Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko_mam

Ponad roczne dziecko w foteliku 0_13_woził ktoś?

Polecane posty

Gość gość
Bkt ty trafiłaś na durnego sprzedawcę. Fotelik montowany tyłem na pasy jest bardziej bezpieczny niż jakikolwiek montowany przodem. Masakra, że tez dalad się tak w bambuko zrobić... Jak masz jeszcze możliwość to idz i wymień na ten tyłem do kierunku jazdy... Zrobisz przysługę własnemu dziecku.

Gość gość
To Twoja córka też dosyć drobna? ;) _ Sprzedawcy nie powinni odradzać kupna fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy. To jest wbrew zasadom rozsądnego myślenia, ale przyznam, że u mnie w mieście też są sklepy, gdzie powinna być fachowa obsługa, ale niestety.. właśnie w jednym z tych sklepów facet gadał takie głupoty na temat fotelików montowanych tyłem, że nic tylko go udusić. Mówił, że to jakaś niepotrzebna moda jest na te foteliki, że dzieciom nie będzie to pasowało (a skąd on to może wiedzieć-to raz, a dwa... dzieci nie znają innej możliwości siedzenia, więc nie ma, że im nie pasuje jazda tyłem-za wyjątkiem nielicznych! przypadków, gdzie dziecko wymiotuje), że to nie zabezpiecza odpowiednio przy najechaniu na tył itp. głupoty gadał straszne. I gdybym była klientką niezorientowaną w temacie, pewnie bym mu uwierzyła. W drugim zaś sklepie, położonym bardzo blisko tamtego, jest człowiek, który ma fachową wiedzę na ten temat, potwierdzoną certyfikatem dotyczącym bezpiecznego przewożenia dzieci (na foteliki.info jest o tym certyfikacie). I on rzeczywiście zna się na rzeczy. Sprzedawcy niestety nie mają wiedzy na temat takich fotelików, dlatego je odradzają. Szkoda, że nie umożliwił Wam próby zamocowania tamtego fotelika, który chciałaś kupić. Wydaje mi się, że postąpił trochę nieodpowiednio. Przecież w necie bardzo łatwo można znaleźć informację na temat danego fotelika, do jakiego auta pasuje i na których siedzeniach można go zamocować (ja ostatnio takie tabele znalazłam dla Maxwaya).

Gość gość
12.03.14 gość http://www.besafe.de/Autokindersitz-Produkte/ Autokindersitz-0-18-0-25-kg poczytaj najlepiej, zanim napiszesz nastepnego durnego posta ----- a teraz sama wejdź na tą stronę i zobacz że producent piszę że grupa wiekowa to od 5 miesięcy do 4 roku życia. Ten fotelik nie nadaje sie dla noworodków, tylko dla starszych niemowlaków, najlepiej takich które już stabilnie same siedzą.

Gość gość
Jakim cudem dobrze zamontowanu fotelik przodem bedzie bezpieczniejszy od tego tylko na pasy tylem? Jak ostro zahamujesz podczas wypadku to jakim cudem jak dziecko bedzie jechalo przodem pasy utrzymaja jego glowe? Wiesz co sie dzieje w czasie zderzenia albo hamowania? W ogole kiedys uzywalas mocniej hamulca,zeby przynajmniej sie abs wlaczyl? Widzialas co sie dzieje z toba? Jak dziecko jedzie tylem to je wcisnie w fotel a jak przodem to bedzie lecialo do przodu,pasy,nawet te 5cio punktowe rzytrzymaja,biodra,klatke piersiowa ale glowa poleci mocno do przodu i kregoslup na szanse zostac uszkodzony na odcinku szyjnym. Moze po prostu dziecko przewoz w kolnierzu ortopedycznym skoro chcesz przodem? To ma szanse zostac cale. Ale trzeba byc totalnym ignorantem by malutkie dziecko wsadzic przodem do kierunku jazdy.