Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WAKACJE 2014 gdzie jedziecie?

Polecane posty

Gość gość
w zasadzie temat nie o tym, ale wakacje raz w roku to wypadałoby zrealizować nawet jak się dom buduje, co to za życie kiedy odmawia się wakacji na rzecz domu, co innego nie jechać x razy w roku ze względu na budowę a co innego pozbawić rodzinę wakacji jedynych w roku.. ale to nie mój biznes, każdy ma inne priorytety, tak samo jak ja wolę jechać nad Morze Śródziemne, a nie nad Bałtyk, byłam kilka razy nad polskim morzem, dzieci były raz i zdecydowanie wystarczy :)

Gość gość
MY NIE JEDZIEMY NIGDZIE

Gość gość
A ja Bałtyk uwielbiam i dlatego jedziemy na tydzień do Białogóry, dwa tygodnie spędzimy na Warmii, bo tam mamy dom. Acha, porównanie mam, bo bylismy w Chorwacji, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Bułgarii, Grecji i na Florydzie (ale to akurat w styczniu i było tak sobie - słaba pogoda, choć dość ciepło) i i tak najbardziej na świecie kocham plaże nad Bałtykiem. Tylko nie te najbardziej oblegane typu Jastrzębia Góra, Hel Władek, Miedzyzdroje, tylko puste, mało uczęszczane Białogóra, Lubiatowo, Stilo, Smołdziński Las - uwielbiam i czekam z utęsknieniem. Chciałabym jeszce pojechać na Bornholm i gdzieś do Szwecji (Skania na przykład), ale to jak dziecie podrośnie. Za 2 lata gdzieś (teraz ma 20 miechów).

Gość gość
naprawde myslicie ze pojedziecie na wakacje??? przeciez nieuchronnie wojna sie zbliza a wy planujecie sobie urlopy....

Gość gość
a co mam nie planowac i czekac na wojne ?>???

Gość gość
no przeciez wiadomo ze to sie czasami no bez problemu uklada jak sie wie jak :) www.youtube.com/watch?v=hvS7LBZNLNY

Gość gość
Tydzień Tatry Słowackie lub Niskie, jeszcze nie zdecydowałam i na tydzień jedziemy ponurkować do Chorwacji :) Nie wiem, po co jeździcie do Zakopanego, gdzie jest brudno, tłoczno i drogo, skoro niedaleko jest Słowacja.

Gość gość
zgadzam sie Zakopane to porażka, drogo i brudno. a już te busy, jeżdżą kiedy chcą, jak chcą, kantują. ostatnio nie mogłam sie wydostać z Morskiego Oka, był wieczór a bu nie pojedzie bo nie ma full ludzi, masakra, czekaliśmy ponad godzinę, byłam taka wściekła że hej. jak zapełnił sie po brzegi kierowca łaskawie odjechał. Juz dwa autobusy do Krakowa w tym czasie mi odjechały.

Gość gość
Razem z mężem i córeczka wybieramy sie w czerwcu na Majorke do Puerto Alcudia, coreczka bedzie miala 22 m. :)

Gość gość
Ras al Khaima , Hilton resort And spa , lipiec 10 dni , All inclusive

Gość gośćop
W czerwcu Turcja- Side

Gość gość
ja juz bylam w wyspach zielonego przyladka. We wrzesniu albo pazdzierniku jedziemy jeszcze na Teneryfe

Gość gość
Zazdroszczę. Skąd wy macie tyle kasy?

Gość gość
a ja niestety pojade do doopy :-(

Gość gość
ja też się tam wybieram, hahaha

Gość gość
Ja również uważam, że Bałtyk nie jest zły i całkiem go lubię. Poza tym to dobra opcja na zarówno krótki jak i długi wyjazd i nie trzeba go specjalnie planować. Pakujesz manatki i wsiadasz w samochód, a nocleg zawsze się jakiś znajdzie, nawet w sezonie. Największą głupotą jest dla mnie latanie bóg wie gdzie żeby położyć się plackiem na plaży popijając drink z palemką. Dzisiaj trafiłam na taki artykuł http://www.eioba.pl/a/4ipx/ojej-to-polska-lezy-nad-morzem i uważam, że trafia w sedno problemu. Pod nosem mamy fajne morze a szukamy nie wiadomo czego.

Gość Sindrell
Dwa tygodnie we Włoszech :)

Gość gość
na porodowke :D

Gość gość
ja w lipcu jadę z dzieciakami do dziadków na Mazury. Tak się szczęśliwie składa, że moi rodzice mieszkają w Rucianem-Nidzie, mamy więc jeziorko 100 metrów od domu, dzieci uwielbiają tam spędzać wakacje. A w sierpniu robimy już przyjemność tylko dla siebie - lecimy z mężem do Turcji, kupiliśmy dwutygodniową wycieczkę all inclusive w alfa starze. Mamy zamiar kompletnie się wyluzować i zapomnieć o obowiązkach i różnych takich codziennych sprawach :-)

Gość gość
Na Teneryfie fajne sa plaze,ale nic ciekawego do zwiedzania. W tym roku moooooze pojedziemy na Slowacje bo dziadkowie chca wnuka poznac wreszcie

Gość jkjkjkjk
Toskania, nie jezdze nad polskie morze..bylam raz... bo tam albo same rodziny z dziecmi albo niewyzyte nastolatki:)))

Gość gość
bardzo bym chciała pojechać na Cypr. byłam tam kilka lat temu i mile wspominam tamte wakacje. wtedy byłam w Limassol. teraz znalazłam fajny wyjazd w północne rejony Cypru do Kyrenii lub Famagusty. zastanawiam się nad wyborem hotelu. spodobał mi się Deniz Kizi Hotel z katalogu Alfa Staru. znacie taki hotel, był ktoś może w nim?

Gość gość
ja rodze w sierpniu, wiec lecimy w ostani tydzien kwietnia do hiszpani.

Gość gość
Ja tam wole poleciec sobie gdziesz do Hiszpanii czy na Majorke, niz jechac nad Baltyk. Po pierwsze na lotnisko mam blisko, nie cala godzine, lot samolotem 2,5h cenowo wychodze tanio bo zawsze szukam tanich lotow i okazji. np w tym roku za samolot w dwie strony zapalcilam 220zl Pogoda zawsze jest ladna a morze cieple. A nad Baltykiem to czasem slonce czasem deszcz, morze zimne, ceny wysokie, za wysokie jak na Polskie warunki.

Gość gość_gośka
Ja w tym roku jadę do SPA do hotelu nad morze (ja, mąż, dwójka dzieci, 1 rok i 5 lat), potem do hotelu na Mazury, a za pół roku jak co roku zimą do Miami na Florydzie (USA) żeby odwiedzić rodzinę, która tęskni. Zimą dojdą nam też ferie dziecka, więc pewnie wybierzemy się w góry. Nad polskie morze warto jechać, bo powietrze jest fajne, orzeźwiające, a polskie plaże po prostu piękne, dlatego tam jeżdżę, hotel kosztuje ok. 2500/1 tydzień, do tego jedzenie ok. 700 zł+hotel na Mazurach ok. 1500 zł/1 tydzień+500 zł jedzenie. Jak będzie mnie stać na zagraniczne wakacje, to chętnie pojadę, ale kierunek Sri Lanka, Australia, Francja, tam gdzie można coś zobaczyć, a nie jedynie hotel i plażę. Ciężko pracuję cały rok, więc na wakacje oszczędzam ile mogę, gdybym miała mało pieniędzy, to chętnie spędziłabym 2 tygodnie nad jeziorem u jednej gospodyni, u której kiedyś wynajmowaliśmy pokój, a do jeziora mieliśmy 3 metry(120 zł/noc, kuchnia do dyzpozycji+jedzenie), uważam, że wakacje motywują do życia i warto przeznaczyć jakiekolwiek fundusze i na nie pojechać. A gdybym miała większe dzieci, to spakowałabym plecak i pojechała koleją transsyberyjską w nieznane.

Gość gość
Hoteli szukam na booking.com albo na onthebeach

Gość gość
Bardzo ciekawy i niedrogi apartament znaleźliśmy na www.cp-online.pl. Na innym portalu w tej cenie widzieliśmy jedynie pokoje dwuosobowe. A leciemy na Kretę :) może nam ktoś polecić najlepsze plaże do pobytu z małym dzieckiem?

Gość karolinka1234
My wybieramy się do Wrocławia z córeczkami. Rok temu byliśmy nad morzem a teraz chcemy zwiedzić jakieś miasto. Może do Kłodzka podjedziemy na chwilę pozwiedzać. Obecnie szukam hotelu i wpadł mi w oko ten http://www.accorhotels.com/pl/hotel-6606-ibis-budget-wroclaw-stadion/index.shtml Niestety nie wiem na kiedy dokładnie zrobić rezerwację bo męża urlop jest pod znakiem zapytania ale myślę że po niedzieli będzie już coś wiadomo;)

Gość gość
Malediwy, z 3 letnim dzieckiem