Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nazwali mnie leniem po poszlam na zwolnienie lek na poczatku ciazy

Polecane posty

Gość gość
chodzi o to ze wielkiego brzycha od poczatku ciazy sie nie ma,napisalam tak bo ktors doszla do wniosku ze od poczatku trzeba na zwolnienie isc bo z brzuchem do pracy nie bedzie chodzic

Gość gość
ble ble ble ble ple pli ple pli srutu tutu majty z drutu ziew....

Gość gość
Naomagic1983 a ty k***o s********j pracowników ustawiać.

Gość gość
naomagic- dokładnie! Są wskazania do zwolnien, ale to niewielki ułamek ciąż. Reszta to zwykłe lenie okradające państwo

Gość gość
Naomagic1983 s********j k****.

Gość gość
mi chodzi o kobiety ktore dobrze czuja sie w ciazy a nie ida na zwolnienie bo im sie pracowac nie chce,wspolczuje kobieta ktore maja jakies dolegliwosci ale taka co pierdnie i uwaza ze jest chora to juz przesada,idzie bo jej sie nalezy a chora nie jest.jak tu ktos napisal ze l4 to zwolnienie chorobowe a nie urlop

Gość gość
Naomagic1983 całe szczęście płaca 100% tak że polecam zwolnienia od początku. System ***** nas jak jest okazja to trzeba w******* system.

Gość gość
ja byłam od zwolnieniu od początku, i dobrze się czułam . Od 4 miesiąca miałam problemy. I nie żałuję, a opinie takie jak Naomagic1983 ma w samym środku d**y.

Gość gość
nie okradacie systemu tylko siebie nawzajem. Bo to nie system potem nie zatrudni młodej kobiety

Gość gość
"naomagic- dokładnie! Są wskazania do zwolnien, ale to niewielki ułamek ciąż. Reszta to zwykłe lenie okradające państwo" poczekaj na swoja emeryture i zobaczysz kto tu kogo ****** w d**e pierwszy, panstwo ciebie czy ty państwo

Gość gość
12.03.14 p********ie z d**y. System w****** nas ta czy siak.

Gość gość
przy takiej opiece zdrowotnej nie dożyję. Spadaj

Gość gość
"nie okradacie systemu tylko siebie nawzajem. Bo to nie system potem nie zatrudni młodej kobiety" gdzie w tym zdaniu jej jakikolwiek sens? dlaczego miałby nie zatrudnic takiej kobiety? podaj jeden powód?

Gość gość
to państwo nas ***** jak chce. S***********e z tym umoralnianiem. Emerytury nie dożyję, i na nią nie liczę.

ale potem pretensje do siebie miejcie że przez następne 20 lat będziecie zatrudniane na umowy śmieciowe.a umowy smieciowe nie liczą się do lat pracy. Wiec tak czy inaczej na starośc będziesz żyła z męża emerytury

Gość gość
ja poroniłam przez nerwy w pracy, zemdlalam przez mobbingujaca szefowa. jak tylko zajde w kolejna ciaze jestem na zwolnieniu od razu. niech sie p******i z tym swoim mobbingowaniem.

Gość gość
12.03.14 tak k***a idiotko, bo praca w okresie ciąży to diametralnie zmieni. Wal się

Gość gość
ja się o swoją emeryturę nie martwię. W*****a mnie że młodej kobiety nikt o zdrowych zmysłach nie zatrudni bo zaraz będzie musiał szukac nastepnej. też jestem pracodawcą- młode mężatki nie mają u mnie czego szukać, już nieraz się nacięłam

Gość gość
na 100% jestes pewna ze emerytury nie dozyjesz

a potem się dziwicie, ze nie chcą zatrudniać kobiet w wieku "rozrodczym".. L4 nie dostaje się "na ciązę"- ciąża nie jest wskazaniem do zwolnienia, tylko problemy zdrowotne w ciąży. A większośc tutaj wypowiadajacych się to po prostu zwykłe lenie. Jeśli rzeczywiście są wskazania do zwolnienia to się nie czepiam. Ale sama kiedyś spotkałam koleżankę w ciąży na zakupach w supermarkecie, z pełnym wózkiem i do tego z siatami z HM- w galerii spędziła pół dnia. No to przepraszam, gdzie ona słaba i chora?

Gość gość
tak, nie w tym kraju. A co k***a nie wiesz ile się czeka do specjalisty.

Gość gość
mam umowe o prace na czas nieokreslony. innej nie przyjme.

Gość gość
zwolenniczka konkubinatu, wal się !

Gość gość
a ja widze b duzo sensu w tym zdaniu. wlasnie przed obawa wymuszania l4 pracodawcy chetniej zatrudniaja mezczyzne niz kobiete, daja im szybciej umowe na stale. trudno sie dziwic, ale poki my kobiety bedziemy naduzywac naszych praw i na porzadku dziennym bedzie, ze wykorzystujemy l4 jak urlop, to sytuacja kobiet na rynku pracy sie nie poprawi.

Gość gość
zwolenniczka konkubinatu. jestes zadrossssnna :) haha w konkubinacie sobie zyj i nie wpierniczaj sie okij/?

Gość gość
Okradanie państwa Obecnie to państwo okrada ludzi. To co zwykłe kobiety mają tyrać do wyskoczenia dzieciaka aby jakaś bogata matrona, która o nic się martwić nie musi mogła być na zwolnieniu nawet przed ciążą...Dotyczy to żonek polityków, które są na państwowym garnuszku, ani razu nie były w pracy i potrafią ponad 2 lata być na zwolnieniu, nawet przed ciążą... W PL jest jak jest i jeśli kobieta chce iść na zwolnienie aby nie męczyć się w pracy to niech idzie. Jeśli może być na nic to znaczy, że składki opłacała i ma prawo....

Gość gość
12.03.14 tak k***a poprawi się diametralnie jak będziemy z*********ć przez całą ciążę. Co za bzdury. Nie poprawi się tak czy siak. S***********e się umoralniać gdzie indziej.

Gość gość
moj ojciec zatrudnil kiedys pare mlodego malzenstwa,ona miala prace biurowa on fizyczna,kiedy zaszla w ciaze od razu poszla na zwolnienie,moj ojciec musial zatrudnic kogos innego a wiadomo dodatkowe koszty i stresy.pozniej maz jego sekretarki tak sie przejol ojcostwem ze sam raz na 2 miesiace szedl na zwolnienie

a co ma jej konkubinat do tematu? nie widze związku. Może boli cię to że ona dobrze mówi i nie przyklaskuje nadużywaniom L4?Nie każdy popiera leni :pNo chyba że sam jest leniem