Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nazwali mnie leniem po poszlam na zwolnienie lek na poczatku ciazy

Polecane posty

Gość gość
Kobiety są coraz i trudniej znoszą ciążę, kiedyś nie było takiego problemu z niepłodnością kobiety do rozwiązania pracowały a teraz są to ciążę długowyczekiwane bardzo często po in vitro i nie dziwię się że dziewczyny huhaja i dmuchaja na dziecko, kupę kasy wydają na leczenie to im się należy zwolnienie, a poza tym ZUS na stare lata kopnie cię w doope i da ci 800 zł emerytury a za twoje pieniądze budują gmachy a ty będziesz biedę klepać, taże dziewczyny na zwolnienia i dbać o maluchy bo do 67 lat jeszcze się narobicie. aż wam uszami wyjdzie,

Gość gość
A wiesz dlaczego w tych czasach kobietom trudno zajsc w ciaze bo sa tabletki antykoncepcyjne.jak taka bierze te piguly od 15 roku zycia a po 10 latach chce dziecko to sie nie dziwie

Gość projekt334
no jasne ze sie nie chce mysle ze nikt tu tego nie kryje

Gość gość
Olać ZUS bo to pasożyty, i tak człowieka kopną w doope na starość

Gość gość
Znajoma księgowa w sporej firmie powiedziała mi kiedyś że u nich jakoś tak się to dziwnie rozkłada że 90 proc kobiet zatrudnionych tam na etacie jest "chora" przez całą ciążę, podczas gdy 90 proc kobiet pracujących dla tej firmy ale na własny rachunek pracuje do końca ciąży. Taka to choroba... Bardzo wybiórczo atakuje

Gość waćpanna joanna
12.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość A wiesz dlaczego w tych czasach kobietom trudno zajsc w ciaze bo sa tabletki antykoncepcyjne. przestan sapać, ja tabletki bralam 6 lat, odstawiłam i jak zaczelismy sie starać to zaszłam za pierwszym cyklem w ciąże.Na dodatek leczę się na niedoczynność tarczycy od urodzenia wg lekarzy nie miałam szans.Cud? Nie sądzę...więc nie pitol ze tabletki maja jakiś wpływ na płodność, skoro nie masz pojęcia o temacie.

Gość gość
A myslisz ze tabletki pomagaja zajsc w ciaze.dziewczyno toc to chemia

Gość waćpanna joanna
Tabletki ani nie pomagają ani nie szkodzą płodności , jeszcze raz powtarzam nie wypowiadaj sie w temacie w ktorym nie masz pojęcia :o

Gość gość
Tylko kiedys nie bylo takich problemow z plodnoscia.

Gość waćpanna joanna
kiedyś żywność ktora spożywamy też miala zupelnie inny skład. nie bylo tyle chemii.

Gość gość
Haha, ja zaszlam w ciaze bedac NA tabletkach, tak szkodza plodnosci.

Gość gość
Ludzie kazdy inaczej znosi ciaze.autorka na cos to zwolnienie dostala. Poza tym juz eas widze jak efektywnie pracujecie majac biegunke i zygajac naprzemian. Ja tez jestem na zwolnieniu lekarskim od 5 tc tak od zobaczenia dwoch kresek i bede do konca na zwolnieniu lekarskim bo to moja 3 ciaza dwie stracilam i mam w d***e co o mnie mysla inni bo to nie oni potem beda musieli z taka strata zyc tylko ja.

Gość gość
już od pracy przy biurku poronisz wariatko🖐️ Tak to jest praca przy komputerze w ciąży powoduje poronienie ale siedzenie na kafe cały dzień na L4 już nie:-D

Gość gość
L4 wcale sie w ciazy nie nalezy kazdej ciezarnej, a wylacznie tym z ciaza zagrozona. Doicie ten ZUS, bo sie nalezy, chociaz to g.... prawda, a potem urzednicy oszczedzaja na prawdziwie chorych. Sasiad doznal powaznego urazu kregoslupa w pracy, dostal zwolnienie na 4 tygodnie, to juz po 6 dniach przyslali pismo z ZUS-u, ze ma sie na kontrole stawic. A zdrowe jak kon dziewuchy bycza sie przez 9 miesiecy i tylko lataja z kazdym strzyknieciem w tylku do lekarza, bo z nudow czytaja p*****ly w internecie i doszukuja sie u siebie tysiaca chorob.

Gość gość
Polska to czarny punkt na świecie. Tu każda ciąża jest zagrożona

Gość gość
no tak tylko tu"serduszkują, ciumkają, fasolkują a potem miedzy nogami mają martwe aniołki :-o

Gość gość
Wiecie co mi to wisi czy idziecie na L4 czy nie.tylko potem nie placzcie ze was zwolnili

Gość gość
Nic dziwnego że pracodawca dwa razy pomyśli zanim zatrudni dwudziestolatkę świeżo po szkole

To w końcu cały dzień siedzę, czy pół dnia? Zdecydujcie się :P A wracając do tematu- nie patrzycie perspektywicznie, ale to już Wasz problem. W naszym kraju po prostu nagminne jest oszukiwanie- czas chyba to przyznać patrząc na wiekszosć wypowiedzi/ I nie atakuję autorki- na grypę żołądkową też by dostała L4, więc nic dziwnego, ze skoro pól dnia psedza na kibelku, to do pracy sie nie nadaje.

Gość gość
obciąć chorobowe o połowe a to całodziennie spędzanie czasu na kibelku ograniczyłoby się tylko do minimum

Gość gość
Troszke racji.gdyby obcieli to i by pracowac by im sie chcialo

Gość gość
a jak sidzicie cały dzień na kafe na L4 to komputer was nie mobbinguje? zaskarżcie go :-D

Gość waćpanna joanna
ja sobie wchodze czasem na kafe w pracy jak akurat nie mam nic do roboty :) ale juz mi czasem ciezko wysiedziec 8h :o nie powiem ze to supeer wygodne

Gość gość
a jak mi niewygodnie jest siedzieć z tyłkiem 8h masakra, A nie jestem w ciąży. Może też powinnam iść na L4 odpocząć na 8 miesięcy bo taka jakaś zmęczona jestem

Gość waćpanna joanna
skoro nie jesteś w ciązy to po cholerę się odzywasz? ja nie należę do wyłudzaczek pracuje od poczatku i mam zamiar jeszcze długo pracować , więc się odyebb ode mnie laska 🖐️

mnie kiedyś gin powiedział, że teraz coraz więcej cesarskich cieć, bo babki całą ciążę na L4 to potem nie mają siły rodzić. No coś w tym jest- jednak praca zmusza do pewnej aktywności, jakiegoś reżimu dnia. Moja koleżanka była na L4 cztery tygodnie z powodu plamień i cieszyła sie, ze jest oki i może do roboty wrócić- bo, jak sama mówiła, strasznie skapcaniała przez te tygodnie. Ale co kto lubi.

Gość gość
to może choćmy wszystkie na L4, hipotetycznie chciałabym mieć 8 dzieci a mam jedno to jeszcze mi się należy 7x9 miesięcy wolnego, pełnopłatnego

Gość gościnnaa1
pracowałam prawie do porodu śmieszą mnie kobiety, które tylko zobaczą dwie kreski to już lecą na zwolnienie. Latają potem po marketach bo w domu siedzieć nudno:P Nic dziwnego, że prywaciarze nie chcę zatrudniac kobiet w wieku rozrodczym. Znak kobietę która łącznie 15lat spędziła to na l4 to na macierzyńskim:P

Gość gość
i potem lesera nikt więcej nie zatrudni, na własne zyczenie

Gość gość
Ale leser emeryture kiedys dostanie. Jak moja tesciowa, ktora przestala pracowac przed trzydziestka, bo jak to ujela, poswiecila sie dzieciom. Przepracowala raptem 9 lat. I co? Osiagnela wiek emerytalny i emeryture bierze, bo jej szkole zaliczyli, jakies okresy nieskladkowe i dostaje. I jeszcze non stop jeczy, ze za te grosze nie da sie zyc. Jak jej slucham, to mnie cholera trzesie. Dodam, ze tesciu pobiera emeryture gornicza.