa wielkiego Polaka, ktorego zapewne nie znasz, ale diagnoza jest sluszna. Przedstawiasz niski typ czlowieka. Nie masz szansy na wybicie sie w jakiwjkolwiek dyscyplinie. Wspolczuję Ci :(

Gość gość
WYWIESZAMY!

Gość gość
Mądre słowa, powiem rodzicom o fladze, bo nie wiem gdzie jest.

Gość ja wywieszę
Podbijam ! :)

Gość u mnie flaga już wisi
Mam nadzieje, ze u Was rowniez:) Do postu wyzej nawet sie nie odniose. nie potrafie upasc tak nisko.

Gość gość
Pamiętam Brygadę Świętokrzyską. Na ich groby nawet nie naszczam! Zbytek łaski i za duży honor by był dla nich.

Gość gość
Inka im Pilecki byli z AK nie z NSZ! AK ganiało NZSowców bo to byli zdrajcy!

Gość gość
ciekawe czy te bandyci z oddziału ******* inkę?

Gość gość
myśle , że nie bo brzydka. woleli walić

Gość gość
Wyklęci ******* się między sobą.

Gość gość
Jestem patriotką. Kocham nasz kraj, szanuję wa, rodaków. Z okazji tego dnia mogę co najwyżej pluć na groby tych którzy po wojnie dążyli do nowej wojny i zabijali innych Polaków. Może nam się nie podobać obecny ustrój. Wiecie jak ludzie tracą dorobek życia, jak patrzą na śmierć dzieci bo ich nie stać na leczenie? Czy byłoby chlubą dla mnie gdybym z tego powodu zastrzeliła policjantów na komendzie albo ograbiła parę osób, bo ja muszę mieć prowadząc jakąś walkę? Nie, prawda? Byłabym terrorystką która zagraża zwykłym ludziom, byłabym bandytą. I oni byli bandytami. A wy... Wy po prostu nauczcie się nie słuchać propagandy, żadnej, ani z tamtych, ani z tych czasów, tylko pomyślcie OBIEKTYWNIE i osądźcie zgodnie ze zwykłym rozsądkiem. No bo pomyślcie... Lato 1946, ludzie odbudowują kraj, mogą szykować dzieci na kolejny rok szkoły, niektóre dotąd się nie uczyły bo nie miały gdzie, pracujemy, jesteśmy bezpieczni. A lasem przemykają się świry z bronią i chowają w mieszkaniach gdzie dokoła normalnie żyją zwykli ludzie, i dążą... do wojny a niekiedy napadają na przypadkowe osoby, innych Polaków, żeby ograbić.