Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mojemu mezowi strasznie wala stopy pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Buty nosi tylko skorzane, skarpety 100% bawelna, uzywa sprayow, skarpety zmienia po 3 razy dziennie nogi myje tez kilka razy ale wytrzymac nie idzie. Wali sam kwas taki. Robil badania byl u lekarza dostal puder do stop ale to nic nie dalo. Grzybicy nie ma. Kurde moze wy macie jakies sposoby bo sie udusze normalnie.

Gość gość
Up

Gość gość
zmień męża :p

Gość gość
Czy twoj maz zdrowo sie odzywia?

Gość gość
gość Buty nosi tylko skorzane, skarpety 100% bawelna, uzywa sprayow, skarpety zmienia po 3 razy dziennie nogi myje tez kilka razy ale wytrzymac nie idzie. ' nie wierzę w to,gdyby tak bardzo starał sie,juz dawno miałby to za sobą byc moze buty są do wyrzucenia

Gość gość
kup mu nowe buty i moczyc nogi w soli antygrzybiczej i dezodorant antypotliwy z apteki

Gość gość
zayebałam mu kwas królewski i jest ok

Gość Prawda nie ukryta
Ale nie napisałaś, czy on te skarpety pierze? Bo fakt, że zmienia, nie znaczy że zmienia na świeże :p

Gość gość
gdzieś kiedyś czytałam o podobnym przypadku, to jakaś choroba, ale nie pamiętam nazwy

Stawiam, ze to dieta, albo jakies grzybice. Duzo miesa nie brzmi mi na dobra diete przeciwpotowa, moze warto byloby zmienic diete, co maz na taki pomysl? Slyszalam tez, ze butow nie powinno sie nosic tych samych codziennie, moze pomogloby noszenie dwoch - trzech par na zmiane, zeby mialy czas sie przewietrzyc.

Gość gość
Kup w aptece "Etiaxil" do stop. To jedyny stodek jaki znam ktory naprawde dziala Zrob KOMPLETNA KURACJEDOKLADNIE TAK JAK ZALECA PRODUCENT Sa dwa rodzaje Etiaxil'u : czerony (mocniejszy) i zielony (slabszy, do wrazliwej skory) Mnie po czerwonym skora miedzy palcami popekala, szypalo jak cholera i nie dalam rady kuracji dokonczyc, zrobilam 2 dni przerwy i przeszlam na zielony. Po 3 tygodniach kuracji nogi przestaly mi sie pocic (i smierdziec..; a smrod byl naprawde okropny :O ), stosowalam pozniej jeszcze dalej przez 3 tygodnie co 2-3 dni i problem zniknal :) .... od 4 lat mam spokoj :)

Gość gość
Uzywal roznych sprayow z apteki. Nogi myje, moczyl w jakims plynie co w aptece mu polecili, smarowal kremem. Ale to efekt prawie zaden. Buty wietrze mu ciagle. Wymienia co 2 miesiace bo przesmiardaja. Byl u dermatologa ten wykluczyl grzybice. Zasugerowal ze moze maz ma cukrzyce. Maz badal 3 razy cukier i ma w normie. Wiem ze on sie meczy z tym ale ja tez. Moze macie pomysl jakis od czego to moze byc? Moze jakies inne badanie musi zrobic? Moze do jakoegos innego lekarza isc?

Gość gość
Etiaxil plyn a nie dezodorant

Ja nie polecam tych specyfikow z apteki, probowalam kilka lat temu, faktycznie pocenie ustaje, ale aplikacja jest nieprzyjemna, skora swedzi, po kilku uzyciach miala nieprzyjemny zapach. Cos, co calkowicie blokuje pocenie niestety nie moze byc zdrowe.

Gość gość
cytryna jej plasterki wkladaj do butow na noc, a stopy niech moczy w wodzie z sola.

Gość gość
cytryna jej plasterki wkladaj do butow na noc, a stopy niech moczy w wodzie z sola.

zapytać w aptece o preparat z kwasem borowym lub maść propolisowa. to samo miał mój tata, te preparaty bardzo szybko pomagały

Gość gość
niech moczy stopy w naparze z szałwi:)

Gość gość
grzyba ma I tutaj najlepszym sposobem jest moczyc stopy w roztworze wody z octem.

Gość gość
Zapytam o ten preparat z kwasem borowym i ta masc. O ten etiaxil w plynie tez sie dowiem. Bo kiedys mialam etiaxil pod pache to byl dobry ale popalil mi skore pod pacha. Maz skarpety ma zawsze czyste na zmiane. Brudne prane sa codziennie bo wytrzymac nie mozna taki fetor. Kiedys tak nie mial owszem stopy mu smierdzialy ale nie az tak i po pracy czy wysilku a teraz smierdza non stop nawet zaraz po myciu i to takim kwasem dlatego maz porobil badania.

Gość gość
"cytryna jej plasterki wkladaj do butow na noc, a stopy niech moczy w wodzie z sola"- :D Wiem że nie o to chodzi ale sobie wyobraziłam od razu buty z cytryną i męża który śpi z nogami w misce ze słoną wodą... Jedyne co doradzę- jak najwięcej wietrzenia, w moim przypadku to nieprawda że w skórzanych butach mi się nogi nie pocą, pocą się tylko wentylacja lepsza. Też bym stawiała na zmianę diety...

Gość kujek
proszę kupić na bazarze . albo gdzieś znaleźć, maść timurowa - jest to maść ruska , za parę złotych to mu pomoże sposób użycia : -umyć i wymoczyć dobrze nogi ( zwykłym mydłem , najlepiej takim jak dzieci się myje np baby) - wytrzeć dobrze - suche stopy posmarować obficie maścią ( najbardziej piety i miedzy palcami ) -ubrać bawełniane , stare ( wielokrotnie prane ) skarpety - iść spać -rano , wstać, zmienić skarpety , nóg nie myć , iść do roboty Trzy razy powtórzyć ( 3 dni )

Gość gość
Z moim mezem jest tak samo - po zdjeciu butow smrod octu w calym domu :(

Gość gość
tu autorka a mi ostatnio wali z krocza pomozcie