Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

interpretacja wyniku usg stawu kolanowego.

Polecane posty

Gość gość

Witam, Byłam dzisiaj na badaniu usg stawu kolanowego i prosiłabym o interpretację ponieważ zanim dostane się do lekarza to trochę czasu minie,a chciałabym wiedzieć co mnie może czekać. Może ktoś tutaj mi pomoże. M czworogłowy - prawidłowa warstwowa budowa. Zachyłek nadrzepkowy - bez cech wysięku - miernie wyrażony obrzęk błony maziowej; rzepka -nieregularna - w górnym biegunie entezopatia; rzepka z cechami lateralizacji; zachyłek podrzepkowy - nieregularna echogenicznośc - poziomy płynowe w kaletce podrzepkowej. Przedział przyśrodkowy - więzadło oboczne piszczelowe - prawidłowe - łękotka przyśrodkowa - znacznie ścieńczała nieregularna echogeniczność ; wyraźna entezopatia ; Przedział boczny - łękotka boczna - znacznie ścieńczała nieruchoma ; entezpfitoza ; więzadło oboczne strzałkowe - prawidłowe. Chrząstka na kłykciu przyśrodkowym kości udowej - znacznie ścieńczała , niejednorodna. Dół podkolanowy - nie stwierdzam patologicznych zbiorników płynu ; układ żylny - poszerzony żylakowato. Zapada się przy ucisku głowicy USG ; tętnica drożna M17.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować