Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia1987

STARAMY SIĘ OD MARCA 2014

Polecane posty

Gość marysia1987

Ktoś jeszcze? :) U nas starania się rozpoczęły. Zapraszam do dyskusji, razem będzie raźniej. :))

Gość marysia1987
Haaalooo...żadnych świeżutkich starających się? Fajnie byłoby, gdyby te "totalnie nowe" miały swoje małe miejsce do dyskusji :)

Gość Helga nowa
Ciezko bedzie ci sie przebic, bo zazwyczaj kazdy dolacza do tych kilkunastostronicowych watkow. Niemniej jednak witaj, ja nie jestem podczepiona pod zaden watek, tylko czasami czytam. Staramy sie od listopada 2013

Gość ojtam ojtam
ja jestem starająca się - mamy pierwszy cykl starań - chętnie bym z kimś popisała w podobnej sytuacji bo na innych tematach już się wszyscy znają i cięzko się wbić.. autorko napisz coś o sobie - ja za chwile mam 30stkę, mam synka 3,5 roku - od tego miesiąca staramy się o drugie dziecko - synek poczety w 4tym cyklu ale bez starań - na zasadzie bez zabezpieczenia bedzie to bedzie nie to nie - teraz decyzja bardziej świadoma bo w zasadzie to chcieliśmy już wcześniej ale problemy zdrowotne uniemożliwiały działanie - więc jesteśmy wyczekani, chcielibyśmy żeby się szybko udało - bo synek rośnie i nie chcemy już zwiększać różnicy wieku - no i na dokładkę marzy nam się dziewczynka.. aktualnie jesteśmy już po staraniach w tym cyklu i powiem szczerze że nie sądziłam że to bedzie takie trudne - jakoś ciężko się wyluzować, nie myśleć itd

Hej dziewczyny :) widze nowy temat :) wiec latwo bedzie sie wdrazyc :).My rowniez staramy sie o dziecko mniej wiecej od 3 tygodni wiec nie tak dlugo :) mam nadzieje ze bedzie wszystko oki i nie bedziemy musieli jakos strasznie dlugo czekac :) pozdrawiam serdecznie :)

Zapraszamy do nas chętnie przyjmiemy nowe forumowiczki w kupie siła dziewczyny :) f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5714297&start=1980

Gość ashe23
Również chętnie się przyłączę :) Na początku lutego odstawiłam tabletki i z mężem staramy się o naszą pierwszą kruszynkę

Gość Karinnnnnakk
To ja też się przyłączam, tylko że ja planuje zacząć od kwietnia, niestety wcześniej nie mogę. Mam już córkę 7 lat, marzy mi się synek, już nie mogę się doczekać kiedy zostanę mamą. Mam 28 lat.

Gość ojtam ojtam
widze że coraz więcej nas tu :) dziewczyny powiedzcie jak sobie radzicie w czasie od owu do terminu @ ?? bo dla mnie to 14 mega ciągnących się dni - wręcz męczarnia i doszukiwania się objawów i myśli bardziej na tak na nie na tak na nie itd.. niby jedną ciaże już przeszłam a czuje się jak małolata.. nie raz tu odpisywałam dziewczynom żeby odpuściły, że za wcześnie a teraz sama wariuje.. tak bardzo bym chciała żeby się udało, choć jednocześnie czuję lęk jak to będzie...

hej widze ze jest nas coraz wiecej :-) ja aktualnie jetem w 16 dniu cyklu hehe tuz po owulacji nie wiem dlaczego ale mam takie delikatenkie plamienia zaraz po siusiu jestem na luteinie bo lekarz mi dal na wywolanie miesiaczki :-) teraz to bedzie masakra z tym czekaniem co prawda dopiero niedawno zaczelismy sie starac no ale jednak:-) postanowilam sie dolaczyc bo jakos tak mysle ze bedzie razniej :-)

Gość ojtam ojtam
no ja mam 15dc - owu miała być 13 lub 14sty dc więc też jestem zaraz po - ostatnie starania były 12 dc bo na dziewczynkę wcześniej - więc jeszcze sporo dni czekania .. i powiem wam że fajnie byłoby mieć taką właśnie "grupę wsparcia" - póki co gadałam mężowi ale facet to facet - ma swoje na głowie - nie będę mu ciągle mówić o owu itd - on czeka na konkret - test - a teraz jest zajęty swoimi sprawami - a ja się staram tez czymś zająć ale najchętniej to bym przespała te 2 tygodnie ..

nio my sie staramy bardzo intensywnie :-) i przed i po zobaczymyyy moj maz tak samo hihi dlatego chcialam sie podzielic swoimi odczuciami z innymi starajacymi sie :-) takze wielka niepewnosc teraz ehhhh

Gość gość
ale z was debilki, "staramy się " czyli pieprzymy się jak zawsze tylko bez pigułek , ku****a juz mdli od tych tematów waszych usilnych staran. Ciekawe jak wasi męzowie , jak stoicie przed nimi z kalendarzykiem i teksty" kochanie dzis nic z tego , oszczedzamy sperme , ale jutro zaczynasza od rana produkowac dzieciaka a ja leze caly dzien z nogami na scianie zeby sie plemniki ulokowaly gdzie trzeba. mam dwie córeczki i nie pieprzyłam głupot na necie , ze mam plan zajsc w ciaze a wy robicie jakies stowarzyszenia wagi nadzwyczajnej :P

Gość gość
mam pomysl dziewczyny , róbmy to grupowo , razem razniej !!!

Gość wiosnaaaaaaaa
Melduje się u was. Ja mam zamiar też rozpocząć starania od tego miesiąca:D Na razie okres mi się spóźnia 4dni, u mnie to normalne. Jak będzie po okresie to zaczynamy z mężem działać ;)

Gość wiosnaaaaaaaa
a co was to obchodzi co my tu piszemy, nie podoba się to wypad rzygać żółcia gdzieś indziej

Gość ojtam ojtam
olewajcie te głupie wpisy - nie rozumiem - jak ktoś jest nie w temacie to po co pisze - chyba żeby upuścić troche jadu z siebie.. dziewczyny ciesze się że już się nas troche nazbierało :)

Gość Aneczka8828
To i ja się dołączę :) Mam już za sobą jeden nieudany cykl, mam nadzieję że tym razem się uda ;) Mam 26 lat i 6 letniego synka, więc marzy mi się córeczka

Gość wiosnaaaaaaaa
Mój mąż jeszcze mi nie wierzy, że będziemy się starać bo nie raz już tak mówiłam, a potem rezygnowałam ze strachu:P ale już najwyższa pora mam 28 lat :) A wy w jakim wieku jesteście?

Gość ojtam ojtam
oo aneczka a działacie coś żeby była bardziej córeczka? ja otwarcie mówię że synek też będzie super ale w głębi duszy chciałabym córeczkę i chcę choć zwiększyć szanse na dziewczynkę..

Gość wiosnaaaaaaaa
ja też bym chciała dziewczynkę, trzeba wtedy działać przed samą owulacją tak???

Gość ojtam ojtam
ja mam prawie 30stę - tzn kończę w tym roku - i synka ma prawie 3,5 latka

Gość wiosnaaaaaaaa
ojtam ojtam to jesteś w idealnym momencie na drugie dziecko :D

Gość Aneczka8828
Pierwszy cykl staraliśmy się prawie codziennie, teraz zamierzam mierzyć temperaturę, postaramy się trafić na dziewczynkę ;) po pierwszej owulacji byłam pewna że zaszłam w ciążę, nawet beta mi nie przemówiła do rozumu, bo wydawało mi się, że zrobiłam ją za wcześnie. Tym razem mam zamiar trochę wyluzować, ale łatwo się mówi hehe ;) Widziałam też chiński kalendarz płci (można wpisać w google), z pierwszym mi się zgadza, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Gość ojtam ojtam
czy to prawda czy ściema chce mieć sumienie czyste że spróbowałam -w końcu nie planuję 5ki dzieci - http://planowanieplci.blox.pl/tagi_b/12174/corka.html - ja staram się wg tego - narazie wdrożyliśmy ja castagnus, wapń, magnez, komplet vit z kwasem foliowym, vit C - płyn do higieny intymnej z ph 3,5, seks przed owu dzien dwa, mąż też bierze magnez, wapń i fertimen - posunęlismy się nawet to seksu w 12dc bez orgazmu oczywiście mojego - wiem ze połowa osób zwłaszcz tu na kafe nawala się z tego, nie wierzy itd ale co mi szkodziło - i nie robiłam to z jakąś fanatyczną dokładnością - a co będzie to się zobaczy..

Gość wiosnaaaaaaaa
Aneczka ja też już od roku mimo, że się nie staram to podejrzewam że jestem w ciąży co miesiąc :P

Gość ojtam ojtam
dodam jeszcze że wokoło wszyscy mają chłopców - moje koleżanki, bratowa nawet po dwóch.. ja też się ucieszę jakby był, z dwoma chłopakami chyba jest łatwiej ale oni siedzą z tatą, bawią się w mechaników, bobów, ciągle jeźdzę autami po podlodze itd i 3 mężczyzn w domu to jakoś nie równo :)

Gość Aneczka8828
ojtam ojtam, ja w takie rzeczy wierzę :) choć nie mam zamiaru z wszystkiego korzystać, to zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi, a może akurat pomoże ;)

Gość wiosnaaaaaaaa
czyli chcemy mieć wszystkie dziewczynki :DChociaż mi aż tak bardzo też nie zależy, na ale jak bym miała wybór to chciałabym dziewczynkę.