Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

posiadanie dziecka a welon?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Ślub planowaliśmy na 2016 rok, jednak zdarzyła nam się niespodzianka i będziemy mieli dziecko. Dlatego też chcielibyśmy ślub wziąć na początku 2015. Stąd też moje pytanie, co sądzicie o mamach idących do ołtarza w welonie? JA zawsze marzyłam o welonie takim do łopatek mniej więcej,może trochę dłuższy,ale wiadomo jaka jest symbolika. Moja mama z kolei, żebym się nie przejmowała, bo lepiej to będzie wyglądać niż z wielkim brzuchem idące. Ale jak uważacie, czy ,,wypada"? I co sądzicie o ślubach, po których coraz częściej chwilę później odbywa się chrzest dziecka?

Gość gość
ślub jest dla ciebie, zrób tak jak marzyłaś.kieruj się tym,żeby wyglądać pięknie, a nie symboliką. Idąc tym tropem żadna panna młoda któa sypiała z facetem przed ślubem nie powinna mieć białej sukienki

Gość gość
'Według dawniejszych wierzeń, welon ślubny miał chronić pannę młodą przed zakusami demonów, które zmysłowymi spojrzeniami miały kusić ją do złego. Oprócz tego miał gwarantować, że pan młody nie zobaczy oblubienicy przed ślubem. Według starożytnej tradycji panna młoda musi mieć twarz przysłoniętą welonem i wolno jej go podnieść dopiero do pocałunku, który pieczętuje zawarcie małżeństwa.' Moim zdaniem welon to tradycja i ubierając go musisz coś o nim wiedzieć. Możesz iść jak inne ubrane na biało z welonem do ziemi, olewając fakt że miało je pół miasta. Skarbie to Twój wybór zrobisz jak uważasz, ja jednak nie chciałabym na własnym ślubie czuć się jak idiotka. Mam koleżankę która świętowała swój ślub z dzieckiem (w dzisiejszych czasach to norma) i zamiast śmiechu wartego w tej sytuacji welonu miała fioletowe kwiaty we włosach. Na pewno lepiej wyglądała niż mamusia z welonem i synuś obok z obrączkami. To Twój wybór, to jak będziesz wyglądać zależy od Ciebie.

Gość gość
To wianek jest symbolem dziewictwa, biel- czystości (chociaż tu można stawiać na czystość intencji, na upartego), welon nic do dziewictwa bądź nie nie ma.

Gość gość
Może gdybyś najpierw pomyślała o zabezpieczeniu to teraz nie musiałabyś zakładać takiego tematu. Śmiać mi się chce jak czytam o tych mamuśkach co to do ślubu idą z wózkiem i robią 2w1 ślub + chrzciny. Jakież to ekonomiczne ! Tylko pamiętajcie, że nawet szampony 2w1 nie są zbyt dobre

Gość gość
nikt nie powiedział,że się nie zabezpieczałam. Skoro i tak planowaliśmy ślub, to go weźmiemy,a nie bierzemy go ,,z musu" więc przeczytaj może dokładnie to co napisałam.

Gość gość
chyba jednak się nie zabezpieczałaś, skoro tak nagle przyspieszyłaś termin ślubu

Gość gość
nikt na to nie patrzy. A część osób nawet nie wie że welon symbolizuje czystość, patrzą na niego jako dodatek na pannie młodej, część jej ubioru, więc śmiało zakładaj jeśli taką masz koncepcję siebie na weselu

Gość gość
jak ktoś tam napisał to wianek z mirty jest symbolem dziewictwa!!!oprócz welonu panny młode tez coś takiego zakładają (część),wiem .bo pracuję przy weselach,a to ,że często dziec***ary młodej są na weselu jest coraz powszechniejsze,bez welonu idą zazwyczaj już takie dobrze po 40-tce lub z widocznym brzuchem

Gość gość
ja szłam do ślubu i z brzuchem i z welonem, a to temu, że na rok przed ślubem dowiedziałam się, że choruję i diagnoza była taka, że albo decydujemy się mieć dziecko teraz albo możliwe, że nigdy nie będzie nam to dane. Udało, się zajść w ciążę, ślubu nie chcieliśmy przekładać i maiałam serdecznie gdzieś co kto sobie pomyśli, czy mój welon będzie obgadany, tym bardziej, że mało kto wiedział o chorobie, więc mogli mnie obgadać.

Gość gość
materacem nie byłaś, więc nie wiesz. jeśli się kochamy to dla mnie dziecko nie jest przeszkodą,a przy moich problemach hormonalnych tylko i wyłącznie mogę się cieszyć, że jest dane mi mieć dziecko i mam nadzieję,że obędzie się bez zbędnych komplikacji. Nie wiem czy wiesz,ale nie ma antykoncepcji niezawodnej. ale nie o moim zabezpieczaniu lub nie tu mowa.

Gość gość
Też mam problemy hormonalne ale się tym nie przejmuję i zabezpieczam bo nie mam zamiaru iść do ślubu z brzuchem. Także problemy hormonalne to nie żaden powód. Ja mam 26 lat i jakoś się nie ekscytuję moimi hormonami

Gość gość
nie wiesz jakie problemy ma autorka wiec się nie wypowiadaj. Niektóre wahania hormonalne odbierają szansę bycia rodzicem, to że Tobie akurat to nie grozi nie znaczy, że inne kobiety takowych problemów nie mają!

Gość gość
Autorko, idź do ślubu w welonie tak jak chcesz :) teraz ludzie nie zwracają szczególnej uwagi na welon, no chyba że starsze pokolenia :P

Gość gość
Moje problemy hormonalne też mają powiązanie z tym, że mogę mieć trudności w zajściu w ciąże co nie oznacza, że mam panikować i przestać zabezpieczać przed ślubem i iść z brzuchem do ślubu. Jak ktoś ma mieć dzieci to je będzie miał. I nie ma co panikować

mając dziecko albo będąc w ciąży w życiu bym nie założyła welonu bo to jest wiocha na maksa i śmieszą mnie te panny młode dzieciate z welonami

Gość gość
welon może być byle nie długi