Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedzielne spacery z dziećmi po galeriach

Polecane posty

Gość gość
a ja nienawidzę chodzić po szarych chodnikach bez celu. I tak nimi przechodzę z dzieckiem każdego dnia

Gość gość
JA zgadzam sie z autorka tematu .Zamiast spedzac czas na świeżym powietrzu ludzie biegają po galeriach jak opętani . Dla mnie to dziwne .

Gość gość
Nie krytykujcie jak dziecko marudzi bo matka chce przymierzyć ciucha w sklepie. Może to jest właśnie ta jedna jedyna chwila w ciągu dnia kiedy ona ma coś dla siebie bo cały pozostały czas poświeca dzieciom. To jest czasem potrzebne dla zachowania zdrowia psychicznego

A czym się równi dla was sobota od niedzieli, że w sobote ok a w niedziele to już zbrodnia? dla mnie niczym, Sobota jest dniem weekendowy i tak samo niedziela jest dniem weekendowym - różnicy brak . Takiego stopniowania nie pojmuje, ze w sobotę można iść na zakupy i na długi spacer z dzieckiem, w niedziele już nie wolno ani na zakupy iść ani na spacer tez nie , o niedziela to co? w kościele trzeba siedzieć od 7 rano do 18 ??

Nawiązałam do tego wpisu cyt: ""(podkreślam nie w niedzielę, no chyba że pracuje od poniedziałku do soboty i nie ma kiedy)"" Jak dla mnie sobota i niedziela to jedna cholera .

Gość gość
matki chodz do galeri bo nie chce im sie siedziec w domu z dzieckiem a ze wazniejsza jest ich samopoczucie to ida i łaża i łaża

Gość gość
spozywczaki sa otwarte do 21,a jezeli pracujecie od poniedzialku do soboty to chociaz w niedziele powinniscie poswiecic czas dziecku a nie chodzic po sklepach zeby kupic kolejna bezsensowna szmate

Gość gość
Dla mnie niedziela to dzień odpoczynku i czas dla rodziny .Nie chodzę wtedy do sklepów . Zreszta uważam ze nd powinna być dniem wolnym tak jak w innych krajach . PS nie jestem osoba wierząca i nie chodzę do Kościoła.

Gość gość
no wiadomo tak się przyjęło niedziela taki rodzinny dzień ,w niedziele kiedyś sklepy były pozamykane w sobotę nie ,dużo ludzi pracuje w soboty w niedziele mają wolne ,dużo ludzi chodzi też w niedziele do kościoła ,niedziela jest takim leniwym "wolnym " dniem,dniem odpoczynku przed nowym tygodniem ,a czy odpoczynek to latanie po galerii nie wiem może dla jednych tak ,tylko co to za przyjemność w tłoku w hałasie i smrodzie ,lepiej isć do lasu ,na plażę nad jezioro do parku ale po co skoro cały tydzień się pracuje i trzeba niedziele wykorzystać na zakupy .Kurczę ja unikam niedzielnych zakupów a nawet sam przejazd autem koło galerii to istny cyrk , pracuje ale zawsze znajdę chwilę w tygodniu , wiem co chce kupić i nie łażę aby łazić ,oglądać a w ostateczności i tak nie kupić . U nas do Rosjanie przyjeżdżają na zakupy i z nimi wyjeżdżają a Polacy łażą bo łażą ,siedzą w tych śmierdzących ,gorących knajpach w CH.Taka ich rozrywka życiowa -Galeria Handlowa .

To wychodzi na to ,ze nawet na długi meczący wielogodzinny marsz nie można wyjść z dzieckiem jeśli niedziela ma być dniem odpoczynku :D Ja tam nie mam nic przeciwko z dzieckiem wejść cos sobie ,czy jemu kupić co potrzeba a następnie wymęczyć się solidnie (lub przed zakupem jakiejś rzeczy) :)

Gość gość
Toksyczna a ty nie widzisz różnicy miedzy spacerem z dzieckiem na świeżym powietrzu a chodzeniem kilka godzin po galerii ?

Gość gość
toksyczna, już nie wymyślaj....piszesz jak potluczona...

Gość gość
nie rozumiem jak mozna ciagac malutkie dziecko po galeri,rozni ludzie tam sa,zarazki,a wielka pani łazi z tym niemowlakiem szukajac niewiadomo czego

Gość gość
ci co łażą z małymi niemowlakami, to z reguły tacy, co niby po urodzeniu dziecka się nic nie zmienia, jasne ;)

A nie żal wam dzieci jak one w niedziele w świątyni Bożej się kiszą tyle czasu , w tych kadzidłach mdławych, nie mogąc sobie nawet kości rozprostować tylko godzinę, czy ponad godzinę czasu musza siedzieć na tyłku jak trusia , bez odzywania się ? i to takie male dzieci które z wielka chęcią wolałyby sobie po podwórku pobiegać , porozmawiać z mamą tata, a nie być przygwożdżonym w jednym miejscu w jednej ławce. Przecież je tez po jakimś czasie już cholera bierze nie wiedząc co z sobą zrobić z nudów, zwłaszcza maluchy ,lecz już mobilne To chyba są nawet stokroć większe tortury dla małych dzieci niż przejście się po ubranko w C.H i wyjście, będąc na nogach i nikt je nie ucisza aby nic się nie odzywało :)

Gość gość
nachodza sie caly dzien z tymi dziecmi a pozniej siedza w mc donald i faszeruja dzieci frytkami,ale mi mile spedzenie niedzieli

Gość gość
k***a ja ty faktycznie nie odróżniasz miłego spaceru z rodziną nawet kilkugodzinnego przebywania po za domem ale na świeżym powietrzu ,a łażeniem po galerii to nie ma o czym mówić. \ Po spacerze to chociaż miło jest odpoczywać ,bo wie się czym się zmęczyło ,chociaż nie wiem kogo spacery męczą bo mnie nie i to nawet bardzo długie .

Gość gość
moja półroczna córa uwielbia zakupy - cała przeszczęsliwa, do wszystkich się uśmiecha, zaciekawiona. a sobota/niedziela, to jedyny dzień, kiedy na te zakupy mogę jechać.

gośc z oczywiście ze widzę różnicę i to sporą. Ale ja tez podałam przykład ,ze z dzieckiem można wiele godzin być na spacerze i także zajść po zakupy do C. H niekoniecznie wielogodzinne , po szybkich zakupach nadal z dzieckiem na podwórku być, a nie wracać od razu do domu Przeważnie tak robimy , mąz w sobotę tez tak zrobił, a jakby nie dal rady w sobotę to i wczoraj byśmy się wybrali na łowy i na dlugi spacer ,

Gość gość
Toksyczna ty jesteś prostaczka ,msza chyba nawet godziny nie trwa i w kościele się siedzi ,a nie łupy przepocona się zdobywa jak galerii . To nawet ja wiem największy bezbożnik w rodzinie .

Gość hehehehehhehe
Tak czytam ten temat i tylko czekałam az Toksyczna zacznie atakować i obrażać osoby wierzące. Kobieto ty się lecz bo jesteś chora z nienawisci do osób które chodzą do Kościoła.

Gość gość
twoja polroczna corcia nawet nie wie co to zakupy,prowadzaj ja na te zakupy a za kilka lat nie bedzie wiedziala jak plac zabaw wyglada

Gość gość
gość moja półroczna córa uwielbia zakupy - cała przeszczęsliwa, do wszystkich się uśmiecha, zaciekawiona. a sobota/niedziela, to jedyny dzień, kiedy na te zakupy mogę jechać. Po ci w to dziecko ,kiedy tylko weekend masz wolny.

Gość hehehehehhehe
ALe toksyczna cetnie odpowiem na twoje pytanie :) Moja 3 letnia córka chętnie chodzi w niedziele do Kościoła na msze dla dzieci . Podczas mszy dzieci dużo śpiewają i jest naprawde miło.:) Msza trwa całe 50 minut.

Nie meczą cię spacery kilkugodzinne? a bo dla ciebie to są tylko spacery, to za mało :). Ja po turne wielokilomentrowym na nogach , czy rowerach jestem wymęczona do upadłego , dzieciaki również wyciśnięte z maratonu , ale taki stan wymęczenia razem uwielbiamy. Wczoraj akurat maraton zaliczyliśmy ,na wieczór z jęzorami na wierzchu do domu się zwaliło :)

Gość gość
toksyczna co sie tlumaczysz my juz wszyscy wiemy ze cale weekendy spedzasz w galeri

A ja z tego co wiem, dzieci małe ( małe ,lecz już mobilne) z wielka chęcią NIE maja zamiaru siedzieć w jednym miejscu w ławce , tylko latają jak szalone po całym kościele krzycząc, bo są spragnione ruchu i ciężko im wysiedzieć bez ruchu w ciszy godzinę czasu w ławce :) Nie lepiej przez ten czas je na spacer zabrać, a nie męczyć w zamknieciu? ? :D

Gość gość
bo lepiej dziecko zabrac do centrum niz zeby do kosciola na godzine,fajne rozumowanie

Gość hehehehehhehe
ToksycznaKobita a skąd ty mozesz jak zachowują sie male dzieci w Kościele skoro tam nie chodzisz?

Gość gość
to chyba temat o matkach ciagajacych bez sensu dzieci do galeri a nie do kosciola