Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nazwali mnie leniem po poszlam na zwolnienie lek na poczatku ciazy

Polecane posty

Gość gość
Nie jest w stanie i nie powinna. Chodzi przede wszystkim o dziecko!

Gość gość
ja pracuje bo lubie swoja prace,chce sie rozwijac,awansowac i dobrze zarabiac.bo nie nadaje sie na osobe ktora wegetuje za 2000 tys do 1

Gość gość
gość co k***a odrobić. Co za bzdury????Zwolnienie to zwolnienie, a w ciąży 100% płatne. Byłam prawie całą ciążę na zwolnieniu i nic nie musiałam odrabiać. W twojej wiosce są jakieś plemienne zwyczaje? x to nie są bzdury - taki jest fakt , górnik chcacy isc na emeryture musi odpracowac całe -l4 jake miał w ciagu swej pracy zawodowej i to sie odrabia dopiero kiedy sie sklada papiery na emeryture , Zus wylicza ile trzeba odpracować dni i tak ten co mial isc teraz w maju na emeryturę pójdzie za rok , albo za 7 miesiecy , albo za 2 lata dopiero jak odpracuje całe zwolnienie lekarskie jakie byuł w ciagu zawodowej pracy -

Gość gość
Jak pracodawca jest fair, uczciwy, dobrze płaci, szanuje pracownika - to nie wyobrażam sobie zrobić mu świństwa i iść na zwolnienie zaraz na początku ciąży - no chyba, że ciąża jest zagrożona, praca ciężka - fizyczna - wtedy w ogóle temat nie podlega dyskusji - najważniejsze jest zdrowie matki i dziecka!! Ale jak musisz pracować ponad siły za marne grosze, jesteś wyzyskiwana, wyzywana, do tego płaca jakieś grosze - to ja miałabym to osobiście w d***e!!

Gość gość
a idzcie już na L4 zaraz po rozłożeniu nóg. A potem skamlecie jak suki bo nikt już do pracy na umowę was nie zatrudni. I taką przyszłość gotujecie waszym córkom-umowy śmieciowe. Pieprzone egoistki. U mnie w firmie już nie ma żadnej kobiety przed 50 r. z🖐️

Gość gość
gornicy to gornicy i tak nie bedziemy miec emerytur wiec nie ma co sie nad tym zastanawiac, nie czekam na emeryture, nie licze na nia a co do dobrego szefa/....gdzie takiego znalezc? trafil ci sie jeden na milion albo jestes naiwna i zycia nie znasz

Gość gość
jak wam sie tak nie podobaja wasze prace to sie zwolnijcie nie jeden z pocalowaniem reki sie zatrudni na wasze miejsce

Gość gość
"a idzcie już na L4 zaraz po rozłożeniu nóg. A potem skamlecie jak suki bo nikt już do pracy na umowę was nie zatrudni." to najwieksza bzdura, jaka słyszałam w tym roku :) nie znam nikogo kto po l4 w ciazy mialby problemy ze znaleziem pracy na umowe..co to ma wspolnego jedno z drugim???????????

Gość gość
moja znjoma zaliczyla "wpadke" z chlopakiem, oczywiscie ona ta wpadke zaplanowala, ma 25 lat, dopiero skonczyla studia, nigdy nie pracowala, zalatwila sobie umowe o prace w jakiejs firmie zaplacili skladki i od razu na zwolnienie zeby miec kase. zal mi chlopaka bo on studiuje jeszcze i dorabia w gastronomii. a ona sobie wymyslila ze chce byc mama i miec rodzine, i zaraz chce miec drugie dziecko, a jak bedzie w koncu zdolna to pracy to bedzie miec 30 lat i zero doswiadczenia i co? co ona sobie mysli? ze ktos ja przyjmie? idiotka. i siedzi w tej ciazy w domu i nic nie robi nawet d**y nie ruszy na spacer tylko autem. to jest wykorzystywanie systemu.

Gość gość
12.03.14 co ma do tego ****** górnik?

Gość gość
12.03.14 s********j zj***e. Wal się na krzywy ryj !!!!!!!!!!!!!

Gość gość
12.03.14 ty zj***e idź krowy doić. I w*********j z tymi mądrościami. Głupi k***s.

Gość gość
rozumiem jezeli ciaza jest zagrozona to nawet jest wskazane zwolnienie,ale jezeli kobieta idzie na zwolnienie dla wlasnego widzi mi sie i ze nie chce jej sie chodzic do pracy to juz inna sprawa

Gość gość
12.03.14 zazdrościsz???

a co myślicie że pracodawca zatrudni Was na umowę o pracę jak zobaczy świadectwo pracy i 8 miesięcy L4

Gość gość
12.03.14 Nie zgadzam się, w ciąży ma się wiele dyskomfortów. Ma prawo leżeć nawet do góry dupa i h*j wam do tego!!!!!!!!!!

Gość gość
najlepiej robic z siebie cierpietnice

Gość gość
12.03.14 a kto teraz zatrudnia na umowę o pracę w polsce. Prawie wszyscy dymają na umowę zlecenie. Poza tym, a co by było gdyby. Głupie gadania.

Gość gość
jestem w 4 miesiacu ciazy i zadnych dyskomfortow nie mam.wymyslacie zeby jakos usprawiedliwic swoje lenistwo

Gość gość
leżenie do góry d**ą to nie robienie z siebie cierpiętnicy! Pracowanie z brzuchem żeby zadowolić innych to jest męka. Kobieta w ciąży ma prawo zadecydować, cz pracować czy nie i odwalcie się !

Gość gość
Właściwie wolne od pracy powinno się móc dostawać na początku ciąży (pierwszy miesiąc), potem iść i normalnie pracować aż do 36 lub 37 tygodnia ciąży. Mówię o zdrowych ciążach. Ja przez pierszy trymestr czułam się stale zmęczona, śpiąca i wymiotowałam a do tego mam już przedszkolaka więc do pracy chodziłam jak nieszczęśnica. Odprowadzam córkę do przedszkola, ta woła, Mama uważaj , kupa (żeby nie wejść) a ja zerknęłam i od razy winda żołądka. W metrze blada i mdłości w pracy spać się chce, po pracy w domu czeka na mnie zajęcie się domem, zakupy, podanie obiadku. Odżyłam dopiero w trugim trymestrze, wtedy miałam energii za dwie osoby nieciężarne. Co będzie jak dojdę do 37 tygodnia, tego nie wiem ale z poprzedniej ciąży pamiętam jak ciężko mi się chodziło, bolał kręgosłu i uda, wszystko robiłam dużo wolniej, ciężko mi było wstać w krzesła, taka rozlazła się zrobiłam i nie miałam na to wpływu. Uważam że jak ktoś się faktycznie źle czuje i chce na początku iść na zwolnienie to niech idzie śmiało jeżeli się da ale iść po to by siedzieć całą ciążę w domu aż do końca? Cóż, jak jest powód to ok ale tak bez powodu to faktycznie trochę nieuzasadnione i smieszne.

Gość gość
tak bo w 4 czy 5 tygodniu to juz masz brzuch?

Gość gość
12.03.14 , fajnie a masz na tyle wyobraźni że nie każda tak znosi ciążę jak ty, Czy tylko patrzysz przez pryzmat swojej d**y? Jaki zuch brawo!!! Nie pęknij z dymy za wcześnie.

Gość gość
ja mowilam o zdrowych ciazach jezeli ktos dobrze sie czuje to niby czemu ma isc na zwolnienie

Gość gość
12.03.14 niektóre mają idiotko zapatrzona tylko na własną d**ę.

Gość gość
oj dziewczyno wspolczuje twojemu dziecku jak tak bedziesz sie nie ładnie odzywala do niego jak tutaj

Gość gość
niektore co sie tu wypowiadaja to chyba nawet podstawowki nie skączyły

Gość gość
"tak bo w 4 czy 5 tygodniu to juz masz brzuch?" _ u mnie bylo juz widac brzuszek. ciezko bylo to juz ukryc to zalezy od budowy kobiety piersi juz mialam dwa razy wieksze @_@ tylko idiota by sie nie zorientowal ze jestem w ciazy oprócz tego nie mogłam szybko chodzic, o bieganiu nie bylo mowy tak brzuch mnie bolał i krocze. kazda ciaza przebiega inaczej u mnie poczatek juz byl uciazliwy , głownie przez to ze nie moglam długo chodzic bo bolało

L4 to chorobowe a nie urlop wypoczynkowy, chyba niektórym ciumkającym mamusiom od siedzenia w domu palma odbiła :p

Gość gość
w 4-5 tygodniu miałam straszne zaparcia i leki na to juz nie pomagały. mialam wielkiego hemoroida i siedzenie 8 godzin w pracy powodowało silny ból. kobiety ktorych ciaza przebiega bezproblemowo powinny miec troche ludzkich uczuc i naniesc poprawke ze niektore kobiety sa delikatne i mimo ze po nich nie widac cierpia i maja rozne dolegliwosc w pierwszych tygodniach ciazy.