Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana28latka

14 lat roznicy wieku czy to ma sens

Polecane posty

jakiś czas temu poznałam fajnego faceta, świetnie nam się gada, mamy dużo wspólnych tematów, dobrze się czujemy w swoim towarzystwie....tylko no właśnie, jest ode mnie starszy o 14 lat...mi ta różnica w sumie nie przeszkadza tylko obawiam się jak zareaguje na ten związek mój rodzina i otoczenie, bo niestety tu gdzie mieszkam nadal panuje stereotypowe myślenie na takie związki...czy któraś z was ma dużo starszego od siebie partnera?czy to ma sens?

Gość gość
To gdzie ty mieszkasz? Ja w małej wsi i u nas sa pary z większą różnica wieku i nikogo to nie interesuje.

Masz 28 lat i pytasz o opinię? Co znaczy ma sens? To ja też zapytam: A dlaczego nie?

Gość gość
to duża różnica, co będzie za 30 lat? przemyśl to :)

Gość gość
po co Ci taki stary facet? za kilka lat on juz nie bedzie mogl, a faceci umieraja wczesniej i niedlugo bedzie miec emeryta nie partnera

Gość gość
Za 10 lat odczujesz różnicę...

Gość gość
silvergold Masz 28 lat i pytasz o opinię? Co znaczy ma sens? To ja też zapytam: A dlaczego nie? Musze Silvergold przyznac racje. W wieku 28 lat nie zadaje sie takich pytan. Moj jest ode mnie 13 lat starszy i uklada nam sie dobrze.

Gość Heniuś
Znowu to pie.... o różnicy wieku. Facet jest dla Ciebie czy dla Twojej rodziny i otoczenia? Jeśli mi się ktoś/coś podoba to mam głęboko opinię innych bo mam prawo do własnej. A najbardziej idiotyczne są odpowiedzi w stylu "za 10 lat będziecie mieli 30 i 44, a za 20 to już w ogóle tragedia bo 40 i 54" - żebyście się tak k... internetowe pasztety do matmy przykładały kiedyś w szkole, haha :) Albo "on nie będzie mógł" - tylko dziwne, że jest jakoś odwrotnie, wystarczy przejrzeć listę klientów pierwszej lepszej agencji :) Postuluję o mniej żałosne argumenty w temacie nr 2435343453453 (i następnych które tu trafiają regularnie jak w zegarku) gdzie rozpatrujemy, czy związek gdzie jest różnica 13 lat, 8 miesięcy, 3 dni ma sens versus 13 lat, 7 miesięcy i 20 dni nie ma już sensu :) A najlepiej iść do wróżki, to powie, jaka jest szczęśliwa kombinacja cyfr, haha :)

Gość gość
Odpowiedź powyżej, genialna ;-) Kocham cie człowieku, mało osób ma tyle zdrowego rozsądku. A pytanie "czy to ma sens" to typowa polska specjalność, czyli "powiedzcie mi co mam robić, żebym sama nie musiała być odpowiedzialna za własne postępowanie".

Gość gość
I najważniejsze czy mamusia, pani Jadzia z 4 piętra i Pan Czesiek z warzywniaka zaaprobuja. Bo jak nie, to nie ma sensu!

Gość gość
WLASNIE

Gość gość
Ja jestem z facetem 14 lat starszym mam z nim dziecko i jest po rozwodzie jestem szczęśliwa i tez pochodzę z miasta gdzie sa takie stereotypy

Gość gość
Mam z nim ślub rownież i moja rodzina mama go ie zaakceptowała tata zaakceptował i tyle ja olalam opinie ludzi

Gość gość
Jesli sie kochacie to p*****l opinie innych. Jak zobacza ze jestescie szczesliwi i wam sie uklada to znajda inny temat do plotek.

Gość gość
myslicie ze jak kobieta ma 22 lata to jest gotowa na zwiazek z podobna roznica wieku ?

Gość gość
jak masz 22 to nie wiem, zalezy duzo od tego faceta, moj byly juz okazal sie draniem pierwszej kategorii

Gość gość
wlasnie na niego nie da sie zlego slowa powiedziec, nie jestesmy jeszcze razem ale spotykamy sie od dluzszego czasu, dobrze sie razem czujemy, dobrze sie dogadujemy, jest odpiwiedzialny, zaradny, wrazliwy a jednoczesnie silny i ma swoje zdanie. jedyne co mnie blokuje to wlasnie to jak zareaguja inni.

Gość gość
To znaczy , ze go nie kochasz , tylko patrzysz na ten związek przez pryzmat "co powiedzą inni" i " czy mnie się to oplaca".

Gość gość
no przeciez to tak zawsze jest no my to wiemy ale jest na to i rozwiazanie :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
Ważne ,że się kochacie .że jesteś z nim szczęśliwa to jest najważniejsze .Myślę,że różnica wieku to nie problem .

dziękuję wszystkim za wypowiedzi, zadałam to pytanie bo chciałam wiedzieć jak postrzegają ten fakt różnicy wiekowej osoby spoza mojego otoczenia, no niestety tu gdzie mieszkam osoby których dzieli "wiele lat" wciąż są postrzegane jako "dziwolągi", najlepiej by każdy człowiek miał partnera czy partnerkę w swoim wieku, a to przecież nierealne:P, a ja niestety tak mam że przyciągam starszych mężczyzn...nie wiem czemu:),dlatego też chciałam znać opinie osób których dzieli podobna różnica wiekowa...